Nu albesc niciodată, iar lungimea medie a părului lor este de 1,5 metri: secretul străvechi al femeilor dintr-un sat din China


Femeile din satul chinezesc Huangluo sunt cunoscute ca deţinătoare ale secretului unui păr sănătos, care niciodată nu albescşte şi atinge lungimi de până al 5 metri. De mai bine de 3000 de ani, femeile nu îşi taie părul decât o dată în viaţă, fiind considerat sacru.

Femeile din satul chinezesc Huangluo sunt cunoscute ca deţinătoare ale secretului unui păr sănătos, care niciodată nu albeşte şi atinge lungimi de până al 5 metri. Acestea se pot tunde doar o dată în viaţă, la 16 ani, când încep să-şi caute iubit. Părul tăiat este dat bunicii fetei, care împleteşte din el o coafură ornamentală, pe care o păstrează pentru a o oferi cadou viitorului soţ al tinerei, scrie experthometips.com.   Supranumit şi „Orasul parului lung“, în Huangluo, lungimea medie a părului femeilor este de un metru şi jumătate.

Pentru că îi oferă o îngrijire specială, femeile din acest sat nu se confruntă cu albirea părului nici la vârsta de 80 de ani. Cum îşi îngrijesc femeile părul femeiel din Huangluo O femeie pe nume Pan, al cărui păr atinge lungimea de 5,25 metri, spune că îşi spală părul numai o dată la trei zile. Nu foloseşte şampon, ci doar apa în care fierbe orezul pe care îl foloseşte în bucătărie.

Potrivit studiilor, apa din orez fermentat este bogată în antioxidanţi, minerale şi vitamina E. Satul numără în jur de 80 de locuinţe, iar localnicii sunt membri ai etniei Yao Roşu, luându-şi numele din portul de această culoare. Este poziţionat într-o locaţie mirifică, însă nu peisajul face ca satul să fie atât de interesant, ci însuşi locuitorii, obsedaţi de podoaba lor capilară. De altfel, aşezarea a primit din partea Guinness distincţia „satul cu cel mai lung păr din lume“.

https://www.blume.ro/

Acest articol a fost publicat în IGIENA-COSMETICA-DERERGENTI- NATURAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Nu albesc niciodată, iar lungimea medie a părului lor este de 1,5 metri: secretul străvechi al femeilor dintr-un sat din China

  1. Zsisa zice:

    Multumesc pentru info! :)))
    E de incercat!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.