Robert Burton – Neuroștiință, eseuri, non-dualitate


„Invitatul interviului de astăzi este Robert A. Burton, absolvent al universității din Yale și al Universității din California, școala medicală din San Francisco, unde și-a terminat rezidența de neurologie. La vârsta de 23 de ani a fost numit șef al Diviziei de Neurologiei la Centrul Medical UCSF de la Mt. Zion, unde a devenit ulterior șef adjunct al Departamentului de Neuroștiințe.

Cărțile sale includ On Being Certain: Believing You Are Right Even When You’re Not, A Skeptic’s Guide to the Mind; What Neuroscience Can and Cannot Tell Us About Ourselves.

De asemenea, a scris eseuri, recenzii de carte și articole op-ed pentru New York Times, Salon.com și Nautilus. Locuiește în San Francisco Bay Area. Website: rburton.com

Interviul cu Robert Burton , cuprinde următoarele întrebări :
Care este autografia dumneavoastră? Care este diferența dintre neurologie și neuroștiință? Ce ne spune neuroștiința despre cine suntem noi? Cum ne oferă percepția simțul eului? Poate exista vreodată o știință obiectivă? Dacă eul separat este un construct, cum luăm decizii? Realizarea că nu vă controlați deciziile vă oferă o senzație de libertate? Este știința limitată de neluarea în considerare a paradoxurilor? Ați ales să fiți un nuvelist mai degrabă decât un neurolog din cauza limitărilor științei? Este știința o poveste la fel de mult ca ficțiunea? Meditația și cercetările creierului sunt de asemenea povești? Prejudecățiile noastre schimbă ceea ce noi observăm? Ar fi lumea diferită dacă am realiza cu toții că nu avem liber arbitru? Ați citit despre studiile care arată că deciziile juriului sunt influențate de faptul dacă au mâncat sau nu înainte de proces? Nu este totul un mister? Nu este uimitor că noi chiar știm ceva? „
SURSA: Blogul Non – Dulaitate http://viatamergeinaintepenet.blogspot.com
P.S. Datorită interesului extrem de scăzut pe acest gen de interviuri, blogul Non Dualitatea va înceta traducerea lor deși mai erau multe pe listă, așa că dacă veți dori și în continuare astfel de filme, manifestați-vă un interes. Mulțumim.
VEDEȚI INTERVIUL TRADUS AICI:
Link 1 – cu subtitrarea pe film
Dacă subtitrarea nu se activează automat, ori dați click pe butonul CC și selectați Limba Română sau din meniul  de setări (SETTINGS) din dreapta sus de pe imaginea în full screen activați subtitrarea dând Subtitle On.
Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(video-interviu). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.