Mesaj dur din China: ”Haina de primar îi era mare, cea de președinte îi este cearșaf!”


Klaus Iohannis

”Confundă România cu Sibiul, Parlamentul și Guvernul cu Consiliul Local Sibiu dominat de sași executanți, liberali degenerați, pesediști lipsiți de bărbăție!”.

 ”Cine l-a cunoscut în detaliu în perioada de glorioasă imagine mediatică de la Sibiu, l-a recunoscut în președintele prezent la ședința de guvern de joi pe primarul Klaus Iohannis”.

Așa începe extrem de dură analiză ”Haina de primar îi era mare, cea de președinte îi este cearșaf!”, trimisă din Beijing de Dan Tomozei, jurnalistul de la Radio China Internațional. Apreciatul sinolog, ziarist și scriitor a activat acum câțiva ani în presa sibiană, fiind, alături de Marius Albin Marinescu, unul dintre criticii primarului de atunci.

”După patru ani de mandat la Cotroceni, Iohannis a confundat și Guvernul Dăncilă cu Consiliul Local Sibiu, un consiliu dominat zdrobitor de aleșii Forumului Democrat al Germanilor Sibiu”, scrie Tomozei, explicând că ”Acolo, consilierii sași așteptau semnul lui Iohannis pentru a vota: DA sau NU, iar când unul dintre ei mai ațipea sau pur și simplu nu înțelegea comanda, votul se relua până ieșea ce dorea primarul…”

Dan Tomozei consideră că din 14 ani de Primărie, ”timp de zece ani Iohannis a căpătat apucături de dictator”.

Acum însă, începe să realizeze că situația s-a schimbat și „pare să se trezească din visare și din confuzia României cu Sibiul, din confuzia Parlamentului și Guvernului cu Consiliul Local Sibiu dominat de sași executanți, liberali degenerați, pesediști lipsiți de bărbăție!”

Bun cunoscător în materie de Klaus Iohannis, Dan Tomozei dă un sfat – nu numai guvernului Dăncilă, dar cetățenilor, în general. ”Ce trebuie să facă Guvernul Dăncilă?”, scrie jurnalistul, răspunzând imediat:

”Să organizeze pentru o perioadă ședințe de guvern zilnic sau măcar odată la două zile, cu precădere în zilele libere ale săptămânii – atunci să-l vezi pe apărătorul intereselor străine în adevărata dimensiune și capacitate!”.

Iar ca un post scriptum la postarea de pe blog, merită citată o altă reflecție a jurnalistului din China:

”Dacă Dăncilă îl aliniază pe Iohannis în halul ăsta, Doamne ferește ce-i făcea Adrian Năstase!”

Singurul comentariu: da, ”Doamne ferește!”…

https://ro.sputnik.md

Reclame
Acest articol a fost publicat în POLITICA(Iohanis). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.