Biserica Anglicană introduce ceremoniile de botez pentru transgenderi


Biserica Anglicană introduce ceremoniile de botez pentru transgenderi

O nouă controversă a izbucnit în aceste zile în Marea Britanie în urma unei decizii a Bisericii Anglicane de a introduce „botezul pentru transgenderi”. Preoții sunt lăsați să oficieze ceremonii de botez pentru cei care își anunță noua identitate sexuală, scrie LifeSiteNews.
Într-un nou îndrumar pastoral, clerul este îndemnat să-i numească pe bărbați cu numele lor de sex feminin, iar pe femei cu numele de sex masculin. Ghidul menționează: „Pentru o persoană trans care urmează să fie abordată pentru prima dată de preot din punct de vedere liturgic, adica după numele ales, acesta poate să fie un moment important”.
„Trebuie remarcat faptul că adoptarea unui nou nume are o lungă istorie în tradiția iudeo-creștină, așa cum se poate dovedi în Scriptură”, continuă îndrumarul. „În unele cercuri creștine, de exemplu, este obișnuit ca cei care se botează să adopte un nume suplimentar sau  de sfânt, la Botezul lor”.
Clerului i se recomandă să respecte pronumele de gen preferate, chiar dacă aceste acestea nu corespund realității.
Pentru transgenderii care nu s-au botezat încă și care caută intrarea în Biserica Angliei, noua orientare descrie botezul drept „contextul liturgic natural pentru recunoașterea și sărbătoarea identității lor”.
Episcopul de Blackburn, Julian Henderson, președintele comisiei de delegare a Camerei Episcopilor, care a supravegheat îndrumarul a declarat: „Este limpede că toți suntem făcuți după chipul lui Dumnezeu și toți ar trebui să găsească o întâmpinare în biserica parohială. Această nou îndrumar oferă o oportunitate, înrădăcinată în scripturi, pentru a permite oamenilor trans care „au  venit la Hristos care este Calea, Adevărul și Viața”, să sărbătorească tranziția lor în prezența Familiei Bisericii, care este trupul lui Hristos”, notează The Telegraph.
Acest articol a fost publicat în HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.