Adevărata Revoluție


O schimbare radicală a comportamentului uman departe de modelele sale de oprimare, exploatare, război și ecocid va implica în mod necesar o transformare drastică în relația omenirii cu gândul. Am spus asta de multe ori în diferite moduri pentru o lungă perioadă de timp și încă mai primesc critici spunând că am informații utile, dar nu ofer un plan de acțiune. Transformarea în conștiința umană este planul de acțiune …

Chiar nu știu cum să spun mai clar decât așa. Și voi merge atât de departe încât spun că este singurul plan de acțiune care ne va scoate din tiparele noastre distructive și intrarea într-o stare de colaborare sănătoasă între noi și cu ecosistemul nostru. Dacă nu schimbăm radical modul în care funcționăm deasupra gâtului, vom continua să ucidem, să consumăm și să distrugem ca o grămadă de automate fără minte până când totul este mort. Chiar nu văd altă cale din asta. Înțeleg critica, totuși.

Când oamenii citesc despre problema ecocidului capitalist și a strangulării oligarhice, ei nu vor să audă o grămadă de lucruri despre moartea ego-ului masiv și iluminarea spirituală; vor să audă despre demonstrații la nivel național sau să organizeze clasa muncitoare sau să formeze un nou partid politic sau criptomonede sau să pună capăt Rezervei Federale sau ceva de-a lungul acestor linii, în funcție de locul în care cred că problema este localizată. În general, doresc un basm despre oamenii care se reunesc pentru a efectua schimbări drastice și profunde și pentru a schimba status quo-ul, pe care îl vor face pentru că au ceva ce-i motivează, pastila de tuse.

Serios, de ce credeți că revoluția se întâmplă? De ce credeți că ideile lor au șansa de a câștiga peste paradigma existentă?

Există mulți care își exprimă opinia disidenților mai mult ca un fel de declarație ideologică la modă, decât pentru că ei doresc să schimbe lumea, dar probabil că o mulțime de oameni care promovează marxismul, libertarianismul, anarhismul etc. fac acest lucru pentru că ar dori cu adevărat să vadă o lume în care status quo-ul este răsturnat și înlocuit cu ceva mai sănătos …

Dar, de ce s-ar întâmpla asta? De ce milioane sau miliarde de oameni ar răsturna structurile de putere existente și ar înlocui sistemul actual cu ceva drastic diferit într-o lume în care plutocrații cumpără o cantitate masivă de influență media pentru a convinge pe toată lumea să păstreze totul la fel? Se pare că nu mulți susținători ai revoluției și schimbării s-au gândit într-adevăr foarte mult la acest lucru. Ei au o idee bună și își pot imagina o lume în care această idee este pusă în aplicare, dar trecerea de la idee la manifestarea ei pare că este adesea o mizerie într-o mulțime de minți dizidente. Oamenii nu se vor abate de la modelele lor și deodată vor începe să ridice în picioare structurile puterii de guvernământ fără niciun motiv.

Revoluțiile se întâmplă din punct de vedere istoric pentru unul din două motive: lucrurile devin suficient de rele ca să-i facă pe oameni să se bată împotriva guvernului lor din disperare, și / sau oamenii sunt manipulați în revoltă de alte forțe puternice.

Din punct de vedere istoric, niciunul dintre aceste lucruri nu a condus vreodată la crearea unui guvern stabil, benefic, care să aibă grijă de cetățenii săi sau de lume, astfel încât nici unul nu va fi suficient pentru crearea unei lumi în care omenirea are grijă de ea însăși și de mediul său, dacă nu ar fi așa, este puțin probabil ca vreodată să li se permită să aibă loc o unitate atât de puternică și pricepută la manipulare ca și imperiul centralizat din SUA.

Deci, dacă trebuie să existe o revoluție a poporului, care este eficientă în ambele, înlăturarea opresorilor noștri oligarhici de la putere conducând la crearea unei paradigme sănătoase, armonioase noi,… va veni neapărat dintr-un loc istoric fără precedent. Aceasta va implica oameni care se ridică împotriva structurilor de putere existente, nu pentru că lucrurile s-au înrăutățit și nu au avut de ales, nici pentru că au fost manipulate de alte structuri de putere rivale, ci pentru că oamenii au realizat colectiv că este în interesul lor să facă acest lucru. Acest lucru ar necesita un nivel de înțelepciune și înțelegere pe care majoritatea oamenilor nu îl posedă în prezent.

Chiar acum, majoritatea oamenilor sunt ușor de manipulat în avansarea intereselor de stabilire de către mass-media plutocrato-controlată, și până când se schimbă nu va exista niciodată o revoluție eficientă și benefică. Pentru ca aceasta să se schimbe, omenirea va trebui să-și schimbe obiceiul omniprezent de a crea modele egotice mentale, care ne fac susceptibili de manipulare prin frică, lăcomie și mentalitate de turmă …

Acest lucru nu înseamnă că sistemele existente de capitalism și de guvernare nu vor trebui să se schimbe; bineînțeles că vor trebui să se schimbe. Dar ele nu se vor schimba decât dacă găsim o modalitate de a ne trezi din modelele egotice profund condiționate, care sunt norma în lumea în care ne-am născut. Vom continua să repetăm și să repetăm aceleași modele vechi, indiferent de modul în care am fost condiționați, până când vom merge pe drumul dinozaurilor sau vom găsi o cale de a ne depăși condiționarea.

Deci:

–         Da, adevărata revoluție înseamnă abandonarea strategiei nebune a expansiunii economice nesfârșite într-o lume alcătuită din spațiu și resurse finite, dar înseamnă, de asemenea, să vedem prin natura iluzorie a sentimentului nostru de sine și să încetăm să credem narațiunile mintale bâlbâitoare care sunt premisele acestora.

–         Da, adevărata revoluție înseamnă înlăturarea mișcării frenetice și inutile la nivel mondial de a face ceea ce ar fi necesar pentru a obține cifra corectă de numere în contul nostru bancar, astfel încât să nu murim într-un sistem economic arbitrar bazat pe moneda fiat birocratică, imaginară, dar, de asemenea, înseamnă aducerea inconștientă a mecanismelor de vârf în conștiință și vindecarea traumelor din copilărie.

–         Da, adevărata revoluție înseamnă organizarea și angajarea în politică și crearea de noi sisteme împreună, dar înseamnă, de asemenea, să învățăm să iubim cu adevărat cele mai delicate părți păzite ale noastre înșine pe care le-am lăsat să funcționeze fără pilot, pe autopilot în procesele noastre mentale subconștiente.

Cred cu tărie că suntem capabili de o astfel de trezire colectivă și există experți în domeniul transformării interioare care pretind că au observat semne că o astfel de trezire este în curs de desfășurare. Profesori, cum ar fi Eckhart TolleAdyashanti și Jac O’Keefe, spun că ceva este foarte diferit în domeniul lor de activitate, iar indivizii au acum un moment mai ușor de trezire de la conștiința egotică decât erau obișnuiți. Schimbările spontane devin obișnuite până în momentul în care profesori ca Tony Parsons își concentrează acum întregul corp de învățătură asupra posibilității de a ieși din vechiul cadru de referință perceptual, fără a se angaja deloc în practici spirituale.

Din acest potențial de trezire la scară largă, Tolle spune următoarele: „Văd semne că se întâmplă deja. Pentru prima dată există o trezire la scară largă pe planeta noastră. De ce acum? Pentru că dacă nu există schimbări în conștiința umană acum, ne vom distruge pe noi înșine și poate și planeta. Nemulțumirile minții colective egotice, amplificate de știință și tehnologie, ne duc rapid specia în prag de dezastru. Evoluția sau moartea: este singura noastră alegere acum.”

,, Fără a lua în considerare lumea estică, estimarea mea este că în acest moment aproximativ zece procente dintre oamenii din America de Nord se trezesc deja. Asta face doar treizeci de milioane de americani și, în plus față de acei oameni din alte țări din America de Nord, aproximativ zece procente din populația țărilor din Europa de Vest se trezesc și ele. Este probabil suficientă o masă critică pentru a aduce un nou pământ. Deci, transformarea conștiinței se întâmplă cu adevărat, chiar dacă ei nu o vor raporta la știrile din seara asta. Se întâmplă destul de repede? Sunt încrezător în viitorul omenirii, mult mai mult acum decât atunci când am scris Puterea Prezentului. De fapt, de aceea am scris acea carte. Chiar nu eram sigur că omenirea urma să supraviețuiască. Acum simt diferit. Văd multe motive pentru a avea speranță.

Nu există mulți oameni care ar fi în măsură să spună dacă conștiința umană a făcut o schimbare marcantă în ultimii ani, dar Tolle, care intervine constant cu această informație ca o parte esențială a lucrării sale ca învățător spiritual, este cu siguranță unul dintre ei. Deci, există motive să credem că este posibil să ne abatem de la traiectoria omnicidă, ecocidă, de exploatare și să creăm ceva nou. Am putea trece testul încă.

 Dar chiar dacă m-aș înșela despre asta, ce dracu altceva am putea face? Ce șansă mai bună am avea și ce mod mai productiv ar fi ca să ne petrecem timpul pe acest pământ, decât să ajungem la o înțelegere profundă și perseverentă a adevăratei noastre naturi?

Din punctul meu de vedere, liniile din față ale revoluției sunt în conștiința noastră aici și acum, nu ca o fațetă marginală a bătăliei pentru omenire, ci ca sursă, inimă și culme.

Cunoaște-te pe tine însuți, oh suflet rebel. Cunoaște-te pe tine însuți și salvează lumea …! Poți asta !

   Drum drept spre Lumină!

 Sursa: https://www.bibliotecapleyades.net

https://burebista2012.blogspot.com/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERAn(trezirea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Adevărata Revoluție

  1. simona zice:

    Da omenirea are nevoie de o schimbare .Numai ca mi-e teama ca nu suntem invatati sa schimbam valorile sociale decat prin sange .Si totusi ce-i viata daca n-am visa ca se poate si mai bine .Uita-te la noi in secolul 21 ,cine ar fi crezut ca daca macar 25% din omenire intoarce spatele religiei in 200 de ani va progresa asa de mult – de la 1800 si pana acum am evoluat cat n-am reusit in 2000 de ani .Daca vom reusii cu totii sa aruncam ritualurile de doi bani si zeii zemflitori si cruzi din viata noastra si vom alunga bubulii din scrierile lui Corut ( cine credea in anii 90 ca sf-istul nostru avea atata dreptate ) din varful piramidei ,poate am avea o sansa la viata .Dar de data asta va trebui sa o facem schimbandu-ne noi :nu mai furam ,dispare egoismul din noi ,nu mai avem nevoie de bani ,muncim unii pt altii,si vedem pana la urma ca OMUL e mai mult decat o bucata de carne .Coboratori din stele asta suntem domnilor si doamnelor si daca vreti la noi a mers altfel ca-n regnul animal am involuat .Nu ma crede-ti pe mine uitati-va la piramidele Pamantului ,la Mosii nostri iesiti din munti ,despre care istoricii romanasi ne spun ca vantul le-a fost sculptor (la Herculane ,la vf Omulsi in alte 8 locatii din tara noastra ),uitati-va la descoperirile aruncate in fundul pivnitelor ale marelor muzee .Chiar crede-ti ca niste oameni ai pesterilor le-au facut ,sau extraterestrii? Si daca sunte-ti mintiti in continuare si sigur sunteti mintiti luati aminte la istoria neamului nostru au rastalmacit-o pana cand reiese ca n-avem o limba a noastra si dupa ei am venit pe calea aerului ca n-am existat aici de cand lumea .
    Dar pana la urma important e sa fim constienti ca suntem fiinte umane ,ca venim din lumina (noi suntem extraterestrii de care vorbesc bubulii de azi )si ca daca macar am avea bun simt in noi (nu vorbesc de iubire )am creea o lume de neimaginat acum ,dar in 200 de ani …Va iubesc dragi romani cu bune si rele sunteti poporul meu ,dar trebuie sa intelegem ca doar impreuna cu toate tarile lumii vom supravietui peste veacuri .

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.