Se trezește omenirea?


 Cercetătorii au constatat că tot mai multă lume crede că “teoriile conspirației” sunt adevărate, Franța76%, Suedia 52%, Ungaria 85%, SUA 64%, procentajul este în creștere!

Acesta este cel mai cuprinzător studiu realizat vreodată despre teoriile conspiraționiste și este prima dată când academicienii au abordat problemele legate de credințele conspirației în rândul mai multor cetăţeni din diverse ţări, notează The Guardian.

Cercetatorii au descoperit următoarele:

– 15% dintre alegătorii pro-Brexit și 11% din alegători anti-Brexit din Marea Britanie cred că, indiferent de funcționarul responsabil de guvern, lumea este condusă de o clică globală secretă.

– Teoria conspirației în Marea Britanie este împărtășită de 44% din populație.

– Printre țările intervievate se află şi Suedia unde populaţia crede în teoria conspirației în proprţie de 52%, față de 85% Ungaria, iar în Statele Unite, această cifră este de 64%, şi în Franța 76%.

John Naughton, directorul Programului de bursă Wolfson College Press și unul dintre cei trei profesori de la Universitatea Cambridge care au condus cercetarea, a declarat că studiul, care a început în 2012, s-a născut din încercarea de a studia “istoria naturală” a teoriilor conspirației. Ca parte a studiului, ei au intervievat oameni despre mai multe teorii conspiraţioniste pentru a testa gradul lor de răspândire.

„Teoriile conspiraționiste sunt o parte destul de importantă a vieții în multe societăți, deşi cele mai multe au trecut neobservate“ , a spus Naughton. “Această atitudine s-a schimbat după votarea pentru Brexit și alegerea lui Trump în 2016”, a spus el. “Când te gândești la Trump vezi un teoretician de conspirație înnăscut. Trump a fost un fel de catalizator, prin faptul că alegerile sale au avut drept efect legitimizarea teoriilor conspiraţioniste”

În Marea Britanie, oamenii cred că unele dintre teoriile testate de cercetători, inclusiv constatarea oficială că Holocaustul a fost o minciună este de 2%, că contactul uman cu extratereștrii avem 8%, că adevărul despre vaccinuri este ascuns 10% și că virusul SIDA a fost creat și distribuit în mod voluntar 4% la englezi, 12% la francezi.

Dr. Hugo Leal, unul dintre cercetătorii proiectului, a declarat că el și alți academicieni au fost surprinși de proporția susținătorilor Trump și pro-Brexit care au declarat că au crezut în teoria conspiraţiei.

El a spus: “Aceasta este împletită cu o perspectivă conspirativă mai largă, care pare să unească taberele Trump și Brexit. Într-adevăr, ambele părți împărtășesc atitudini și sentimente care depășesc simpla afiliere ideologică conservatoare. Studiul nostru arată că teoriile conspirației sunt esențiale pentru înțelegerea unei culturi politice comune, pe care la majoritatea le este greu să o înțeleagă”.

Peste 11.500 de persoane au fost intervievate online de YouGov în nouă țări: Franța, Germania, Regatul Unit, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Suedia și Statele Unite, titrează theguardian

https://evz.ro/teoria-conspiratiei-orchestrata.html

https://www.gazetadeinformatii.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERAn(trezirea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.