Iisus nu a existat niciodată! Este doar o invenţie


Iisus nu a existat niciodată! Aceasta este concluzia unui nou studiu, în care au fost cercetate 126 de texte antice, realizat de o echipă de specialiști biblici.
Afirmația că Iisus, figura mesianică din centrul celei mai mari religii din lume, creștinismul, nu a existat niciodată cu adevărat nu este una străină sau bizară. Această teorie a fost lansată cu decenii în urmă, atunci când specialiștii au descoperit numeroase asemănări între personajele importante, din punct de vedere spiritual, care au trăit pe Terra și Iisus.

ASEMĂNĂRI ÎNTRE VIAȚA LUI IISUS ȘI ALȚI ZEI

În mitologia diverselor popoare, există numeroase personaje excepționale, care s-au născut din mame virgine și au realizat o sumedenie de lucruri nefirești, numite minuni.

Un prim fapt interesant este asemănarea izbitoare dintre nașterea zeului Krishna și Iisus. În cartea, Bhagavata Purana, este relatat faptul că zeul Krishna s-a născut în urma unei uniuni spirituale, între zeul Vasudeva și Devaki, o pământeancă virgină. Niciodată nu a existat o uniune de natură sexuală în cazul nașterii zeului Krishna. Această poveste s-a repetat și în cazul lui Iisus. Mai mult de atât, cei doi sunt considerați fiii zeului suprem.

Nașterea celor doi a fost marcată de o stea și atunci când au venit pe lume au fost vizitați de trei oameni. Interesant mai este faptul că cele două personaje mistice realizează minuni similare în decursul vieții lor, iar în cele din urmă sunt crucificați, ca să reînvie trei zile mai târziu.

Imagini pentru horus si isus

Viața lui Horus, zeu egiptean, este similară cu cea a lui Iisus. În prima instanță, mitologia egipteană susține că Horus s-a născut pe data de 25 decembrie, dintr-o fecioară. O stea de la răsărit a proclamat venirea sa. Trei împărați au venit să-l vadă pe Horus la naștere. La 20 de ani, Horus a devenit un om minune, iar la treizeci de ani a fost botezat, moment după care a început o mare lucrare. Horus a avut 12 ucenici și a fost trădat la fel ca Iisus. În cele din urmă, Horus a fost crucificat și după trei zile a reînviat.

Zeul luminii în mitologia persană este Mithra. Acesta s-a născut dintr-o femeie virgină. Ziua de naștere a lui Mithra se sărbătorea în 25 decembrie, odată cu solstițiul de iarnă. A fost un mare învățător și ciudat sau nu a avut 12 ucenici. Mithra nu a avut o înviere în trup, dar după ce și-a încheiat misiunea a fost ridicat la cer, cu ajutorul unei lumini și a unui car de foc.

Mai pot fi date exemple cum sunt Attis, Dionis și alți zei mitologici, dar rezultatul este același. Povestea se repetă și detaliile sunt mai mult decât simple coincidențe.

DE CE EXISTENȚA LUI IISUS ESTE CONSIDERATĂ UN MIT?

Într-un articol, semnat de specialistul Michael Paulkovich, se schițează ideea că Iisus nu a existat niciodată cu adevărat și că este un mit, care a fost preluat din culturile străvechi. Specialistul susține că dintre cele 126 de texte antice, studiate de-a lungul carierei sale, doar unul dintre ele pomenește despre Iisus.

Cu toate acestea, textele romane, scrise între anul 0 și 300, de scriitori celebri, precum Împăratul Titus, Cassius Dio, Maximus, Moeragenes, Lucian, Oasiți Soterichus, Eufrat, Marcus Aurelius sau Damis de Hierapolis nu este pomenit numele de Iisus. Specialistul susține că este imposibil ca niciunul dintre acești scriitori să nu fi auzit despre existența celei mai mari figuri spirituale, aflate în prezent în centrul celei mai mari religii din lume.

iisus christos rastignit pe cruce – Iisus nu a existat niciodată. Este un mit! Cel puțin așa susține un nou studiu bazat pe 126 de texte antice

Textele din Marea Moartă , cunoscute și sub numele de textele Qumran, nu conțin nici o mențiune despre Isus. Chiar și apostolul Pavel, figura Noul Testament, nu pomenește niciodată numele de Iisus.

În timp ce astăzi creștinismul a devenit cea mai populară religie din istoria lumii, cu 2,2 miliarde de ființe umane care se numesc creștini, Paulkovich subliniază că, încă din secolul al IV-lea, creștinismul era încă un cult mic și foarte persecutat. Acest cult avea nevoie de o figură importantă pentru a acapara cât mai mulți membri, și Paulkovich susține că astfel a fost inventat Iisus. În realitate nu a existat acest personaj, dar inspirându-se din mitologie, conducătorii cultului, au copiat pur și simplu viața unui personaj antic și i-au dat numele e Iisus. Povestea a fost plasată cu câteva sute de ani în urmă, pentru ca nimeni să nu poată descoperi adevărul. Și astfel, s-a născut o nouă religie, care are în centrul atenției, un mit.

https://terra-misterioasa.blogspot.com/

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(crestinism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Iisus nu a existat niciodată! Este doar o invenţie

 1. Catalin Didica zice:

  Postez de vre-o doi ani comentarii in unele locuri si am spus si eu de Iisus. Nu mai cred de cativa ani in Dumnezeu ca si cum el ar fi creatorul nostru si nu cred povestile de Iisus. Chiar daca el ar fi existat a fost doar un simplu propovaduitor si a fost ucis pentru ca incerca sa indoctrineze iar apoi ceilati propovaduitori au profitat de ocazie si au inventat povesti cu el ca sa recruteze adepti ( oi adica behehe ).

  Apreciază

  • nicu cohen zice:

   Dumnezeu / Domine Deus este titlul politic al Papei de la Roma mosternit de la Imparatii Romei , deci religia este o escrocherie un Contract Social designat sa sclavizeze fraierii .

   Apreciază

 2. llie zice:

  Nu este de mirare ca apar astfel de articole. Procesul de spalare a creierelor este in plina desfasurare. Gloata nepriceputa este facuta sa creada si sa vada ceea ce se doreste …. este uimitor faptul cat de repede sunt preluate idei , concepte, fapte , ca fiind reale si normale, fara ca acestea sa fie cat de cat trecute prin filtrul gandirii proprii si urmate apoi de o decizie. Valorile morale sunt sterse si desfiintate. In lipsa acestora noi concepte nocive sunt preluate si sustinute. Gloata se considera astfel mult superioara prin preluarea acestora, in gandire si in actiune, mangaind un ego lenes, adesea fara valori, orice alta gandire, fapta sau situatie contrara determinand o atitudine represiva fata de alti semeni a caror parere este diferita.
  Este perioada in care intunericul cuprinde din ce in ce mai multe spirite umane. Si asta se intampla cu acordul oamenilor, care in iluzia lor tampa, ca toate valorile morale si spirituale sunt invechite si trebuiesc inlocuite cu unele noi, se pun in slujba celor care ii vor duce la distrugere completa. Dar asta este doar alegerea lor. Oricum, pentru ei, pentru subjugarea lor totala, se duce aceasta lupta acerba. Si oricum ar fi , pentru ei este prea tarziu sa se mai poata face ceva.
  Daca oamenii ar avea cunoastere spirituala aceste lucruri nu ar fi posibile. Doar asa , ca sa vedeti nivelul de cunoastere, intrebati pe cineva daca stie de ce s-a nascut? Care este rostul nasterii lui pe pamant? Raspunsul ar trebui sa fie dat intr-un cuvant. Daca il stie. In marea majoritate a cazurilor raspunsul primit va fi o hahaiala stramba, o grimasa, prin care cel ce simte nesiguranta si lipsa de cunoastere cauta sa scape dintr-o situate in care pamantul ii fuge de sub picioare.
  Cat priveste atacul asa numitilor specialisti si/sau cunoscatori la adresa lui Dumnezeu, denota intunericul in care ei traiesc si pe care il alimenteaza constient sau inconstient. Din vremuri indepartate prostia a actionat intotdeauna insotita de ura. Ravagiile facute de ura si prostia oamenilor se regasesc la tot pasul in istorie. Sa il negi pe Dumnezeu este ca si cum te-ai lepada de parinti. Ca si cum ai dori sa nu mai existi. Daca asta va doriti este doar alegerea voastra. Nu uitati ca va trebui sa traiti in lumea pe care o creati. Cand disperarea si neputinta va va cuprinde si stapini , atunci degeaba il mai rugati pe cel pe care l-ati hulit sa va ajute. In prostia care va stapineste credeti ca Dumnezeu/Iisus trebuie sa va slujeasca pe voi, oamenii, sa va indeplineasca toate dorintele voastre. Si daca dorinta nu este ascultata si indeplinita pe loc atunci oamenii intorc spatele si il neaga. Isi aduc aminte de Dumnezeu doar daca o boala precum cancerul sau o alta grea incercare le pune in primejdie viata. Atunci ar face orice doar ca sa aiba ajutorul LUI. Odata ajutorul primit , omul uita si se intoarce la atitudinea initiala. Asa este in prezent atitudinea omului fata de Dumnezeu.
  Ar fi bine ca cei care nu au cunoastere, si aici ma refer la cunoastere spirituala sa taca sau sa se documenteze inainte de a vorbi sau actiona in acest domeniu. Cunoasterea spirituala presupune cunoasterea creatiei lui Dumnezeu. De asemenea presupune posibilitatea de a raspunde la orice tip de intrebare cu privire la Dumnezeu si la Creatia LUI. Actionand fara a cunoste isi fac mult mai mult rau decat isi pot inchipui. Alegerea va apartine. Nu veti putea da vina pe altcineva pentru alegerea facuta. Si daca pina acum nu ati ales sau ati facut alegerea gresita oricum nu mai conteaza. De ce , o sa vedeti curand !

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Te-ai gindit ca gloata este cea care nu gindeste si inghite ca pelicanul tot ce ii serveste elita mondiala de mii de ani?
   Te-ai gindit ca biblia este o carte scrisa de unii destepti pentru gloata?
   Te-ai gindit ca d-zeu este o facatura a lor?
   Daca te-ai fi nascut departe de orice civilizatie umana care nu te-ar fi manipulat psihic cu un d-zeu existent, tu ai fi fost un om liber, fara sa ai stiinta de existanta a ceva care nu exista?

   Apreciază

 3. Mihaita Valentin zice:

  ce nu pot intelege crestini: ca, Dumnezeu nu este nume, care e numele creatoruli in crestinism?
  ce obicei sau traditie biblica respecta crestini?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.