Senatul olandez adoptă legea prin care se confiscă fără drept organele cetățenilor


Olanda a adoptat o nouă lege controversată, care face ca fiecare cetăţean să devină un potenţial donator de organe, cu excepţia cazului în care a ales în mod specific să nu-şi doneze organele.

Senatul Parlamentului olandez a aprobat în luna februarie 2018 noua lege a donatorilor doar cu o majoritate slabă, cu 38 de voturi „pentru” şi 36 „împotrivă”, în timp ce Camera Reprezentanţilor a Parlamentului olandez a adoptat proiectul de lege cu 18 luni mai înainte, cu 75 de voturi „pentru” şi 74 „împotrivă”.

În conformitate cu noua legislaţie, fiecare persoană cu vârsta de peste 18 ani va fi inclusă în registrul donatorilor de organe, cu excepţia cazului în care aceştia declară în mod expres că nu doresc să fie înscrişi în registru.

Fiecare adult olandez care nu este încă înregistrat ca donator va primi o scrisoare cu întrebarea dacă doreşte sau nu să devină donator după moarte. Dacă nu răspunde la prima scrisoare, va fi trimisă o a doua, şi dacă nu răspunde nici la aceasta, va fi adăugat automat pe lista donatorilor.

Legea va permite cetăţenilor olandezi să-şi modifice statutul oricând dar, în ciuda acestui fapt, a provocat o mulţime de controverse, iar mulţi au apelat la social media pentru a critica actul legislativ.

Guvernul speră că noua legislaţie va contribui la rezolvarea penuriei de donatori de organe din ţară.

Olanda nu este singura ţară europeană care a adoptat o astfel de legislaţie; există deja legi similare de donare în Spania, Belgia şi Franţa.

http://www.yogaesoteric.ne

Acest articol a fost publicat în SANATATE(donatori).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.