SINUCIDEREA, DE LA SĂRĂCIE, DEPRESIE, LA STRESUL COMPETIȚIEI


Statisticile arată că, anual, în România se sinucid 15 persoane din 10000. Cauzele sunt legate de sărăcie sau decepții, stres. Organizația Mondială a Sănătății a estimat că la fiecare 40 de secunde se sinucide o persoană. Peste un milion de oameni se sinucid anual.

În clasamentul țărilor cu cea mai ridicată rată a sinuciderilor, după Guyana, locul doi îl ocupă Coreea de Nord, urmată de Coreea de Sud.
Cele două țări se află la poli opuși în ceea ce privește nivelul de trai și democrația. Dacă în primul caz, cauzele sunt legate de teroarea regimului, în cel de al doilea lucrurile par de neînțeles.

Coreea de Sud este o țară care dispune de o tehnologie avansată, locuri de muncă bine plătite, un nivel de educație ridicat. Unii specialiști consideră că stresul cauzat de competiția la care sunt supuși sud coreenii, încă din copilărie, ar fi cauza.

Sinucideri celebre

De-a lungul timpului, au fost înregistrate sinucideri în rândul unor mari personalități care erau celebri, bogați și în aparență fericiți.
Celebrul compozitor Piotr Ceaikovski s-a sinucis ca urmare a presiunilor pe care societatea le-a făcut asupra lui, privind homosexualitatea sa.
Ernest Hemingway suferea de o bolă rară de sânge, dar și de tulburări bipolare. Se spune că aceste boli l-ar fi adus în pragul nebuniei și a gestului de a se împușca.

Romain Gary, scriitor, laureat de două ori al premiului Gancourt, s-a împușcat după ce iubita lui a murit. Celebrul pictor Vincent Van Gogh a fost acuzat în timpul vieții de instabilitate mentală. Toată viața sa a trăit într-o sărăcie lucie, reuşind să vândă un singur tablou și acela cumpărat de un prieten. După ce a terminat ultimul tablou de pictat, s-a împușcat într-un câmp plin cu grâu.

După moartea sa, tablourile sale s-au vândut cu zeci de milioane de euro. Celebra actriță Romy Schneider s-a sinucis după moartea fiului său. Cu ajutorul unui cocktail din alcool și medicamente.

Sigmund Freud, celebrul psihanalist, a murit eutanasiat cu ajutorul celui mai bun prieten care era medic. Suferise mai multe operații la gât ca urmare a unui cancer, durerile erau foarte mari și a luat decizia de a fi eutanasiat.

Edgar Allan Poe a fost descoperit pe un trotuar din Baltimore în agonie. Cauzele morții au fost alcoolul și o supradoză de medicamente.
În 11 februarie 2010, copilul teribil al modei, Alexander McQueen, 40 de ani, a fost găsit spânzurat în locuința lui de către mama sa. A lucrat pentru cele mai importante case de modă, Givenchy și Gucci. Gestul său a fost de neînțeles. Era tânăr, celebru, bogat.

van-gough-self-portrait

Maria Callas a fost una dintre cele mai mari voci ale lumii. Moare la vârsta de 53 de ani, în anul 1977. Epuizată psihic după moartea lui Onassis, marea sa dragoste, moare ca urmare a unei supradoze de Mandrax, medicament care a fost descoperit și pe noptiera lui Marilyn Monroe.

Teribilul Nero s-a aruncat în Tibru după ce a constatat că toți servitorii părăsiseră palatul și nu avea cine să-l mai omoare. Poporul revoltat era la ușa palatului.

https://www.efemeride.ro

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(sondaje/statistici). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.