Dosarul Odessa: Culoarul înlesnit de Vatican pentru fuga naziștilor de rang înalt în Argentina


n anul 1972, cartea numită Dosarul Odessa, scrisă de britanicul Forsyth, a făcut senzație. Forsyth a reconstituit modul în care un criminal de război nazist a reușit să fugă din Germania, grație unei organizații numită Odessa.

Organizația a fost fondată la sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial, de către înalți membri SS, printre aceștia numărându-se Borman și Himmler.

Oficial, existența organizației nu a putut fi niciodată probată, însă se știe că ea a funcționat din umbră și i-a ajutat pe doctorul Mengele și pe Eichmann să fugă în Argentina, după anul 1945.

În anul 1943, colonelul Peron, viitor președinte al Argentinei, a încheiat un acord cu Hitler, în care se obliga să primească naziști de înalt rang pe teritoriul Argentinei.

Armata argentiniană beneficia de accesul la sistemul de comunicații nazist și la informații pe care serviciile secrete naziste le aveau.

Implicarea Vaticanului

Chiar și Vaticanul s-a implicat în acest mare scandal al istoriei. Papa Pius al XII-lea a intervenit pe lângă membrii Tribunalului de la Nurenberg pentru a-i lăsa pe criminalii de război să plece în Argentina.

Se cunoaște faptul că Vaticanul a avut afaceri uriașe cu regimul hitlerist și în acest mod încerca să întoarcă serviciile de care a beneficiat în timpul războiului.

Victimele războiului au fost în număr de 14 milioane. Șase milioane de evrei, cinci milioane de ruși, 2 milioane de polonezi, cinci sute de mii de țigani.

Dosarul Odessa

Apropiații lui Hitler care nu au fost prinși de aliați aveau două opțiuni. Prima era să nu părăsească Germania și să trăiască sub falsă identitate sau să apeleze la organizația Odessa și să fugă în Argentina, unde președintele Pinochet îi aștepta cu brațele deschise.

Mulți naziști au ajuns în Argentina și mai mult, organizația i-a ajutat să devină prosperi oameni de afaceri.

rp_nazisti.jpgSunt cercetători care în urma studierii unor documente au constatat că în locația aparținând Vaticanului, de pe Via Tomacelli, numărul 132, Roma, loc unde se întâlneau preoții veniți din Croația cu diferite probleme la Vatican, ar fi fost ascunși mulți naziști, înainte de a lua drumul spre Argentina.

Cel care s-a ocupat de ascunderea naziștilor și de fabricarea de acte de identitate false a fost preotul croat Draganovic.

Vaticanul devenise un culoar pentru fuga naziștilor. Draganovic înlesnea fuga naziștilor contra unor sume uriașe de bani sau aur.

Serviciile secrete europene au negat existența acestei organizații o perioadă mare de timp.

În anul 1962, pe căi neoficiale, Ministerul de Justiție de la Bonn, a primit documente care atestau existența acestei organizații și numărul de naziști care fugiseră în Argentina.

https://www.efemeride.ro

Acest articol a fost publicat în ISTORIE RECENTA (europeana), RELIGIE(catolica). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dosarul Odessa: Culoarul înlesnit de Vatican pentru fuga naziștilor de rang înalt în Argentina

  1. Nisof zice:

    Lumea nu are ce face decãt sã se intereseze pentru „nazisti” din Argentina! Jidani rîd de voi si mai fac Gesefte cu prostia Goiymilor, sau „crestini” timpiti inferior jidanilor, cãci ling curul jidanilor zilnic cu minciuni „anti-naziste”! Bravo bãeti, continuati asa, cãci faceti un bun Geseft pentru rasisti-talmudisti-holocau$tici!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.