„Bissdog” S.R.L., lagărul pentru exterminarea câinilor din Ceuaşu de Câmpie: Mafia UDMR şi infernul animalelor!


                 „Bissdog” S.R.L.  –  lagărul morţii               […]

 

               „Bissdog” S.R.L.  –  lagărul morţii

                                    Motto: „Adevărata bestie este OMUL.” (Semnat… eu, Liliana-Delia Morariu)

După lovitura de stat din decembrie 1989, România a devenit faimoasă în întreaga lume prin corupţia care a cuprins ca un cancer  întregul aparat de stat, prin haosul creat la toate nivelurile, dar şi a politicii satanice, de dezumanizare şi învrăjbire a oamenilor. Din păcate, ţara noastră a mai devenit celebră şi sub un alt aspect, care vine să reîntregească profilul moral ucigaş al clasei conducătoare: CANICIDUL.

Ridicat la nivel de politică draconică, exterminarea în masă a câinilor este creţia unor minţi bolnave… monstruozitatea aducătoare de bani mânjiţi cu sânge, este întreţinută în mod sistematic de existenţa a două  categorii de vinovaţi: stăpânii animalelor – iresponsabili, violenţi şi ignoranţi şi organele statului abilitate în aplicarea legilor privind protecţia animalelor – care, nu numai că nu îşi fac datoria, dar, aşa cum veti vedea in continuare, sunt complici la tortura şi moartea violentă a câinilor, prietenii noştri cei mai fideli. Această tristă faimă este întreţinută şi de aşa-zişii iubitori de animale, ONG-işti; unii dintre ei, neavând de-a face cu iubirea trîmbiţată pe site-urile de socializare, folosesc fondurile primite în scopuri personale, dar, ca şi când nu ar fi suficient, împroaşcă cu noroi, prin atacuri virulente la persoană, pe adevăraţii iubitori. Cât de abjectă poate fi o asemenea creatură? Şi ce condiţie umană mizeră poate avea un asemenea om, în cazul în care poate fi considerat ca atare?

Primul meu articol legat de canicid a fost : „EUTANASIEREA MAIDANEZILOR, ACT BARBAR ŞI DE SUPREMĂ LAŞITATE” apărut în Justiţiarul, după celebrul şi de tristă faimă CAZ IONUŢ. Cazul puternic mediatizat de televiziunile aservite clasei politice ucigaşe, a dat startul unui val de crime în toată ţara. Dupa ce şi-au atins scopul, faimoasele televiziuni au omis sa prezinte finalul poveştii şi adevărul: Ionuţ nu a fost omorât de câinii străzii, ci de câini de luptă! Moartea copilului a fost folosită ca tertip josnic, ca pedeapsă îndreptată asupra celor care nu se pot apăra singuri şi nu îşi pot reprezenta interesele în instanţă…

Articolul de faţă este un PROTEST la adresa clasei politice foste şi actuale care ne-a vândut ţara, care ne-a dezrădăcinat şi ne-a transformat într-un popor de sclavi… a cărei unică preocupare o reprezintă foamea de bani, pentru care nu se da în lături de la nimic, care de 30 de ani calcă pe cadavre… este o modalitate de a spune: AJUNGE, AŞA NU SE MAI POATE, VREM DREPTATE PENTRU ANIMALE!!!

Telefonul serii şi disperarea unei persoane iubitoare de animale: acolo curge sânge nevinovat. Acolo se spală bani. Acolo e mafia UDMR şi infernul câinilor!

La inceputul lunii iulie a acestui an am primit un telefon: „Doamna Liliana, ştiu că iubiţi animalele şi că le apăraţi drepturile, ştiu că sunteţi şi jurnalist de investigaţii. Vă rog din suflet,  ajutaţi-mă! Mai bine zis ajutaţi-i!!! Locuiesc la casă. Până luna trecută aveam cîţiva câini de pază extraordinari. Un criminal i-a otrăvit pe trei dintre ei, iar pe doi, un fost poliţist l-a împuşcat. Mi-am pierdut cei mai devotaţi prieteni, sufletul meu e în doliu… În disperarea care m-a cuprins,  am hotărât să merg la adăpostul din Ceuaşu să adopt nişte suflete amărâte. Când am ajuns acolo am avut un şoc:  am găsit o privelişte de cosmar, ţarcuri foarte aglomerate, câini trişti, speriaţi și înfometaţi. Au două padocuri, unul într-un şopron din scândură cu ţarcuri pe două rânduri şi unul în curte, acoperit. Când am ajuns era amiază, foarte cald şi primul vizitat a fost padocul din şopron. Era un miros cumplit , spălaseră podeaua cu furtunul. Câinii erau uzi şi pe jos băltea apa cu fecale şi urină. (Click pe fotografii pentru mărire!)

Multe  dintre ţarcuri nu aveau suport de lemn pe care să stea, am văzut câini care stăteau culcaţi în apa infectă. Le dăduseră şi mâncare, plămâni şi intestine crude care erau pline de muşte şi erau aruncate pe jos în mizerie. Cum au fost aruncate de sus, erau intestine atârnate pe pereţii boxelor, unele erau vechi, uscate. O imagine dintr-un film de groază. Am întrebat angajata de ce le dă astfel de mâncare, deoarece când am mers la acel padoc am văzut saci cu mâncare, este adevărat, nu foarte mulţi. Răspunsul a fost că le dau intestine şi plămîni de la firma PETRY şi hrană uscată doar la două zile, lucru de care mă îndoiesc.

Am ieşit din acest padoc cu o senzaţie de furie, indreptându-mă spre padocul din aer liber. Şi aici o imagine cumplită, dar măcar nu mai puţea aşa de tare. Şi în ţarcurile de aici băltea apa cu fecale şi urină, era o supraaglomerare iar câinii se scărpinau încontinuu. Într-un ţarc era un câine de talie foarte mare suferind de o boală de piele, fără păr, dar pus împreună cu alţi opt câini care păreau sănătoşi. În altă cuşcă era pusă o femelă de culoare neagră, de talie mare, gestantă, aproape să fete, cu alţi câini, la fel de mari. Când i-am spus angajatei să aibă grijă că aceea este gestantă, dânsa mi-a spus că nici nu a văzut, că este adusă de curând. Am vrut să fac poze cu telefonul, dar mi s-a interzis. Am întrebat-o dacă consideră că sunt condiţii bune pentru aceşti câiini, a spus că da, dar au în plan să mai construiască ţarcuri, dar costă…Nu cunosc legislaţia, dar consider că într-un ţarc de 6 m.p. nu pot să stea șapte sau opt câini mari sau 15 de talie mijlocie. Am fost acolo şi a doua zi, căţeluşa neagră tocmai începuse să fete…Nu ştiu ce s-a întămplat cu puii…

Discuţia m-a zăpăcit complet. Am auzit prin mass-media că la Ovidiu, în județul Constanţa, aşa-zisul adăpost este un lagăr de exterminare autorizat de însuşi marele Geronimo Brănescu, care în acea perioadă era  şeful DSVSA Constanţa, că şi cele din Oneşti şi Slatina sunt identice, însă nu mi-am imaginat că şi lângă mine, aici în Ardealul mult lăudat, ar putea exista ceva asemănător…

3 iulie 2018, prima vizită în lagărul de exterminare al câinilor din Ceuaşu de Câmpie. Întâlnirea cu Blanka-Izabella Niomáti-Ilyés – administrator al S.C. SYLEVY  SALUBRISERV S.R.L. – fiica latifundiarului UDMR Dionisie Ilyes şi naşul de cununie al primarului din Ceuaşu de Câmpie, Szabó József Levente. Legături de tip mafiot cu DSVSA Mureş în eliberarea autorizaţiei de funcţionare şi a maşinii pentru capturat câini.

Prima mea descindere în adăpostul gestionat de S.C. BISSDOG S.R.L. din Ceuaşu a avut loc în data de 3 iulie 2018. La fața locului am constatat că  pe gardul perimetrului numit adăpost nu era afişat programul de vizite. Cu toate acestea am intrat. Un câine mare stătea în soare, legat, fără un gram de apă, încercând să îşi facă o gaură sub cuşcă pentru a scăpa de arşiţa soarelui. Într-un perimetru îngrădit, fără pic de umbră, altii încercau zadarnic sa își găseasca adăpost… Mi-au ieşit în întâmpinare doi îngrijitori. În timp ce stăteam de vorbă cu unul dintre ei, prietena care m-a însoţit filma şi fotografia.

Câinii urlau lugubru a foame, lătrau şi erau foarte agitaţi. Am inceput să privesc in jur. Tot ceea ce mi s-a relatat la telefon se adeverea. O căţelușă mămică cu şase pui, costelivă şi umilă, plină de purici, era legată sub o rulotă, fără gram de apă şi mâncare. Întrucît  pentru pui nu exista hrană, sărmana era constrânsă să-i alăpteze, deşi, fiind mărişori, ar fi putut mânca singuri. În padocul luminat, în ţarcuri, mi-a sărit în ochi o imagine de coşmar:  un coctail de fecale vechi si proaspete care bălteau în urină, pe pardoseala care nu este construită în pantă, aşa cum prevede legea.  Miros pestilenţial şi doar câţiva recipienţi din plastic cu apă. Nici o cuşcă… Vreo patru căţei aveau plăgi deschise, purulente, netratate.

Cățelușa costelivă cu 6 pui.

În  padocul întunecat, situaţia era cumplită. Câţiva căţei bolnavi îşi aşteptau resemnaţi sfârşitul. Unul dintre ei zăcea lângă un plămân necrozat… Cei sănătoşi se urcau pe grilaje, implorînd cu disperare să iasă din acel „hotel al groazei”. O căţeluşă neagră şi-a întins lăbuţele printre gratii, cerîndu-mi să o iau cu mine. Mi s-a strîns inima, pe toţi aş fi dorit să-i iau cu mine.Am solicitat îngrijitorului să-mi arate magazia de provizii şi sala de tratamente şi, între timp, să-l cheme pe şeful adăpostului şi pe medicul veterinar.

Mizerie de nedescris și câini bolnavi.

Pentru cei 162 câini câţi am numărat, în depozit existau doar 6 saci cu hrană uscată, a câte 10 kg fiecare şi câteva oase goale aruncate într-un colţ.

Sala de tratamente era şi este un container metalic fără nici o dotare şi fără urma de produs medicamentos. Nici măcar trusa de intervenţii chirurgicale. Asta înseamnă că animalele grav rănite şi bolnave sunt lăsate să moară, că nu se fac sterilizări şi vaccinări antirabice în vederea adopţiei, deparazitări şi nici eutanasii în cazul bolilor incurabile… Halucinant! Întrebarea pe care mi-am pus-o automat a fost: unde dispar câinii?

Între timp au apărut două femei: una cu un jeep vişiniu, foarte arogantă şi vulgară în limbaj, deranjată de curajul cu care o necunoscuta îi invadase teritoriul iar cealaltă cu un Hyundai. Niciuna dintre ele  nu s-a prezentat. Ulterior am aflat că proprietara jeep- ului se numeşte Niomáti-Ilyés Blanka-Izabella (n.a.: manager la resurse umane la S. C. SYLEVY  SALUBRISERV S.R.L.).

Blanka Niomáti-Ilyés rezemată de SUV-ul său.

Este fiica lui Ilyés Dionisie, membru UDMR, un îmbogăţit al regimului, mare jupân al Viilor din Culpiu, regele gunoaielor din zonă si nepoata lui Ilyés Toth Alexandru, fost consilier judeţean UDMR, aruncat din funcţie pe baza unui dosar penal pentru incompatibilitate deschis de A.N.I.

Cealaltă era Godri Andreea, fiica administratorului „Bissdog” S.R.L., Godri Janos, un fel de ajutor de băgător de seamă. Ca reprezentant al  Federaţiei Naţionale de Protecţie a Animalelor am solicitat o serie de documente pe care, conform art.10 al Legii 258/2013, orice adăpost este obligat să le deţină: registrele speciale (evidenţă intrări-ieşiri, câini capturaţi, daţi în adopţie, revendicaţi,  eutanasiaţi şi numele persoanei care realizează eutanasia etc., registrul de tratamente şi substaţele folosite), fişele individuale cu data capturării şi caracteristicile individuale, autorizaţia de funcţionare şi cea pentru maşina de capturare a câinilor, contractul de incinerare, contractul de prestări servicii sanitar-veterinare încheiat cu medicul de liberă practică, autorizaţia de mediu.

Dintre toate actele solicitate mi s-a pus la dispoziţie doar registrul de tratament pe lunile mai şi iunie 2018 – nesemnat de medicul veterinar –  din care au rezultat 27 de decese fără cauze şi cele două autorizaţii eliberate la data de 04.04.2016 de  directorul de atunci al DSVSA Mureş, psd-istul Oprea Liviu  în baza documentaţiei întocmite de  dr. Tilincă Marius – serviciul Control Oficial Sănătate şi Bunăstare Animală şi avizate de Drăgan Liviu, şeful serviciului. Am constatat cu stupoare că autorizaţia de funcţionare nu este eliberată pe punctul de lucru, o altă încălcare gravă a legii, complicitatea medicilor veterinari cu reţeaua crimei organizate fiind evidentă. Din Informaţiile luate de la ORC Mureş în data de  16.07.2018 fila 3 reiese că NU EXISTĂ ÎNREGISTRĂRI LA SEDII SECUNDARE/ PUNCTE DE LUCRU. Din aceleaşi informaţii mai rezultă că pentru cele două activităţi declarate  –  ecarisaj şi colectarea deşeurilor  –  există doar 5 angajaţi. Adică cum? Câţi sunt în adăpost, câţi capturează câini şi câţi strîng gunoaiele şi le transportă?

În vizită la primarul Szabó József Levente. Contractul de prestări servicii nr.3714/ 27.05.2016 – semnat de primarul  Ceuaşului  de Câmpie (în baza OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân)  şi administratorul unic al BISSDOG – contractul cu moartea. Eludarea cu bună ştiinţă a prevederilor art. 2 al.4 al Legii 258/2013 pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001.

Primarul Szabó József Levente.

Prima solicitare oficială pe care am adresat-o primarului Szabó József Levente si unica la care mi s-a raspuns a fost contractul de concesionare a serviciilor de ecarisaj încheiat între UAT Ceuaşu de Câmpie şi  SC. BISSDOG SRL. Contractul nr. 3714/ 27.05.2016 – cu termen de valabilitate 2017 –  este de unul de prestari servicii şi nu de concesionare a unor servicii; are ca temei juridic OUG 155/2001, primarul Szabó neştiind că, prin apariţia Legii 258 art. 2 al.4  a fost modificat, avind urmatorul conţinut: „Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân pot fi concesionate numai către persoane juridice, asociaţii sau fundaţii care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei animalelor. Acestea vor contracta servicii veterinare, potrivit reglementărilor legale in vigoare.”  Ori,  obiectulul principal de activitate al BISSDOG este activităţi veterinare (ecarisaj) cod CAEN 7.500. Folosind această clasificare, foarte multe srl-uri din România post-decembristă s-au îmbogăţit prin spălarea de bani, torturând şi ucigând în chinuri groaznice câinii abandonaţi pe domeniul public. (Click pe documente pentru mărire!)

Revenind la contractul nostru, acesta nu specifică adresa  punctul de lucru unde BISSDOG îşi desfăşoară activitatea ci doar adresa sediului social al acesteia: Ceuaşu de Câmpie, nr. 99. Deasemenea, documentul nu are viza biroului juridic, nu are anexată  HCL care a stat la baza semnării , nici Contractul de delegare a gestiunii, şi nici actele adiţionale privind prelungirea din 2017 până în prezent. La data semnării, taxa de capturare pe câine era de 250 lei. În mod ciudat, aceasta s-a dublat, nefundamentat, în prezent fiind de 450 lei. Cine a aprobat cresterea ei? Primarul, cu de la sine putere, la vreo paranghelie organizata in viile Culpiului? (Click pe documente pentru mărire!)

Şi cu aprobarea cui maşina BISSDOG capturează câini  pe o rază mai mare de 65 km – distanţa pt.care a fost autorizată, ştiindu-se că se fac capturi pe raza primăriilor jud. Cluj: Luna, Floreşti şi Gilău? Maşina,  înmatriculată cu nr. MS-93-SYL,  ridică două semne mari de întrebare:

Primul: cine este proprietarul de drept al maşinii? În mod logic, pornind de la numele societăţii  SYLEVI SALUBRISERV SRL la care Blanka Niomáti-Ilyés este administrator, suntem îndreptăţiţi să credem că maşina aparţine acestei societăţi transportatoare de gunoi. Iar LEVI poate veni  de la Levente, care ar putea fi… chiar primarul implicat în afacere, al cărui naș de cununie este tatăl Blankăi!

Al doilea: maşina respectă condiţiile de autorizare prevăzute de HG 1059/2013, adică are ventilator şi restul dotărilor prevăzute de lege?

BISSDOG – o moarte profitabilă. Profitul Bissdog în 2017 – echivalentul a 85.000 Euro. Profitul primei jumătăţi a anului în curs: 100.000 euro. Tehnici de creştere a profitului prin reducerea cheltuielilor. Mai mult sânge pentru partid!!! Alte eludări ale legii: adopţii ilegale şi taxe de revendicare cu încălcarea prevederilor OUG 155/2001.  

Dacă în 2017 profitul realizat declarat la ANAF reprezintă echivalentul a  85.000 euro, în prima jumătate a acestui an a ajuns la 100.000 euro. Cum a fost posibil acest lucru? În afaceri dacă vrei să ai profit maxim, trebuie să reduci la minim cheltuielile.

Deci, echipa managerială a  BISSDOG a redus costurile prin nerespectarea prevederilor art.8 (1) al Legii 258/2013 cu urmatorul continut: „Încredințarea câinilor fără stăpân spre revendicare și adopție se face dupa consultarea, deparazitarea, vaccinarea antirabica, sterilizare si microcipare”. Blanca, căţeluşa cu 6 pui pe care am luat-o eu, avea doar microcipul, care i s-a  pus pentru că se ştia că vreau să o adopt. În rest…pauză! Carnetul de sănătate cu care am luat-o are numărul de captură 898 şi este completat de un anume doctor Doşa Arpad.  Numărul de microcip ar fi trebuit verificat înainte de a o scoate din lagăr dar… acolo nu exista nici o „sculă” de citit!

Dar BISSDOG a făcut economii serioase şi la capitolul substanţe pentru eutanasie, transport cadavre şi  incinerare.  Nu mă las pînă nu aflu cine ucide câinii şi cu ce instrumente, unde sunt transportate cadavrele şi care este destinația lor finală? La momentul de faţă am în minte cele mai cumplite posibile scenarii ale morţii: furca, lopata, ciomagul, arderea sau îngroparea de vii, malaxarea în maşina salubrităţii, împuşcarea în viile Culpiului, livrarea către traficanţi…Mă pot gândi oare la alte variante?

Dar… afacerile cu moartea prosperă şi prin creşterea veniturilor, datorită  perceperii taxei la revendicare, în multe cazuri fiind vorba de cîini cu stăpîn luaţi cu japca din faţa casei sau chiar din curţile oamenilor. Astfel doamna Ilişan Rozalia din Sângeorgiul de Mureş a plătit o taxă de revendicare de 250 lei (cu factura nr. 354/04.07.2017). Anul acesta , BISSDOG a solicitat unei alte doamne, tot din Sângeorgiul de Mureș, pentru un câine bătrân şi bolnav aflat sub tratament, o taxa de 450 lei + TVA. Cine a decis aceste majorări? Godri Janos, marioneta băgată la înaintare? Primarul Szabó, dupa o beție?  Consilierii locali sau udmr-iştii toţi la grămadă, sub protecţia criminalilor în uniforma statului???

În partea a doua a acestei anchete jurnalistice vă voi prezenta toate demersurile efectuate şi răspunsurile autorităţilor, intervenţiile concrete ale celor două federaţii de protecţie a animalelor din România şi mobilizarea iubitorilor de animale.

  Motto: „Adevărata bestie este OMUL.” (Semnat… eu, Liliana-Delia Morariu)

Dacă în prima parte a articolului  v-am prezentat  situaţia câinilor din lagărul numit „adăpostul” Ceuaşu, în continuare vă voiinforma cu privire la demersurile fără nici un rezultat efectuate pe lângă autorităţile (in)competente aservite unui stat mafiot, întâlnirile de la Bucureşti cu iubitorii de animale şi reprezentanţii FPAM, protestul din  4 octombrie organizat în faţa Guvernului României.

Înainte de toate doresc să fac o precizare. În România există două federaţii: Federaţia Naţională de Protecţie a Animalelor-prescurtat FNPA,  a cărei preşedintă este doamna Carmen Arsene şi Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului- prescurtat FPAM, reprezentată de domnul Mircea Şerbănoiu- preşedinte şi de Marius Marinescu, fost senator, preşedinte de onoare. Ambele federaţii luptă împotriva abuzurilor semnalate de noi, cei care le iubim… dar care, individual,  nu avem nici o putere  în lupta cu monstrul numit Statul Român.

Până la instaurarea PSD -istului Petre Daea în funcţia de ministru al agriculturii, cele două federaţii primeau fonduri de la bugetul de stat. Fonduri cu care angajau avocaţi şi plăteau cheltuielile legate de procese în toată ţara. De când a fost înscăunat noul ministru, aceste fonduri au fost tăiate. Prin această măsură statul a urmărit împiedicarea celor două organizaţii în acţiunile lor, condamnând  la moarte toate animalele României, indiferent de specie. O fotografie postată în luna octombrie pe Facebook  cu un superb exemplar de capră neagră şiroind de sânge a oripilat opinia publică.

Conform comunicatului de presă al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, capra a fost ucisă în Munţii Parâng, de patru braconieri, dintre care doi străini. Animalul, înainte de a fi ridicat de jandarmi, a fost pozat, în agonie, alături de o tembelă, amanta unuia dintre cei patru ucigaşi sângeroşi  identificaţi şi duşi la poliţie pentru cercetări. Aceast act barbar de exterminare a puţinelor exemplare existente la noi va fi cu siguranţă acoperit…

Articol apărut în „Adevărul” din 7 octombrie 2018 cu capra neagră ucisă în munții Retezat, numărul caprelor spre ucidere aprobat de ministrul mediului anul trecut: 500!

Cel mai mare duşman al acestor splendide animale este o altă criminală instalată în vârful puterii: Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului, care anul trecut, a dispus prin Ordin, împuşcarea lor! Aceiaşi soartă o au căprioarele, alte animale şi păsări sălbatice prin practicarea mizeriei numite vânătoare sportivă, adică sportul uciderii. Să ne reamintim ce spunea Sir Roger Moore, celebrul actor care l-a interpretat pe „Sfântul” și „James Bond”, din păcate decedat anul trecut la 89 de ani: „Vânătoarea, ca sport, este o boală, o perversiune şi un pericol şi ar trebui recunoscută ca atare. Oamenii care se amuză vânând şi ucigând animale fără apărare nu pot suferi decât de dereglări mintale. Într-o lume cu amuzamente neîngrădite, e detestabil ca cineva ar alege să fie fericit în urma uciderii celor care nu cer nimic de la viaţă decât şansa să rămână vii.

În ceea ce-i priveşte pe cei mai buni prieteni ai noştri, câinii, aceştia au fost şi sunt supuşi unor atrocităţi şi cruzimi inimaginabile: de la moartea datorată bolilor, la cea cauzată de înfometare sau suprimare prin metode violente. Cu acordul tacit al reprezentanţilor hingherilor din ANSVSA şi ai DSV- urilor judeţene care îşi încasează şpăgile, în mileniul III, într-o ţară aşa-zis democratică, există lagăre de exterminare de tipul celui din Oneşti, patronat de sadicul descreierat, primarul  Lupică Marian.

Primele victorii  ale FNPA şi comunicatele  pe pagina de Facebook:  22 şi 27 noiembrie 2018, zile memorabile în istoria iubitorilor de animale. Decizia civilă nr.3640/ 20.11.2018  a Curţii de Apel Ploieşti pronunţată în dos. 5323/120/2017, spaima hingherilor şi a spălătorilor de bani.

Prima victorie împotriva hingheriadei dezlănţuite cu furie de reprezentanţii statului român împotriva câinilor fără stăpân a căzut ca o bombă…” Curtea de Apel Craiova şi Curtea de Apel Ploieşti au decis: contractele cu hingherii privaţi sunt ilegale prin încălcarea dispoziţiilor privind concesionarea serviciului de gestionare. Numărătoarea inversă a început. Şmecheriile hingherilor care ucid pe banii primiţi ilegal de la primării vor lua sfârşit, iar banii încasaţi ilegal vor fi CONFISCAŢI. Cei care încearcă diverse tertipuri sau inginerii financiare fără să-şi realizeze limitele de hingheri, să păcălească Fiscul sau Curtea de Conturi a României vor avea o mare surpriză: banii furaţi din moartea câinilor vor fi recuperaţi! Astăzi a fost publicată decizia DEFINITIVĂ prin care contractul de prestări servicii între UAT Pucioasa si CMV Emilia Herescu este atacat de NULITATE. Dosarul se judecă din august anul trecut şi, după ce FPAM a câştigat, UAT Pucioasa, Consiliul Local Pucioasa şi CMVI Emilia Herescu au făcut recurs, care a fost respins ca nefondat. Acesta este un pas foarte important, care va afecta TOATE contractele semnate de UAT-uri cu SRL-uri sau asociaţii ale unor ucigaşi de câini notorii abonaţi la contracte cu primăriile, precum Vetevolution(Vili Veneciuc), SC B &G Total Expres SRL(Bogdan Panait), SC Green Life Recycling SRL Constanţa(Carmen Bucur), DMPA Braşov(Flavius Dumitru),  ADI Serviciul pentru ocrotirea animalelor Hunedoara, SC Danyflor SRL Timişoara, SC Trioconstruct  Botoşani, SC Alextib Construct SRL(Alexandru Chirobocea), BISSDOG SRL Mureş, Asociaţia Dog Life Constanţa(Carmen Bucur), Adăpostul meu din Alba deţinut de Martin Ioan, tatăl directorului DSVSA Alba, ASPA IVET S(Florentina şi Valentin Istrate) etc.

Prefecţii trebuie să verifice legalitatea tuturor contractelor ilegale şi să le atace în instanţă sau se vor alege cu dosare penale. Pentru toate aceste ilegalităţi, VINOVAT STATUL ROMÂN.

Succesul acţiunilor de la Curtea de Apel Ploieşti se datorează şi dlui Avocat Viorel Neagoe şi doamnei Cristina Păun care au sprijinit acest demers. Dacă vreţi să ănvingem mafia hingherească, sprijiniţi acţiunile FPAM! Numai uniţi putem învinge un sistem ostil animalelor şi mediului!“

Acesta a fost comunicatul apărut  pe pagina oficială de Facebook a FPAM. E vorba de o decizie istorică pronunţată în dosarul 5323/120/2018 aflat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti şi implicit de prima victorie a unei echipe puse în slujba vieţii celor mai fideli prieteni ai noştri. O decizie care cu siguranţă va alunga somnul  psihopaţilor care până acum au făcut bani la greu maltratându-i şi supunându-i la torturi greu de imaginat…hotărârea este precum sabia lui Damocles  deasupra capetelor şefilor şi subalternilor  hingherilor din Direcţiile Sanitar Veterinare din întreaga ţară, a tartorelui Geronimo Brănescu- pe care puterea l-a cocoţat în funcţia cea mai înaltă, a dejecţiilor numite primari cu toţi complicii lor şi nu în ultimul rând a prefecţilor care, luându-şi felia de tort,  nu au solicitat în instanţă desfiinţarea contractelor.

Primele demersuri oficiale ale lunii iulie către trei autorităţi cu atribuţii de control: DSVSA Tg.Mureş , ANSVSA şi Corpul de Control al M.A.I. Plângerea penală la Parchetul Judecătoriei Tg.Mureş şi dosarul 3968/P/16.07.2018. 17 şi 18 iulie-tentative eşuate de intrare  în lagărul morţii. Dreptul BISSDOG SRL de a-şi selecta … clientela! Chemat la faţa locului pentru intervenţie, un echipaj al poliţiei refuză să işi facă datoria. Căţeii din lagăr- suprainfestaţi cu paraziţi interni.

Şocul primei vizite în lagărul de exterminare al câinilor din Ceuaşu a lăsat locul furiei şi revoltei. O minte normală nu poate înţelege sadismul cu care semenii noştri comit fără să clipească atrocităţi împotriva unor suflete lipsite de apărare. Numai o persoană diabolică îi poate privi în ochi pentru ca, în secunda doi, să le curme viaţa… Sub imperiul  groazei, am anunţat FNPA. Apoi am depus două sesizări la DSVSA al cărui director executiv este UDMR-istul Kincses Sandor. Ştiind foarte bine că DSV-ul local este pionul de bază al activităţii criminale, am făcut şi o sesizare la ANSVSA (Autoritatea Naţional Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor), adresându-mă Secretarului de Stat Geronimo Brănescu prin două petiţii: una clasică, trimisă prin poştă, iar alta în completare, prin e-mail. Dar pe ăsta nu-l interesa problema câinilor ci pesta porcină africană, uciderea porcilor autohtoni şi ruinarea fermierilor români. O activitate aducătoare de bani, suferinţă şi moarte…

A patra sesizare a fost adresată Corpului de Control al MAI, cu referire la infracţiunea spălării banilor realizaţi cu titlu de profit de către BISSDOG.

Între timp, prima tentativă de inspecţie în lagăr, cea din 17 iulie a eşuat. În 18 am încercat-o pe a doua. Pe gard apăruse un afiş cu programul de vizită iar mai jos era un afişuleţ: NE  REZERVĂM DREPTUL DE A NE SELECTA CLIENTELA ŞI VIZITATORII. Stăteam aşadar în faţa unui local de alimentaţie publică ferecat cu lacăte…Eram cu un prieten. Am sunat la 112. A venit un echipaj format din doi poliţai şi un individ îmbrăcat civil (vezi foto).

Polițiștii din subordinea lui Voidazan care nu au intervenit în 18 iulie 2018.

La început nu s-au legitimat, însă după insistenţe am aflat că aceştia se numeau  Fekete Sorin şi Kiraly Radu. Le-am spus povestea, inclusiv faptulcă există o mare problemă cu acel teren, al cărui proprietar nu se cunoaşte. Deşi trebuiau să ne susţină, miliţienii n-au făcut-o. După ce au ars de pomană gazul, aerul şi motorina statului, cei doi şi omul în negru au făcut stânga-mprejur să raporteze lui Voidăzan Marian, şeful lor, cât de eficienţi au fost! Ca să- şi mulţumească stăpânii, acesta m-a convocat telefonic pentru a mă prezenta  în data de 3 august a.c. la el la sediu, în Ceuaşu. Mi-a spus că angajaţii adăpostului şi administratorul Godri Janos au depus plângere împotriva mea pentru injurii şi comportament agresiv la adresa lor, cu ocazia vizitei din 17 iulie.

Godri Janos și fiica Andreea baricadați în lagăr

Văzând că refuz să dau declaraţie, a întocmit procesul-verbal de contravenţie seria PMSY nr. 0048198/3 august a.c. încheiat în baza articolului 3 al.1 lit.B al Legii 61/ 1991 republicată. Întrucât aş fi avut un comportament agresiv şi faţă de organele de poliţie, temeiul legal a fost menţionat la două poziţii distincte, amenda fiind de 2 ori a câte 500 lei. Total notă de plată: 1.000 lei! Păi dacă am fost agresivă cu poliţia, de ce nu mi-au pus cătuşe? De ce nu m-au dus la secţie, “agresaţii” în uniforma statului? (Click pe document pentru mărire!)

Procesul verbal de contraventie din 03.08.2018.

Din biroul miliţianului am mers direct în lagăr, căci între timp, pe baza celei de-a doua plângeri la DSV, mi s-a permis accesul. Afişul cu dreptul de selecţionare a clientelei a dispărut. Printr-o cosmetizare de faţadă au dispărut fecalele şi organele împuţite, dar au dispărut şi mulţi dintre câinii fotografiaţi la început, inclusiv femela ai cărei pui au fost omorâţi şi mâncaţi de ceilalţi.

Liliana-Delia Morariu.

O mămică cu puiuţi abia născuţi era pusă în ţarc separat, într-un culcuş. Afară, într-un cazan imens, fierbeau, bănuiesc, organele care înainte se serveau crude. Ştiam că totul este o aparenţă…Am dus acasă doi pui mărişori. După deparazitarea internă, căţeii au început să elimine pe gură şi pe fund grămezi de viermi intestinali (vezi foto).

Solicitarea adresată primarului Szabó József Levente.Caracatiţa UDMR se pune în mişcare. Primele răspunsuri  la sesizările depuse.  Sesizările continuă: Prefectură, ORC şi ANAF. Prefectura aruncă pisica moartă în curtea DSVSA- Mureş patronat de supusul  UDMR, Kincses Sandor. Demersurile FNPA.

La data de  18.07.2018 am depus  o sesizare la Primăria Ceuaşu prin care solicitam rezilierea în regim de urgenţă contractul de concesionare a serviciilor de ecarisaj şi preluarea adăpostului în subordinea UAT conform legislaţiei în vigoare. Nici un răspuns!

Luna august a venit cu răspunsuri la sesizări. După cosmetizarea  lagărului, prin adresa  nr. 9609/ 10.08.2018, şeful DSVSA Kincses Sandor îmi comunică triumfător că: unitatea este înregistrată sanitar-veterinar conform legislaţiei în domeniu; dispune de spaţii corespunzătoare pentru consultaţii, tratamente şi  intervenţii chirurgicale; există încheiat un contract cu medic de liberăpractică, fără a-mi trimite, conform solicitării, copia actului şi alte bazaconii care infirmă cu nesimţire fotografiile şi filmările făcute la faţa locului. Persoanele care au întocmit  răspunsul sunt aceiaşi Tilincă Marius şi Drăgan Liviu, cei  care au avizat adăpostul groazei! (Click pe document pentru mărire!)

Răspuns DSVSA Mureș.

Văzând că primarul Szabo nu vrea să îşi rezilieze afacerea, la 1 august a.c. am sesizat Prefectura Tg.Mureş, solicitând, pe lângă luarea măsurilor legale în vederea rezilierii contractului, să îmi comunice numărul total al primăriilor cu care BISSDOG a semnat contracte de capturare a câinilor.

Răspunsul a venit în 07.09.2018 (vezi facsimil) din partea subprefectului NAGY ZSIGMOND: „Instituţia prefectului a efectuat demersuri către DSVSA Mureş, prin care a solicitat analizarea posibilităţii de soluţionare întrucât, potrivit legislaţiei în vigoare, competenţa de rezolvare aparţine acestei instituţii.” Să mori tu, UDMR-istule? (Click pe document pentru mărire!)

Răspunsul subprefectului Nagy Zsigmond din data de 07.09.2018.

La data de 13.08.2018 apare răspunsul mafioţilor de la vârful structurii, ANSVSA, din care reproduc un pasaj: “ Ca urmare a aspectelor semnalate de dumneavoastră o echipă de consilieri din cadrul ANSVSA- Serviciul Metodologie, Planificare, Strategii şi Control Operativ împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Mureş au efectuat un control de specialitate în data de 24.07.2018“ (Vezi facsimile, click pe document pentru mărire!)

Autoarea răspunsului, dr. Alina Monea, nu a ataşat răspunsului  Raportul de control semnat de către persoanele care l-au efectuat şi care, după cum afirmă doamna Monea –Şef Serviciu Comunicare şi Logistică Documentară, a indicat că situaţia de acolo e mai mult decât roz! Deci eu am halucinaţii…E dreptul meu să mă întreb: ce salarii au mizeriile astea plătite de la buget? Pentru că în definitiv, asta ne priveşte şi ne afectează direct pe noi, cetăţenii acestei ţări, plătitori de taxe şi impozite.

Tot în august mi-a sosit un alt răspuns de la Bucureşti. Deşi sesizarea a fost trimisă prin email Corpului de Control al M.A.I, ai cărui reprezentanţi trebuiau să descindă în teren, să controleze banii murdari şi să facă dosare penale, un gunoi din ograda lor a făcut o şmecherie: a trimis sesizarea la Secretariatul General al Guvernului. Un alt gunoi, care nu s-a semnat lizibil şi nu a datat documentul 15D/7515/29018, mi-a răspuns că, la  solicitarea mea înregistrată la Corpul de Control al Primului Ministru îmi va fi comunicat răspunsul. (Click pe document pentru mărire!)

Iată ce răspuns mi-a dat Gheorghe Dincă Neacşu – Director al Direcţiei de Control: „… în baza OUG 27/ 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, petiţia mea a fost transmisă ANSVSA spre soluţionare”. (Click pe document pentru mărire!)

Adică Autorităţii Naţionale, condusă de terminatorul porcilor autohtoni,  Preşedintele Secretar de Stat Geronimo Brănescu. Cel care, la data de 20.02.2015, când era în funcţia de director al DSVSA Constanţa, a dat societăţii ucigaşe de câini GREEN LIFE RECYCLING SRL , societatea ucigaşă de autorizaţia sanitar veterinară nr. 377 pentru adăpostul pentru câini fără stăpân pentru punctul de lucru în localitatea Ovidiu Jud.Constanţa (Vezi facsimil, click pe document pentru mărire!)

Autorizație DSVSA Constanţa nr. 377 pentru societatea ucigaşă de câini GREEN LIFE RECYCLING

Acelaşi Geronimo, înainte de a fi promovat în funcţie, a autorizat în 25.04.2016 maşina de captură a societăţii înmatriculată CT-08-SFP.  (Click pe document pentru mărire!)

Autorizație sanitar veterinară marca Geronimo Branescu data lagărului din Ovidiu jud. Constanța: Geronimo Brănescu a autorizat în 25.04.2016 maşina de captură a societăţii înmatriculată CT-08-SFP.

Vă daţi seama câţi ticăloşi ţinem în spate noi, cetăţenii oneşti? O întreagă structură aservită crimei organizate, ale cărei servicii sunt bine răsplătite de susţinătorii din Guvernul României.

Între timp am depus alte două sesizări: una la ORC prin care solicitam radierea SC BISSDOG SRL din Registrul Societăţilor iar alta la ANAF pentru verificări. ORC îmi sugerează să cer în instanţă radierea societăţii. Ca să se spele pe mâini, ANAF Tg.Mureş – cu şefă UDMR-istă, Denes Iren, redirecţionează petiţia la Ministerul Finanţelor Publice- Direcţia Generală Antifraudă Fiscală Sibiu în vederea verificării desfăşurării activităţii economice înafara sediului social şi a obiectului de activitate declarat. Nemernicii de la Sibiu îmi răspund, prin adresa semnată de Laurenţiu Dan Puşdercă: ”…Trebuie să aveţi în vedere că informaţiile obţinute sau măsurile dispuse de inspectorii antifraudă fiscală ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu intră sub incidenţa secretului fiscal şi pot fi transmise doar autorităţilor publice”. Care autorităţi publice? Măi, voi sunteţi nebuni sau ne credeţi pe toţi proşti? (Click pe document pentru mărire!)

Răspunsul ANAF , Direcția Generală Antifrauda Fiscală din 08.10.2018

Faţă de situaţia creată, reprezentanţii  FNPA au intervenit . În 24.08.2018, când au solicitat primarului Szabo ca, în baza Legii 52/2003-privind transparenţa decizională  şi a Legii 544/2001-privind liberul acces la informaţiile de interes public, să li se comunice dacă: există serviciu public de gestionare a câinilor fără stăpân; situaţia privind numărul de câini fără stăpân gestionaţi în perioada 2013- 2018 defalcat pe ani, dacă concesionarea activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân s-a făcut prin licitaţie sau atribuire directă; copie după contractul(cu toate anexele sale) încheiat între primărie şi societatea care desfăşoară activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân; copie după contractul(cu toate anexele sale) cu medicul veterinar de liberă practică care desfăşoară activităţi sanitar veterinare; sumele cheltuite de primărie pentru desfăşurarea activităţii de gestionare a câinilor făsă stăpân(hrană, servicii medical veterinare, produse medical veterinare achiziţionate, ustensile şi produse de curăţenie, protecţia muncii etc.); copii după contractele de gestionare încheiate în perioada 2013-2018; nr.de câini existenţi la data prezentei; cantitatea de hrană/câine/zi oferită şi tipul acesteia, ; dacă există taxă de adopţie, taxă de adopţie de la distanţă, taxă de revendicare şi cuantumurile acestora; care este programul de vizită, adopţii, revendicări; dacă primăria/societatea care desfăşoară activitatea de gestionare are contracte cu medici veterinari de liberă practică pentru a oferi sterilizări gratuite/subvenţionate pentru câinii fără stăpân (în baza  HG 1059/2013 pt.aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG  155/2001, art.41) în scopul reducerii numărului de câini fără stăpân prin reducerea/stoparea abandonului; dacă există parteneriate/cpontracte de colaborare  între Primărie/societatea care desfăşoară activitatea de gestionare şi ONG-uri pt. sprijin cu hrană, produse de uz veterinar, acţiuni de promovare a adopţiilor, voluntariat, campanii de sterilizare gratuite, vă rugăm să menţionaţi ce anume şi cu cine… (Click pe documente pentru mărire!)

La această interpelare primarul Szabo, unicul semnatar al contractului morţii, răspunde FNPA în 28.08.2018: Primăria/ Consiliul Local al comunei Ceuaşu de Câmpie în anul 2016, ca urmare a HCL 33/24.05.2016 a încheiat un contract de prestări servicii cu SC BISSDOG SRL având ca obiect capturarea şi gestionarea câinilor fără stăpân pe raza comunei Ceuaşu de Câmpie. Mai menţionează că nu ştie nici cine este proprietarul terenului pe care BISSDOG şi-a deschis lagărul. Înafara acestui răspuns, primarul  suferă de amnezie…Ca atare, nu furnizează acte, şi date…sfidează! Câţi bani a scos amnezicul din puşculiţa primăriei şi i-a virat lui BISSDOG? Ce alte afaceri şi ale cui se derulează în acest parteneriat al morţii?

Mega afaceri de familie cu câini, cu gunoaiele şi cu bani publici. Legături transpartinice între Primăria Ceuaşu- BISSDOG- SYLEVY  SALUBRISERV SRL şi  SERVICII SALUBRITATEA SA Bucureşti. CRISTIAN PAŞCU, fiul fostului senator Corneliu Paşcu, administratorul gunoaielor de la Bucureşti.

După alte săpături, am aflat că Primarul Szabo, Godri Janos – administratorul lagărului şi SC SYLEVY SALUBRISERV SRL  sunt asociaţi la o reţea de mafie transpartinică, din care face parte şi operatorul de salubritate SERVICII SALUBRITATE SA din Bucureşti – administrată de Cristian Paşcu, fiul fostului senator Corneliu Paşcu.

Primarul Szabo cu dolofana blondă Blanka Niomati Ilyes, manager resurse umane la S. C. SYLEVY SALUBRISERV S.R.L., fiica patronului.

Ar trebui să se deschidă o anchetă, fiindcă este vorba de foarte mulţi bani…bani pe care criminalii din vârful piramidei nu au nici un interes să-i recupereze. Nu în mod întâmplător, BISSDOG ul ucigaşilor de câini şi-a introdus, în baza actului constitutiv actualizat la data de 10.03.2016 obiectul secundar  de activitate colectarea deşeurilor. Şi nu întâmplător s-au asociat cele două firme gunoiere.

Din furnizarea de informaţii de la ORC Mureş din 15.11.2018 am aflat că, după scandalul A.N.I .(Agenţia Naţională de Integritate)şi înlăturarea din Consiliul Judeţean Mureş a consilierului cu dosar penal  Ilyes Toth Alexandru (fost asociat al firmei), acesta s-a retras din societate dar a lăsat în locul lui pe fratele ILYES DIONISIE,  care îl are ca asociat pe nepotul său, fiul fratelui penal,  ILYES –TOTH BOTOND LEHEL. Firma are puncte de lucru declarate la Ceuaşu de Câmpie, Jud. Mureş, Corund Jud.Harghita,  Huedin Jud. Cluj.  Activitatea de colectare a gunoaielor este una foarte prosperă, profiturile declarate fiind de  453.189 lei în 2015, de 1.229.158 lei în  2016 şi de 1.117.567 lei în 2017.

În luna octombrie 2017, în salubrizarea oraşului Luduş apare o asociere ciudată: SYLEVY –ul familiei Ilyes  se asociază cu SERVICII SALUBRITATE SA din Bucureşti, administrată de Cristian Paşcu, fiul fostului senator Corneliu Paşcu, firmă care ar fi câştigat  licitaţia publică anul acesta. Taxa pe care o plătesc luduşenii începând cu data de 3 octombrie 2018 este de o taxă fixă, cu 43,48% mai mare decât până acum, aşa cum rezultă din articolul publicat de colegul de presă Cătălin Vischi “BANII ŞI GUNOIUL ŞI SALUBRIZAREA din Mureş a intrat sub controlul familiei ex-senatorului Paşcu: în Luduş, de astăzi, tariful de salubrizare a crescut cu 43% I msnews”, a se vedea linkul. Deci bani, cât mai mulţi şi cu orice metode, începând cu gunoaie şi terminând cu câinii fără stăpân!

Întâlnirile de la Bucureşti cu reprezentanţi ai FPAM şi iubitorii de animale.  4 octombrie- Ziua Internaţională a Animalelor şi Protestul din faţa Guvernului.  Petiţia adresată Guvernului şi răspunsul în doi peri, semnat ss indescifrabil.  FPAM atacă în instanţă Primăria Ceuaşu de Câmpie. Dosarul 1935/102/2018cu obiect: obligaţia de a face, Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţii.

Întrucât pe Facebook au apărut nenumărate cazuri cu animale maltratate şi organizaţii sau persoane fizice care sunt implicate în salvarea lor, anul acesta m-am afiliat unui grup de acest tip. Drept urmare, am comunicat actele şi dovezile pe care le deţin şi am participat la şedinţele din  Bucureşti. La data de 4 octombrie 2018,  Ziua Internaţională a Animalelor,  am participat la protestul  organizat de preşedintele FPAM. Înarmaţi cu lozinci şi pancarte, am solicitat STOPAREA CANICIDULUI DIN ADĂPOSTURILE PUBLICE, DEMISIA LUI GERONIMO BRĂNESCU, ÎNCHIDEREA LAGĂRULUI DIN CEUAŞU.

Protestul din 4 octombrie în fața Guvernului României

La sfârşitul protestului, am depus o petiţie la Guvern. Cei 82 de semnatari ai acesteia am solicitat:

1.Înfiinţarea Poliţiei Animalelor la nivelul MAI, cu birou şi personal distinct, instruit, dotat cu armă tranchilizantă, cu maşină de intervenţie, care să răspundă la numărul de urgenţă 112, 24 ore din 24.

2.Rezilierea tuturor contractelor de concesionare a gestionării câinilor fără stăpân încheiate în mod ilegal de primării din ţarî cu SRL uri, care încalcă prevederile Legii 258/2013 care a modificat art.2 al.4 al OUG 155/2001 şi confiscarea de către Statul Român a profiturilor înregistrate în perioada 2013/2018.

3.Introducerea în Legea 205/2004 a pedepselor cu închisoarea şi faţă de reprezentanţii primăriilor şi ai DSV urilor locale care autorizează ilegal adăposturi pentru complicitate la rele tratamente şi cruzimi.

4.Asigurarea transparenţei totale în relaţia cetăţeni-reprezentanţii primăriei şi adăposturilor în ceea ce priveşte administrarea banului public, fotografierea, filmarea fără aprobări prealabile, solicitarea de documente privind costul zilnic de întreţinere al câinilor capturaţi şi toate celelalte documente prevăzute de lege.

5.Stabilirea costului de adopţie de la distanţă pe baza costului zilnic real, stabilit în mod unitar, în funcţie de talia câinelui, la nivel naţional şi nu discreţionar, aşa cum se practică la noi.

6.Vaccinarea antirabică, microciparea, sterilizarea şi înscrierea în sistemul RECS exclusiv cu bani de la buget. Aceaste operraţiuni trebuiesc efectuate în baza recensămintelor organizate de angajaţi ai DSV-urilor locale, cu scopul de a se cunoaşte numărul populaţiei canine din fiecare primărie.

7.Reintroducerea sistemului de asistenţă veterinară de stat în paralel cu cel privat în vederea înlăturării discriminării tratării şi salvării fără stăpân sau a celor care au stăpâni cu venituri mici. Cu menţiunea că petiţia se referă nu doar la câini şi pisici ci şi la restul animalelor din gospădăriile oamenilor sau sălbatice.

După două săptămâni, un alt păduche din armata numeroasă a primului ministru Viorica Dăncilă, care a vrut să rămână în anonimat, îmi răspunde (vezi facsimil):  „Vă informăm că petiţia dvs. înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 15C/1226/ din 11.10.2010 a fost transmisă Instituţiei Prefectului Jud.Mureş şi ANSVSA, în vederea analizării şi emiterii unui punct de vedere….”  (Click pe document pentru mărire!)

Răspunsul Secretariatului General al Guvernului nesemnat lizibil.

Faţă de aceste multiple bătăi de joc , reprezentantul FPAM, dl. Mircea Şerbănoiu, a decis: atacăm în instanţă! Astfel că, UAT Ceuaşu- reprezentată de primarul Szabo , a fost chemată în judecată la Tribunalul Mureş Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal pentru ca instanţa să-l oblige să-i pună la dispoziţie actele solicitate pe cale amiabilă, pe baza cărora urmează să fie anulatecontractele morţii.

Întrucât subiectul este unul major la nivelul întregii ţări şi în lupta inegală cu monstrul numit generic Statul Român este nevoie de unitatea iubitorilor de animale, subiectul va rămâne deschis…

A venit iarna cu zăpada, viscolul şi temperaturile negative. Instantaneu, gândul mă duce la toate animalele României care, pe lângă frigul năprasnic caracteristic anotimpului rece, sunt constrânse să facă faţă celei mai cumplite ameninţări venite din partea clasei politice: EXTERMINAREA!

În contextul defrişărilor masive şi a jafului de masă lemnoasă, animalele sălbatice – care în vremurile trecute, primeau mâncare de la pădurari în habitaturile lor naturale nu numai că s-au împuţinat, dar sunt condamnate la înfometare; multe dintre ele, cum sunt capra neagră, se află pe lista exterminării.

În numărul trecut am publicat fotografia unei descreierate care s-a pozat în culmea fericirii lângă o capră neagră în agonie. În Ziarul de Ploieşti din 6 decembrie a.c. a apărut o altă veste tristă: Capre negre, omorâte ilegal pentru trofeu şi carne. Se întâmplă în Prahova, pe raza masivului Bucegi. Unul dintre cei care au fotografiat resturile unei victime, a precizat: „I-au luat picioarele din spate, fără copite, partea superioară a celor din faţă, organele, muşchii de pe spate şi capul, trofeul, coroana, supremaţia Universului lor cât un bob de orez! În mod normal, o astfel de infracţiune cinegetică îi trimite pe autori în spatele gratiilor”, numai că în România, datorită implicării clasei politice în tot ceea ce înseamnă canal aducător de bani, asemenea crime nu sunt cercetate şi autorii nepedepsiţi sunt lăsaţi să măcelărească după bunul lor plac.

Dar acest superb animal  ocrotit de lege nu îi are ca inamici doar pe braconieri. Exterminarea sa îmbracă un aspect de pseudo- legalitate prin termenul de „recoltare” folosit în regimul draconic de exterminare. Legală! Pentru a masca uciderea ei, prin ordinul criminal cu nr. 428/ 2017, semnat de ministresa mediului Graţiela Leocadia Gavrilescu , s-a dispus  recoltarea unui număr de 500 exemplare. Din câte, mă întreb? Căci nu există o cifră exactă a afectivului de capre negre. Cea vehiculată de reprezentanţii statului român este una  exacerbată, de 8.000 exemplare, în condiţiile în care în Munţii Leaota, Rodnei şi Făgăraş, unde anii trecuţi se întâlneau 150 capre negre, membrii organizaţiei Conservation Carphatica au observat că acestea au dispărut.

Motivul pentru care această individă şi alţii dinaintea ei au semnat ordine de masacru este că un trofeu aduce foarte mulţi bani: între 3.500 şi 10.000 euro. La 500 animale ucise, câştigul criminalilor din vârful piramidei este de peste 4 milioane euro. Cine sunt sadicii care se amuză ucigându-le? Aceiaşi care ucid câinii şi tot ceea ce mişcă în România, inclusiv pe noi: Miron Mitrea -fostul ministru al transporturilor, parlamentarul Şerban Mihăilescu şi aşa-zişii oameni de afaceri îmbogăţiţi peste noapte,  tâlhari care fac din crimă un sport… indivizi inculţi, fără creier, puşi în vârful unor organizaţii precum AVPS (Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi) din mai multe judeţe:  Marian Bucur, Paul Niculescu, Dan Tătoiu, Gheorghe Iaciu, Ioan Niculae etc.  Aceluiaşi regim de exterminare sunt supuşi lupii şi cocoşii de munte, căprioarele, urşii, mistreţii, iepurii şi orice animal care mai îndrăzneşte să îşi ceară dreptul la viaţă.

În pragul Crăciunului, România se bucură de o tristă faimă: aceea de lagăr de exterminare a animalelor…

Şi , ca o încununare a  măcelului, citez un fragment din articolul apărut în 2 decembrie 2018 în Agrointeligenţa: Cum a sărbătorit ţăranul român Centenarul: îmbrâncit de jandarmi şi cu porcul sănătos omorât în chinuri!Incompetenţa şi ticăloşia stau să producă o tragedie cu câteva zile înainte de Crăciun!”  În Rusăneşti, Jud.Olt, oamenii s-au răsculat împotriva reprezentanţilor DSV, Poliţiei şi Jandarmeriei care au intrat în curţile lor şi le-au luat cu japca porcii sănătoşi  şi i-au omorât în chinuri groaznice, fără să le dea vreo despăgubire imediată.  „A lua un animal sănătos din curtea unui ţăran român cu trei săptămâni înainte de Crăciun, fără nici un pic de compasiune, agresiv şi arogant, fără a-l despăgubi pe loc, înseamnă, din punct de vedere social, să te joci cu focul în satul românesc. Mai este un aspect scandalos în ceea ce s-a întâmplat la Rusăneşti. Am văzut nişte funcţionari publici, plătiţi cu câteva mii de lei pe lună, care nu au omorât curat porcii. Ce ne spun purceii aceia, de câteva luni, , ce agonizau în bălţi de sânge, cu spasme în tot corpul, în timp ce celelalte animale priveau carnagiul şi zbierau chinuite de panica instinctivă pe care orice mamifer o trăieşte în apropierea morţii? Păi ne spun că cei care au făcut asta şi care sunt plătiţi din taxele şi impozitele noastre, sunt mai animale decât bietele dobitoace. Şi ar trebui să fie daţi afară în şuturi din posturile călduţe de bugetar! Rusăneşti, Jud.Olt, nu este o excepţie. Spune mult despre clasa politică şi despre aparatul administrativ, la ceas de Centenar. Spune mult despre cât de mult le pasă lor de satul românesc şi de ţăranul român, al cărui bunici şi străbunici şi-au dat viaţa pe front pentru a face România Mare”.

Evident că în cadrul aparatulului de stat pus la dispoziţia clasei politice ucigaşe, în capul listei figurează ANSVSA şi secretarul de Stat Geronimo Brănescu, terminatorul fermierilor români, a cărui demisie am cerut-o în 4 octobrie, la mitingul din faţa Guvernului României… Dar cum să îşi dea demisia tocmai când, România  urmează a fi invadată de alte boli inventate de minţile psihopate a celor aflaţi la putere? De dragul comisioanelor grase la import, demonii care ne conduc vor să sugrume ţăranul român şi fermierii autohtoni, să ne oblige să ne îmbolnăvim mâncând carnea animalelor de import crescute forţat, cu hormoni şi antibiotice.

Mă reîntorc la câinii nimănui, biete suflete chinuite de foame şi îngheţ, încarcereţi în ţarcuri insalubre, care trăiesc scene de groază…o groază care înainte de Crăciun se va transforma într-un masacru sângeros în majoritatea lagărelor. Se va face curăţenie, vor muri mulţi, în suferinţe greu de imaginat. Dar cui îi pasă, atâta vreme cât canicidul a devenit o politică de stat aducătoare de bani mânjiţi cu sânge? Nici măcar câinii şi caii  MAI şi MapN nu primesc pensii şi bani de îngrijire după ueşirea din serviciul militar.  În luna iulie a acestui an s-a vehiculat ştirea că senatorii au dat undă verde unui prouect de lege iniţiat de liberalul Florin Câţu potrivit căruia fiecare animal ieşit din activitate va beneficia de 300 lei pe lună, pensie pentru îngrijirea medicală care se va deconta lunar persoanelor care au adoptat animalele. Legea a mers la Camera Deputaţilor dar din iulie şi până acum… NIMIC! MAX, câinele erou care a participat timp de 10 ani  la operaţiuni militare din Afganistan, a murit datorită neglijenţei, nepăsării şi lipsei de recunoştinţă a reprezentanţilor statului român mafiot. Ţinând cont de această situaţie, în 18.11.2018 am solicitat conducerii IPJ Mureş să îmi permită vizitarea câinilor aflaţi în incinta instituţiei. Răspunsul comisarului şef al IPJ din 06.12.2018 (în facsimil) a fost unul negativ: vizita mea nu se impune întrucât instituţia lor colaborează cu DSVSA care au atribuţii în acest sens. Fără cuvinte…

Click pe document pentru mărire!

                                                                         ***

Dacă în partea a doua a articolului v-am prezentat o parte dintre răspunsurile venite de la organele statului implicate în canicid, prima victorie a  FPAM la Curtea de Apel Ploieşti – în cazul UAT (unitate administrativ-teritorială) Pucioasa, care cuprinde şi mesajul de avertizare adresat  altor UAT-uri ucigaşe de câini – printre care se află şi DMPA (Direcţia Pentru Monitorizarea Animalelor) Codlea condusă de un Mengele al câinilor, FLAVIUS BĂRBULESCU, în continuare  vă voi prezenta a doua victorie a FPAM în domeniul protecţiei animalelor şi ultimele noutăţi legate de lagărul din Ceuaşu.

A doua victorie în domeniul protecţiei animalelor şi comunicatul FPAM pe pagina de Facebook:  27 noiembrie 2018, o altă zi memorabilă  în războiul cu ucigaşii de câini din Târgu-Neamţ. Ultima vizită în lagărul Ceuaşu şi meniul zilei: o roabă de oase! Accesul în lagărul de exterminare interzis persoanelor incomode…

Dacă în primul comunicat FPAM a avertizat o serie de UAT-uri din ţară că va intra peste ele, în 27 noiembrie, pe pagina de Facebook, FPAM a mai dat un comunicat: „În 22-23.11.2018, reprezentantul FPAM s-a deplasat la Târgu-Neamţ pentru a discuta cu autorităţile publice intrarea în legalitate privind gestionarea câinilor fără stăpân din oraş. La întâlnire au participat, din partea primăriei oraşului, şeful serviciului de ecarisaj şi administratorul acelui serviciu public, din partea ONG-urilor a participat avocatul asociaţiilor locale şi internaţionale, membri celor 5 organizaţii interne şi internaţionale(n.a.: HARMONY FUND, HUNDELIFE LUCKY STRAY )şi reprezentantul FPAM. În urma discuţiilor purtate s-au dispus următoarele: s-au sistat capturările; s-a dispus permiterea adopţiilor de către organizaţiile participante a câinilor rămaşi în adăpost; s-a dispus permiterea reprezentanţilor asociaţiilor de a participa la acţiunile de întreţinere a câinilor din adăpost, până la adoptarea tuturor celor 56 de câini; au fost adoptaţi, imediat, circa 10 câini; reprezentantul FPAM va redacta şi trimite documentele în vederea intrării în legalitate şi delegarea serviciului public; negocierile referitoare la concesionare le va purta avocatul asociaţiilor interesate; a fost suspendată eutanasierea câinilor din adăpost prin hotărâre a instanţei Judecătoriei Neamţ dos. 3848/321/2018)“.

În ceea ce priveşte accesul subsemnatei în lagărul din Ceuaşu, ultima mea vizită a avut loc în data de 2 octombrie  a.c. M-am plimbat cu un iubitor de animale prin lagăr prin ambele padocuri şi am filmat. Din padocul întunecat mămica cu puiuţii dispăruse… câteva boxe erau goale şi câinii erau foarte agitaţi. Se vedea de la o poştă că sunt flămânzi. Am aruncat o privire în magazia de hrană: goală! În schimb un îngrijitor a început să le servească meniul zilei: o roabă de oase goale de la Petry (o reţea de magazine cu carne şi produse de porc din Tg.Mureş), singurul deliciu al zilei. Am pus materialele filmate pe Protecţia animalelor Mureş şi Partidul iubitorilor de animale şi natură. După acea dată accesul în lagăr mi-a fost interzis.

 Întâlnirea  iubitorilor de animale de la Bucureşti din 5 noiembrie a.c. Ultimele răspunsuri  ca urmare a petiţiei adresate Guvernului  României de la  ANSVSA şi Prefectura Tg.Mureş. Dosarul penal 3968/P/ 2018 şi manevrele procurorului de caz Meda Petronela Grama. În concluzie….

După protestul din 4 octombrie pentru stoparea canicidului, consilierii Primăriei Generale a Capitalei au adoptat o HCL de toată pomina… fără să-i invite la şedinţă pe reprezentanţii organizaţiilor de protecţie a animalelor, oamenii lui Vrâncioaia Firea  au decis înfiinţarea Poliţiei Animalelor la nivelul Poliţiei Locale. Cu alte cuvinte o gaşcă a dat mână liberă unei alte găşti să îşi facă de cap! Știm din proprie experienţă că poliţiştii locali – subordonaţi consiliilor locale – în loc să să-i prindă pe psihopaţii chinuitori ai animalelor, îi hăituie pe iubitorii de animale. Conform legii, aceştia nu au  competenţa de a depune cătuşe şi de a întocmi dosare penale persoanelor care maltratează animalele ci doar aceea de a aplica amenzi. Eu, personal, am primit patru amenzi maxime a câte 500 lei pe o HCL nelegală privind deţinerea de animale domestice în apartamentul proprietate personală. Ultimul caz concret despre asocierea dintre primarii, poliţia locală şi ucigaşii de câini este cel de la Bârlad. Acolo, reprezentantul FPAM a depus plângere penală împotriva membrilor echipei criminalilor de câini, din care fac parte:  primarul localităţii, PNL-istul  avocat Dumitru Boroş, poliţişti locali, ucigaşul Marian Iancu din Mangalia şi faimosul killer, numit impropriu medic veterinar, VALENTIN ISTRATE din Bucureşti.

Revenin la Petiţia întegistrată la sediul Guvernului în 4 octombrie a.c.şi cele 7 puncte ale ei şi la nesimţirea unor angajaţi publici ai sistemului, vin cu noutăţi. O petiţie de acest gen presupune a fi supusă atenţiei deputaţilor, senatorilor şi cetăţenilor pentru dezbateri în vederea soluţionării conform art.74, al.1 din Constituţia României, întrucât iniţiativa legislativă aparţine Guvernului. Pentru a nu da curs solicitărilor, printre care emiterea  Legii Poliţiei Animalelor şi a altor cereri solicitate în petiţie, aceasta a fost redirecţionată, de către un ilistru necunoscut  din  guvern, în ograda ANSVSA şi a Prefecturii Tg.Mureş. De la conducătorii acestor instituţii am primit următoarele răspunsuri :

Adresa  ANSVSA nr. 13215/ 16.11.2018: care, la punctul 2 afirmă că transmis o serie de comunicări referitoare la aplicatrea programelo de gestionare a câinilor fără stăpân la Cancelaria Primului Ministru, Secretariatul General al Guvernului cât şi Instituţiilor Prefectului la nivel naţional. De ce nu a ataşat doamna  doctor Alina Monea copii ale acelor înscrisuri? (Click pe documente pentru mărire!)

Voi ataşa eu adresa  8833/ 15.05.2017 (semnată în de ministrul secretar de stat Geronimo Brănescu în facsimil) destinată lămuririlor cerute de consilierul personal al Mun. Constanţa, Radu Petre referitor la interpretarea prevederilor art.2 al.4 din OUG nr.11/2001 privind aprobarea programului de gestionare al câinilor fără stăpân, astfel cum a fost modificat prin Legea nr.258/ 2013, potrivit căruia „Serviciile specializate pt.gestionarea câinilor fără stăpân  pot fi concesionate numai către persoanele juridice, asociaţii sau fundaţii care desfăşoară aactivităţi în domeniul protecţiei animalelor. …Textul alin. 4 al art.2 din OUG nr.155/ 2001 cu modificările şi completările ulterioare este o precizare prin care se arată că, din cadrul persoanelor juridice, numai asociaţiilor şi fundaţiilor le pot fi concesionate acesteservicii.

Click pe document pentru mărire!

Mai mult, în art.3 al.1 din acelaşi act nortmativ se face referire numai la asociaţii şi fundaţii, respectiv: În adăposturile ce aparţin asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor pot fi cazaţi cîinii fără stăpân care vor fi supuşi acţiunilor sanitar veterinare conform legislaţiei în vigoare şi vor fi identificaţi prin microcipare sau prin alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de către ANSVSA, nefăcându-se vorbire de alte persoane juridice”. Clar ca lumina zilei că prin încălcarea acestor prevederi legale, atât la Ceuaşu cât şi în alte lagăre din ţară se fac bani murdari. Din acest motiv reprezentanţii ANSVSA şi ai DSV urilor locale nu numai că nu fac controale dar avizează favorabil lagărele de exterminare. Şi reprezentanţii Prefecturilor locale fac acelaşi lucru pentru clientela lor  politică.

Deşi am reclamat şi Prefectura Jud.Mureş pentru faptul că nu a demarat în instanţă un proces pentru anularea contractului morţii încheiat într UAT Ceuaşu şi BISSDOG SRL, ataşez în facsimil răspunsul prefectului Mircea Duşa nr. 30302/ 19.10.2018. Conform noului prefect, petiţia mea adresată guvernului se clasează întrucât despre acest aspect m-am plâns Prefecturii în 01.08.2018.

Click pe document pentru mărire!

În ceea ce priveşte dosarul penal în care am depus plângere în iulie a.c.la Parchetul Judecătoriei Tg.Mureş, nu am aflat nimic până la data de  23.11.2018 când, procuroarea de caz Meda Petronela Grama, a trebuit să imi răspundă la mai multe întrebări legate de dosar.

Click pe document pentru mărire!

Aşa am aflat că dosarul 3968/P/ 2018 a fost trimis în 18.07.2018 la Secţia 3 Poliţie Râciu, în vederea efectuării de cercetări. Ce fel de cercetări? Nu e greu de imaginat din moment ce procuroarea a făcut o astfel de mutare. Nici măcar nu m-a audiat aşa că e cât se poate de clar că organele (in)competente nu doresc stoparea canicidului. De aceea există FPAM şi noi, iubitorii de animale din întreaga ţară. Să ne unim forţele şi să-i silim să aplice legea pe golanii ucigaşi de câini şi mâncători de bani publici. Ofensiva iubitorilor de animale continuă, promitem că nu renunţăm şi nu ne vom lăsa intimidaţi!

Notă: La Tribunalul Tg.Mureş, dl. Mircea Şerbănoiu-preşedintele FPAM,  a obţinut în o primă victorie în războiul cu mafia hingherească a UDMR-ului:  toate cele trei contracte semnate de primarul Szabo cu Godri Janos, marioneta BISSDOG S.R.L. În paralel, a obţinut acte hinghereşti de la un alt mafiot, edilul- şef al Primăriei Eforie, Şerban Robert Nicolae.

                                                                                                                Liliana- Delia Morariu

http://www.justitiarul.ro

Acest articol a fost publicat în MINUNATELE NECUVANTATOARE, POLITICA(coruptie), UNGURI(politic). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.