Șase Semne care-ți arată că experimentezi Noaptea Întunecată a Sufletului


Noaptea întunecată a sufletului este o stare de perplexitate și hrănire a agoniei totale. Nimic nu este mai bun decât o doză profundă de disperare. Să învățăm de ce. Pe când eram copil (autorul articolului), am experimentat prima mea noapte întunecată a sufletului. Desigur, nu am fost familiarizați cu această stare a ființei și trăind acest statut m-am separat de ceilalți. De fapt, am fost maltratat de către alți copii pentru că eram diferit. Mulți copii experimentează acest lucru fără să înțeleagă prin ce trec.

   Ai intrat în acest întuneric?

Am petrecut nenumărate ore ca adolescent, pierdut în furie și învățând ce se ascundea în colțurile minții mele. De fiecare dată când ieșiram din noaptea întunecată a sufletului, creșteam puțin. Adevărul este că, noaptea întunecată a sufletului este criza existențială. Sunt locurile ascunse în care mulți dintre noi călătoresc, pentru a învăța adevărurile spirituale și adevărurile despre sine. Deși poate fi greu de înțeles pentru unii, mulți dintre noi am trăit pe această cale mult timp. Iată câteva semne că experimentați noaptea întunecată a sufletului.

   1.Tu cauți singurătatea tot mai mult și mai mult 

În singurătate, vă puteți regăsi. Deși acest lucru poate părea contradictoriu, acesta conține un sens mare. Acea stare oglindește efectul învățării de a-i iubi pe alții, iubindu-vă mai întâi pe dvs. Deci, pentru a înțelege cum suntem legați cu toți ceilalți, trebuie să fim mai întâi în pace cu noi înșine. În timpul singurătății, putem începe să învățăm cum fiecare persoană este o unitate solitară, unitate care formează un număr infinit de alte persoane. Deci, spunem că suntem un microcosmos … o existență. Dacă alegem să ne bucurăm de ceea ce învățăm în singurătate, putem experimenta noaptea noastră întunecată.

   2.Tu ar trebui să fi fericit dar nu ești 

Poate că aveți toate lucrurile posibile pentru a fi fericiți, dar acele lucruri materialiste nu sunt suficiente. Acest lucru se datorează faptului că începeți să realizați că nu este vorba de aceste lucruri deloc și că nu vă pot face niciodată fericiți. Viziunea dvs. materialistă este pe moarte, și acesta este un lucru bun. Când această parte moare, ceva în tine crește. Veți fi cu adevărat mulțumit cu ceea ce învățați despre ceea ce este în interior.

   3.Te lupți cu experiențe negative amestecate 

Ați observat că uneori mai multe lucruri merg prost în același timp? Sunt sigur că ai trecut prin toate astea, nu? Ei bine, când treceți prin noaptea întunecată a sufletului, acest lucru va crește atât de repede încât veți simți că ceva/cineva din univers v-a blestemat. Am trecut prin câteva dintre ele în acest an și m-am gândit că ar trebui să renunț și să mor, dar nu am făcut-o!

Ei bine, ceea ce se întâmplă este că universul încearcă să vă îndrepte în direcția cea bună. Toate eșecurile și greșelile tale te împing pe cale, trebuie să călătorești. Poate că mergi într-o direcție greșită și este nevoie de câteva experiențe negative pentru a vă corecta. Lucrul important de reținut în acest timp este să nu renunți. Acest lucru se întâmplă pentru un motiv.

   4.Daruri ciudate ies la iveală 

Toți avem daruri sau ceea ce uneori îmi place să denumesc „chemări”. Adesea nu avem nicio idee despre ceea ce suntem capabili până când nu vom intra în noaptea întunecată a sufletului. Deseori, le contabilizăm doar ca depresie sau halucinații. Adevărul este că unii dintre noi au daruri de vindecare, în timp ce alții au abilități aproape supranaturale de a conduce o mulțime de adepți. Darurile sunt multe și diverse. Cea mai bună modalitate de a-ți realiza darurile cu care ești înzestrat este să lași noaptea întunecată să-și facă treaba și să asculți ce ți se spune. S-ar putea să nu aibă o voce audibilă, dar zbaterile voastre interioare vă vor ajuta să vedeți ce înseamnă să fii.

   „Nu vă întrebați ce are nevoie lumea. Întreabă-te ce te face să fi viu și du-te și fă-o”.

                       Howard Thurman

  1.  Disonanța cognitivă vă transformă

Ați observat că vă luptați între idei din două viziuni diferite ale lumii? Încă nu trebuie să vă decideți morala și etica durabilă. Câteodată vă găsiți pierduți în descoperirea de sine. Opiniile voastre despre lume se schimbă de fapt atât de mult, datorită actualizării a ceea ce contează cu adevărat, cum ar fi pierderea anumitor aspecte ale ego-ului vostru. Când se schimbă un lucru, alte lucruri urmează. De aceea, noaptea întunecată este văzută ca o criză existențială. Atât de multe lucruri se transformă, încât puteți vedea că ce se întâmplă este o condiție teribilă.

   6.Nu te mai sperie autoanihilarea 

Adu-ți aminte când erai mai tânăr și cădeai părea devastator? Ei bine, hai să fim cinstiți, poate fi destul de grav. Dacă îți dai atenție cu adevărat, vei observa cât de calm ești când lucrurile par să se prăbușească. Vreau să spun că chiar te surprinzi de cât de bine poți ține totul împreună când viața încearcă să rupă lucrurile în bucăți. Cred că acest lucru se datorează faptului că știți că unele lucruri trebuie să se destrame pentru a fi repuse în mod corect. Recunoașteți, de asemenea, că de fiecare dată când se întâmplă ceva, învățați lucruri și deveniți mai puternici. Puterea și experiențele voastre sunt instrumente minunate și pentru alții. Dacă prietenii și familia dvs. trec prin vremuri grele, puteți să-i mențineți calmi. Dacă vedeți aceste puteri în voi, puteți trece prin noaptea întunecată a sufletului.

   Renăscând ca pasărea Phoenix

Acum, dacă știi că treci prin noaptea întunecată a sufletului, atunci știi ce urmează. Te îndrepți spre ceva cu totul nou. Iluminarea este adesea găsită ca rezultat al existențialismului, deoarece înțelegerea adevăratului scop al vieții este o cheie majoră. Deci, lasă asta să ți se întâmple, să nu o forțezi, să nu o grăbiți, și apoi vei culege recompensele unei nopți cu adevărat întunecate de transformare.

    Sursa: https://www.learning-mind.com

https://burebista2012.blogspot.com/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.