Satana si Lucifer, sau Enlil-Ea si Enki, doi ingeri decazuti


Despre stapanul intunericului cel cu o mie de nume s-au scris tone de hartie, dar nimeni nu a spus vreodata ca sub numele de Dracul, Satana, Lucifer, Belzebut, Fiara, Sarpele, Scaraoschi, Necuratul, Inamicul, Opozitorul, sau alte apelative derivate din actiunile lui maligne, se ascund doua entitati diferite. Locuitorii regatului intunecat tenteaza omul zi si noapte pentru a-l duce in ruina, iar acesta nu stie din ce cauza se intampla asa ceva. Iata ca a venit vremea sa ne punem intrebari si sa intelegem cine sunt si de unde au venit acesti ingeri ai raului……..

Lucifer era cel mai frumos, stralucitor si inteligent inger al raiului. El era heruvimul care traia impreuna cu dumne-zeu inainte de a deveni un inger decazut, pentru ca intr-o zi, nu a mai vrut sa-si asculte creatorul. Despre frumusetea si stralucirea sa ne vorbeste Isaia, atunci cand il asemuie pe Nabucodonosor, regele Babiloniei cu stapanul regatului intunericului, asa cum devenise Lucifer, din cel mai iubit inger al raiului. Isaia 14/12-20 Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai în cugetul tău: „Ridica-mă-voi în ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălaşul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaînalt voi fi”.
Despre maretia si splendoarea pe care a avut-o Lucifer ne vorbeste si Iezechel, care spre deosebire de Isaia, il asemuie pe regele Tirului cu cel mai stralucitor inger al raiului, care pentru ingamfarea sa pierde tot. Iezechel 28/12-19”…..Tu erai pecetea desăvârşiri, deplinătatea înţelepciunii şi cununa frumuseţii. Tu te aflai în Eden, în grădina lui Dumnezeu; hainele tale erau împodobite cu tot felul de pietre scumpe: cu rubine, topaze şi diamante, cu crisolit, onix şi iaspis, cu safir, smarald, carbuncul şi aur; toate erau pregătite şi aşezate cu iscusinţă în cuibuleţe şi puse pe tine în ziua în care ai fost făcut. Tu erai heruvimul pus ca să ocroteşti; te aşezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc. Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale şi până s-a încuibat în tine nelegiuirea. Din pricina întinderii negoţului tău, lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate şi ai păcătuit, şi Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare şi te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat. Din pricina frumuseţii tale s-a îngâmfat inima ta, şi pentru trufia ta ţi-ai pierdut înţelepciunea. De aceea te-am aruncat la pământ şi te voi da înaintea regilor spre batjocură. Prin mulţimea nelegiuirilor tale, săvârşite în negoţul tău nedrept, ţi-ai pângărit altarele tale;”
Singurul paragraf din Biblie in care este mentionat Lucifer, exista in Isaia 14/12, dar din nefericire, conducerea BOR, nu a tradus corespunzator acest pasaj care in Biblia lor apare asa: ”Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii!” pe cand traducerea corecta este aceasta:” Cum ai facut de ai cazut din ceruri Lucifer, fiul Aurorei.” Este important sa se inteleaga ca cel care cade din ceruri este un inger stralucitor, fiu al Aurorei, zeita diminetii, nicidecum o lighioana cu coarne, asa cum ne este descris de popi……..

Deci, decizia ingerului de a nu mai sta sub tutela lui dumne-zeu ii aduce urmari minunate in viata, deoarece el nu va fi niciodata nici blestemat, nici impiedicat sa duca o viata frumoasa. Lucifer nu a fost nici dispretuit, nici izgonit de creator, asa cum acesta a facut cu omul. Lucifer nu a fost nicodata impiedicat sa mearga in rai ca sa asiste la adunarile ceresti in care se decidea destinul omului si nici nu a fost trimis intr-un loc cu foc vesnic. Nuuuu. Dumne-zeu ii da lui Lucifer pamantul, fiindca pamantul cu tot ce e in el si pe el sunt ale sale inca de la inceputuri si pana in aceste zile. Atunci de ce ni se spune ca pamantul este al nostru cand, in realitate, este locul imparatiei lui Lucifer??…….

Inainte de a vedea ce a facut Satana si care este locul unde traieste, as vrea sa lamurim cateva lucruri esentiale. In mit, dar si in scrierile antice, Enlil si Enki sunt doi frati vitregi. Tatal lor, Anu, era stapanul a tot si a toate, dar acesti doi fii ai sai sunt nascuti de doua femei diferite. Enki este primul sau fiu, a carei mama nu era sotia lui. Avand in vedere ca din casatorie nu rezultase nici un mostenitor, Enki devenea stapanul absolut la moartea tatalui sau, numai ca intre timp, sotia sa i-l daruieste pe Enlil. Desi mai mic decat fratele sau, Enlil devine mostenitorul legal al tronului. Acest lucru era posibil deoarece doar fii rezultati din casatorie aveau primii dreptul la mostenire. In acele timpuri casatoria nu insemna ceea ce se intelege astazi prin acest cuvant. Oamenii se impreunau cu cine doareau oricand si oriunde, iar copii rezultati erau crescuti de femei, in cadrul comunitatii din care faceau parte. Stapanii, sau conducatorii faceau la fel, numai ca ei aveau extrem de multe femei in harem deoarece isi permiteau sa le mentina pe toate. Omul de rand, insa, avea atatea femei cate isi permitea sa intretina si toate puteau fi considerate sotiile lui. La stapani insa, sotia era doar aceea care avea acelasi sange cu el, ca de exemplu frati sau surori vitrege care aveau un parinte comun, verisoari de primul grad, nepoti cu matusi sau alte tipuri de legaturi de rudenie de primul grad. Despre legaturile acestea cu sange albastru dar si despre aceste uniuni incestuoase am vorbit deja in alte capitole, ceea ce doresc sa scot in evidenta este faptul ca acesti doi zei aveau un parinte comun, dar aveau comuna si legatura de sange, deoarece mama lui Enki era si ea de rang nobil, deci si fiul ei avea dreptul la o parte din mostenire. Din acesta cauza Enlil devine stapanul cerului, iar Enki al pamantului.
Cand popii au intocmit Biblia, au schimbat numele celor doi in Lucifer si Satana, numai ca au facut din cei doi o singura entitate, doar in aparenta, deoarece daca esti atent vezi diferentele dintre cei doi. Lucifer devine stapanul cerului dar si al pamantului, iar Satana devine prizonierul de sub pamant, asa cum o sa vedem……

In Biblie, cel mai mare pacat al omului ii este atribuit Evei pentru ca ea este cea care se lasa tentata de sarpe in gradina raiului. Discutia Evei cu sarpele nu este o discutie ipocrita in care sarpele incearca sa o tenteze, asa cum ni se repeta de 2000 de ani. Discutia este de fapt o povata, un adevar pe care sarpele i-l dezvaluie Evei. Ea ii povesteste sarpelui ca dumne-zeu le-a spus sa manance orice fruct din gradina raiului, dar le-a interzis sa manance din pomul din mijlocul gradinii pentru ca vor muri. Geneza 3/1-3” Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: „Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?” Iar femeia a zis către şarpe: „Roade din pomii raiului putem să mâncăm; Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: „Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!”
Sarpele asculta, cu mirare cred, acesta minciuna cu care dumne-zeu si-a pacalit propriile creaturi, dupa care ii dezvaluie Evei adevaratul motiv pentru care omul nu trebuia sa atinga acel arbore. Geneza 3/4-7 “Atunci şarpele a zis către femeie: „Nu, nu veţi muri! Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”. De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.”
In aceste cateva paragrafe exista un adevar cat se poate de profund. In primul rand dumne-zeu le interzice sa manance din fructul pomului, nu pentru ca le voia binele, ci pentru ca ii dorea nestiutori, prosti, la fel cum i-a facut sa fie pe toti adeptii sai de astazi. Ingerarea fructului oprit, nu le aducea moartea, asa cum i-a minti el ca se va intampla, ci le aducea cunosterea de sine, pe care dumne-zeul ipocrit nu o dorea pentru creaturile sale.
Sarpele atat de blestemat de omul indoctrinat, a fost singurul care i-a spus omului adevarul, iar pentru acest lucru a fost defaimat, ridiculizat si urat in eternitate chiar de omul al carui bine el l-a dorit. Sarpele sau Satana, stia ca omul este tinut in sclavie si nestiinta de catre naluca dementa, de aceea a dorit sa il avertizeze si sa ii spuna adevarul. Din acesta cauza unul din semnificatiile numelui sau este “opozitorul”. Adevarul nu a stat si nu sta de partea domnului, ci de partea sarpelui care ii spune omului ca stiinta i-a fost ascunsa si ca moartea nu exista pentru el, deoarece subliniaza clar: “nu veţi muri…. ci în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” Acesta este motivul pentru care dumne-zeu are nevoie doar de oi adormite, nu de oameni, pentru ca daca ei se trezesc, isi dau seama ca sunt mult mai puternici decat el si ca au fost pacaliti.
Pentru acesta sfidare pe care i-a facut-o domnului, sarpele Satana-Enki a fost crunt pedepsit de catre acesta si inchis in maruntaiele pamantului. A fost legat cu mii de lacate, pazit de gardieni nepamanteni si blestemat sa fie umilit si batjocorit de omul pe care l-a ajutat sa se elibereze de jugul dumne-zeului nedrept.
Dusmania dintre om si sarpe este creata de insusi dumne-zeul acesta tampit: Geneza 3/14-15” Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: „Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale! Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul”.

Cititi mai mult aici:
https://www.scribd.com/document/391168304/Cap-11-Lucifer-Si-Satana-Sau-Enlil-Si-Enki

 

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(crestinism), SECRETELE ZEILOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Satana si Lucifer, sau Enlil-Ea si Enki, doi ingeri decazuti

  1. Catalin Didica zice:

    Astea cu Lucifer, Satana, Dracu, Scaraotchi etc sunt genul de povesti care nu au fost realitate. Pura fictiune atata tot.

    Apreciază

  2. simona zice:

    Bla,bla ,fis,fis …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.