Lunecosul „preot” Aldea cel care a afirmat că „naționalizarea resurselor naturale e o prostie” „lovește din nou” în acelaşi ziar „putred” Active News, cu o altă minciună şi cu o altă manipulare ordinară: „Nu a existat niciodată o țară cu numele Dacia”


Articol aparut in 2016-07-23

Nota Redacției:

Însuși numele de DACIA și de DACI (înrudite cu Frigianul daos ‘lup’) ca etimologie și ca transformări fonetice ne arată că avem de-a face cu nume dace, deoarece respectă fonetismul Limbii Dace și evoluția acestei limbi din Proto-Indo-Europeană (ex. pierderea aspirației PIE *dh > Dacă *d, etc.). Cuvîntul „Dacia” nu respectă fonetismul Latin, Grec etc. mai exact nu respectă evoluția acestui fonetism din Proto-Indo-Europeană…deci nu poate fi un cuvînt „inventat” de romani sau de greci. Nu avem timp să intrăm în detalii lingvistice aici dar un lucru e cert: lunecosul „preot” Aldea habar nu are de toate aceste lucruri.

Dar nu argumentul Etimologic, deşi foarte important şi el, e aici argumentul FUNDAMENTAL ci faptul că Dacii își spuneau EI ÎNȘIȘI DACI – așa cum ne spune Dio Cassius.

Toate aceste argumente şi fapte istorice nu au nici o importanță pentru Lunecosul „preot” Aldea. El ştie una şi bună : numele Daciei a fost dat de „străini”. Ce contează că Dio Cassius ne spune că Dacii „îşi spuneau ei înşişi Daci”. Dă-l dracului pe Dio Cassius, lasă că vă spune lunecosul „preot” Aldea „cum stă treaba”. Iar cine citează din Strabon şi Dio Cassius e „Dacist”. De ce nu „Daco-pat”, Aldeo, că ăsta-i numele inventat de Soroşişti.

Dincolo de denumirea țării, LUNECOSUL „preot” Aldea nu se oprește aici : după noul Roller al dacilor, dacii nu erau totuna cu geții (e ca și cum ai spune că muntenii nu sunt totuna cu moldovenii) – deși istoricii antici ne spun CLAR „că vorbeau aceeași limbă” și mai mult dupa MINCINOS, Dacia era o adunătura „muticulturala” de neamuri, un teritoriu LOCUIT de numeroase popoare în care erau și dacii printre multe alte neamuri….

CITĂM CA SĂ NU FIE DUBII – această lungă propoziție demnă de manualul lui Roller din anii ’50:

Aldea:

„Dacia nu a existat ca stat cu acest nume.

A fost o denumire geografică, dată de Ptolemeu, unui teritoriu cuprins între Nistru, Tisa și Dunăre, locuit de daci și geți, sciți, celți, ceva iliri și germanici, cu unele colonii grecești.

Și împărțit între felurite triburi – unele celte, altele dacice, altele scitice – care dețineau puterea pe fracțiuni ale acestui teritoriul.

Statul lui Burebista și statul lui Decebal au primit de la străini numele de ‘Dacia'”.

O astfel de proziție poate fi inclusă oricînd în așa-zisul „Manual de Istorie” al lui Roller sau în „Istoria Transilvaniei” de la Budapesta, unde abordările erau identice

Dacă aveți DUBII despre ceea ce ne spune LUNECOSUL înlocuiți Dacii cu Românii – popoarele de atunci cu cele de acuma…ca să realizați ce vrea „să ne spună”, șmecherul, DE FAPT ! Iată cum sună:

România nu a existat ca stat cu acest nume.
A fost o denumire geografică, dată de Napoleon III, unui teritoriu cuprins între Nistru, Tisa și Dunăre, locuit de moldoveni, munteni și ardeleni, maghiari, şi țigani, ceva slavi și germanici, cu unele colonii greco-fanariote.
Și împărțit între felurite etnii – unele maghiare, altele româneşti, altele slave – care dețineau puterea pe fracțiuni ale acestui teritoriul.
Statul lui Cuza și statul lui Carol I au primit de la străini numele de ‘România'”.

Lunecosul „preot” Aldea nu e, decât un „multiculturalist al antichității”, „un progresist neomarxist al Daciei” care amestecă în spirit multiculturalist popoarele antice din Dacia (inclusiv pe cele care n-au fost niciodată în Dacia (ilirii) şi inclusiv pe cele care nu mai erau demult în Dacia (celții).

Dar nesimțirea sa atinge cote maxime atunci când în lungul pomelnic multicultural al Daciei scrie „dacii ŞI geții” apăsând cu nesimțire pe minciuna că Dacii ar fi fost „ceva diferit” de Geți. Ce contează că Strabon ne spune că „Dacii şi Geții vorbeau aceeași limbă” dă-l dracul pe Strabon; Vă spun eu Aldea cum stă treaba pentru că eu îi urăsc pe „Dacişti”.

De fapt o abordare asemănătoare o regăsim și în „Istoria Transilvaniei” tipărită la Budapesta pe care o puteți citi în engleză și pe internet, așa că „gând la gând cu bucurie”, nu?

Observați că după noul Roller: Dacii nu sunt tot una cu Geții (n-or fi nici Ardelenii totuna cu Muntenii?), că apar „Celții” (care e drept invadaseră Transilvania pe la 300 ien) dar care practic pe vremea lui Decebal, nu mai existau demult, nu numai în Dacia – unde fuseseră asimilați demult, dar nici măcar în Panonia, de unde fuseseră goniți definitiv chiar de Burebista.

Ca să nu mai vorbim, că în Dacia lui Decebal sau cea a lui Burebista nu trăia nici o „comunitate iliră” decât probabil persoane individuale ca în orice colț de lume. Singurele Comunități Ilire – atestate istoric – sunt cele aduse de romani în Apuseni pentru Minerit DUPĂ cucerirea Daciei

Să fim clari : nu spune nimeni că trăiau doar daci în Dacia. Dar de-aici până la a spune că dacii erau „și ei pe-acolo printre mulți alții” (cu accent pe „mulți Alții”) și întărind minciuna asta cu alte minciuni, prin adăugarea unora care nu au trăit niciodată în Dacia (ilirii) sau care nu mai trăiau de mult în Dacia (celții), e cale lungă.

Cu GALBEN inclusiv zonele hașurate cu GALBEN – Statul Dac în timpul lui Burebista

Credeam că numai ziarul „Adevărul” şi celelalte ziare din presa progresist-internaționalistă sunt în stare să debiteze minciuni ordinare cu privire la istoria noastră. Iată că minciunile şi manipulările cu privire la istoria noastră curg şi din partea lunecosului „preot” Aldea şi a prietenilor lui de la ziarul „Active News”.

Pe lângă că, individul dă dovadă de o prostie crasă susținând că denumirea „Dacia” ar fi fost inventată, târziu, de Ptolemeu (ca să fie clar pentru toată lumea, Ptolemeu a fost un geograf de primă clasă care nu inventa nume de țări şi de regiuni şi care nu făcea „un Esperanto” din Geografie, cum afirmă aiurea lunecosul Aldea, ci dădea denumirile geografice reale pe care le cunoștea toată lumea) – lunecosul Aldea folosește şi amplifică această minciună pentru a manipula opinia publică.

Suntem acum siguri că acest individ lunecos este un Cal Troian. Ne bazăm pe următoarele manipulări orchestrate de acest individ doar în ultimul an:

1. Naționalizarea Resurselor Naturale şi Oprirea Concesionărilor pe Nimic este după părerea Lunecosului „o prostie”. După Lunecos e bine să le lăsăm furate definitiv şi să nu le recuperăm deşi sunt ale Noastre, pentru că odată recuperate, Statul le-ar da pe nimic a doua oară. Ați mai văzut undeva „o logică” atât de strâmbă?

2. Tot după Lunecos, cântecul celor de la „Goodbye to Gravity” era un cântec „perfect (creştin) ortodox” care probabil trebuia cântat în timpul vecerniei, nu? Aberația debitată de „preot” pe pagina sa de Facebook, a fost primită cu brațele deschise de ateii progresişti de la Hotnews care l-au aplaudat şi l-au lăudat pe Lunecos în neștire. Din acea clipă, am pus „preot” între ghilimele în ceea ce-l privește.

3. Iar acum Lunecosul „lovește din nou”, şi vine cu cea mai mare porcărie: „Dacia nu a existat cu acest nume. Dacia e un nume inventat de Ptolemeu”

MIZERIILE ŞI MINCIUNILE împotriva Naționalizării Resurselor Naturale ca şi cele de acum cu privire la Istoria noastră națională, au fost publicate de același ziar : „Active News” – ziar care, culmea, se prezintă şi el ca fiind un ziar „patriot”.

Am mai spus şi o repetăm : „E ceva Putred la Active News” iar lunecosul „preot” Aldea e un Cal Troian. Îi spunem „Lunecos” pentru că face zilnic pe patriotul după care „pac”, loveşte, așa cum vedeți, în „punctele esențiale ale interesului național”, pe care le desființează cu o propagandă şi o ideologie tipic progresistă.

 


Iată Adevărul Istoric – nu spus de noi ci de istoricii antici

 

I. Dio Cassius – Dacii se numeau EI ÎNȘIȘI DACI așa cum le spuneau și Romanii, în timp ce Grecii îi numeau Geți.

Și acum o întrebare de tipul „ghici ciupercă ce-i?” pentru LUNECOSUL Aldea: dacă Dacii se numeau ei înșiși DACI și au avut REGATE conduse de Decebal și de Burebista cum naiba se putea numi Regatul lor ? „Turcia”?

E la „mintea boului” că Regatul se chema DACIA din moment ce locuitorii acelui regat își spuneau ei ÎNȘIȘI DACI iar numele tării era cunoscut peste tot în lumea antică ca Dacia, căci așa îl știau toți istoricii şi oamenii politici şi militari antici romani și greci (așa se numea țara de la o vreme încoace, de cînd apăruseră aceste regate care i-au unit pe Daci). Faptul că nu s-au păstrat izvoare scrise de la Daci, nu înseamnă că nu știm cum se chema acea țară.

 


II. Strabo (n. 63 sau 60 î. Hr. – d. 21 sau 26 d. Hr.) – „Dacii au ACEEAȘI LIMBĂ CA ȘI GEȚII. Dacii și-au făurit un stat puternic pe vremea lui Burebista”. (iar Burebista și Strabo au trăit cu mult înainte de Ptolemeu).


 


Cu GALBEN inclusiv zonele hașurate cu GALBEN – Statul Dac în timpul lui Burebista


Foto: Lunecosul „preot” Aldea

Iată textul complet publicat de Active News al minciunii și al manipulării LUNECOSULUI „PREOT” ALDEA

Dacia nu a existat ca stat cu acest nume. A fost o denumire geografică, dată de Ptolemeu, unui teritoriu cuprins între Nistru, Tisa și Dunăre, locuit de daci și geți, sciți, celți, ceva iliri și germanici, cu unele colonii grecești. Și împărțit între felurite triburi – unele celte, altele dacice, altele scitice – care dețineau puterea pe fracțiuni ale acestui teritoriul.
Statul lui Burebista și statul lui Decebal au primit de la străini numele de „Dacia”
(n.red. Bată-te să te bată de MINCINOS! Cum poți afirma că „străinii” i-au pus numele de „Dacia”, țării, când faptele şi lucrurile stau EXACT PE DOS? Iată faptele istorice: „Dacii se numeau ei înșiși DACI” ne zice Dio Cassius contemporan cu Traian. Deci pe baza logicii celei mai elementare, STRĂINII au preluat numele de DACI de la daci, și implicit și numele de DACIA tot de la daci și nu invers din moment ce oamenii acelei țări își spuneau „EI ÎNȘIȘI DACI”)

, dar noi nu știm cum le numeau de fapt localnicii.
(n.red. Ce vorbești mincinosule? Cum să nu știm cum „le chemau localnicii”? Dacă Dio Cassius ne spune CLAR că SE NUMEAU „EI ÎNȘIȘI DACI”? Deci cum să nu știm dacă locuitorii își spuneau ei înșiși DACI și străinii de la care ne-au rămas izvoare istorice ne spun că țara se chema DACIA ? Nu e logic să deducem pe baza acestor două Evidențe că dacii își numeau țara lor, tot DACIA? Că doar n-o numeau „Turcia” din moment ce ei înșiși se numeau, pe ei, Daci, și din moment ce toată lumea de la care au rămas scrieri istorice, de cînd au apărut regatele dace, o știau cu numele de Dacia? De unde atîta nesimțire și minciună?Putem presupune că era un nume asemănător cu „Dacia” și de la acesta s-au inspirat scriitorii romani atunci când l-au ales. Dar putea să fie cu totul altul. Nu știm exact.(n.red. Nu mai e nimic de spus. Acest om face propagandă și manipulare.)

Dacia Romană există din 103 până târziu. În prima parte la nord de Dunăre, apoi, după 275, la sud de Dunăre. Ca provincie romană.
Teritoriul roman nord-dunărean devine din 275 „Goția”, stat confederat al Romaniei, condus și organizat de goți, ca federați ai Imperiului.n.red. Încă o minciună jenantă. Până la anul 370, dominaţia gotică peste Dacia, se concentra exclusiv între Prut şi Nistru. Demontăm astfel încă una din minciunile LUNECOSULUI „preot” Aldea – care ne spune că la 275, Dacia se numea „Goția” Citiți articolul al cărui link îl aveți la sfârșitul acestui articol).
Ulterior năvălesc feluriți migratori, unii în partea de vest a teritoriului, alții în partea de răsărit. O unitate nu există decât rar, astfel că denumirea geografică de „Dacia” nu apare decât întâmplător. Adică atunci când cineva „o ia de la Adam și Eva”, în cazul de față de la istoria antică a regiunii. Atunci este silit să folosească singurul termen unic pentru zonă, acela ptolemaic.
(n.red. Nu mai vorbi prosti. Ptolemeu era un Geograf Respectabil care NU A INVENTAT nume de țări sau de regiuni, ci le-a preluat așa cum se numeau ele).
Mai târziu, în Evul Mediu, apare și al doilea termen, „Țările Române”. Termen incomod pentru unii, atât de incomod încât îl preferau pe acela de „Dacia”.
Ar fi bine să spunem că denumirile statelor se dădeau la acea dată nu etnic, ci politic.Ce vorbești? Ca un exemplu clasic: Romanii se numeau Romani (de la Roma) iar imperiul lor s-a numit Republica Romană, Imperiul Roman sau chiar Romania (pe vremea lui Justinian și după). Macedonienii lui Alexandru Macedon se numeau Macedonieni iar țara lor s-a numit MACEDONIA șamd. Referirile de mai jos sunt DIN ALTE EPOCI nu din antichitate )De pildă, Franța și-a primit numele nu de la populația majoritară, latină, ci de la minoritatea francă – adică germanică – aflată la putere. Tot așa, Bulgaria, nu și-a primit numele de la majoritatea româno-slavă, ci de la bulgarii – turcici – care au desenat, ca să spunem așa, clasa politică. „Țările Române” nu au primit această denumire datorită majorității etnice românești, ci datorită faptului că ințial toate, de la Ducatul lui Menumorut până la Despotatul lui Dobrotici făceau parte din sistemul federal al Imperiului Roman de Constantinopole, adică Romania. Un fel de super-stat din care, după 1453, au mai răma doar trei părți, adică principatele de Mangop, de Moldova și de Muntenia. Pentru ca după 1474 să rămână doar Muntenia și Moldova, ultima condusă de Împăratul Ștefan cel Mare, socotit de toți răsăritenii ca urmașul de drept și de facto al împăraților de la Constantinopole.

Unirea Țărilor Române Moldova și Muntenia în secolul al XIX-lea a permis reluarea vechii denumiri a statului, aceea de Romania, desigur în forma pronunției actualizate, România.
Deoarece denumirea politică a coincis la noi cu cea etnică ne putem socoti cumva mai norocoși în această privință decât bulgarii, francii și alții, Deși, vorba cuiva, „trandafirului, orice nume i-ai da…” Ca nuca-n perete. Shakespeare se referea la cu totul altceva. Nu ne putem numi țara MONGOLIA, șmechere. Numele țării este o moștenire istorică FUNDAMENTALĂ.
Până la urmă nu atât denumirea este esențială, cât ceea ce acoperă ea, conținutul.
(n.red. Cum să nu fie NUMELE unei țări ESENȚIAL? Este moștenirea cea mai de preț pe care o are un popor: NUMELE LUI și al ȚĂRII LUI. Rușine. mă…atîta putem spune.)
Ori acest conținut – conștiința de neam, cultura adevărată românească, legătura cu străbunii, elementara cinstire a sfinților și eroilor neamului etc. – sunt astăzi în cea mai mare primejdie. AICI trebuie lucrat pentru a fi demni de înaintași, aici trebuie lucrat pentru a merge mai departe, pentru a nu fi părtaș la distrugerea națională ce se petrece sub ochii noștri.
P.S. Mă întreabă un prieten:
„Dacă Dacia este o denumire geografică, de a fost ștearsă de pe hărțile lumii? Și mai ales, de cine?”
Răspuns:
„A fost ștearsă de realitățile concrete. Altă minciună. A fost ștearsă de cei care au șters-o, iar dispariția ei ca nume e de dată foarte recentă (după 1600) Dă prima dată LISTA celor care au șters denumirea din lucrările istorice când le-au reeditat, sau care au făcut „retrimiteri” prin care indicau că prin „daci și Dacia” trebuie înțeles altceva…și vorbește după aceea (a se vedea linkul de la sfârșitul acestui articol).
Și denumirea Galia este folosită uneori de istorici sau geografi pentru actualul teritoriu al Franței. Ceea ce ar trebui să clarifice lucrurile. Dispariția termenului de Galia se datorează existenței Franței și altor entități. Dispariția termenului de Dacia se datorează existenței Țărilor Române și altor entități statale. La fel se întâmplă cu Raetia, la fel cu Iberia etc.”

Sursa Minciunii și manipulării este ActiveNews și LUNECOSUL „preot” Aldea

http://fluierul.ro/

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(ortodoxa), URMASII DACILOR(diverse). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Lunecosul „preot” Aldea cel care a afirmat că „naționalizarea resurselor naturale e o prostie” „lovește din nou” în acelaşi ziar „putred” Active News, cu o altă minciună şi cu o altă manipulare ordinară: „Nu a existat niciodată o țară cu numele Dacia”

  1. Catalin Didica zice:

    Romanii nu trebuie sa se uite in gura unui tigan. Asta este pus intentionat de altcineva ca sa minta.

    Apreciază

  2. Ene Constanta zice:

    PROSTII ! Ati vrea voi…dar…/Dacia a existat si inca exista ….! Doamne ajuta poporul Dac – roman !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.