UK: Studenţii albi devin „specii pe cale de dispariție” în universităţile britanice


Oxford students

Având în vedere că studenții albi de sex masculin devin o minoritate în aproximativ una din zece universităţi britanice, se relatează că personalul universitar elaborează planuri prin care să acorde asistenţă acestui grup special, deşi există îngrijorări că se pot confrunta cu acuzaţii de rasism.

 Universități din Marea Britanie urmăresc să recruteze mai mulți studenţi bărbaţi albi, având în vedere că aceştia au devenit un „grup minoritar”, raportează The Telegraph.

Potrivit ziarului, universităţile Essex și Aston au devenit „primele instituții non-elitiste din Marea Britanie care au introdus acest obiectiv în planul oficial de recrutare”, în timp ce Agenția de Statistică pentru Învățământul Superior a dezvăluit că studenții albi britanici au devenit o minoritate în aproximativ „una din zece instituții”.

„Când am realizat raportul nostru, am fost șocați să aflăm că atât de puține instituții de învățământ superior au acest obiectiv. Problema este atât de evidentă și am continuat să dăm înapoi în acest sens”, a declarat Nick Hillman, directorul Institutului pentru Politici în Învățământul Superior, care a publicat „un raport despre situația tinerilor în educație”.

El a adăugat că „oamenii se opun acestei agende – ni s-a spus că greșim să avem în vedere genul și că ar trebui să ne intereseze doar educaţia”.

Totuși, ziarul subliniază că personalul universitar „manifestă reacții amestecate cu privire la planurile care îi vizează în mod specific pe bărbaţii albi”, din cauza îngrijorărilor că s-ar putea confrunta cu eventuale acuzații de rasism, scrie Sputniknews.com.

https://ro.sputnik.m

Acest articol a fost publicat în EUROPA(progresism), INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la UK: Studenţii albi devin „specii pe cale de dispariție” în universităţile britanice

  1. Catalin Didica zice:

    Sa ceara sperma de la romani si vor avea studenti albi in viitor. Sa vina englezoaicele in Romania si sa plateasca pentru sperma de romani. Daca nu vor face asta atunci vor avea maimute, urangutani si lighioane din orientul mijlociu.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.