In realitate, crestinismul ajuta Europei?


Publicat in 26 iunie 2017 – Sa vedem cum in mod surprinzator, multi catolici sprijina imigratia musulmana si politica portilor deschise. Sa vedem cum in Joia Sfanta Papa a sarutat picioarele musulmanilor, opinia pozitiva asupra refugiatilor veniti din Orientul Mijlociu, precum si incercarea de a intelege de ce multi catolici sprijina imigratia masiva. 

Papa sarutand picioarele musulmanilor

82809_1

In martie 2016, Papa Francisc a ales un centru de refugiati pentru a sarbatori predica din Joia Sfanta. Cum este obisnuit in Joia Sfanta, Papa el Papa lavó y besó los pies de personas católicas y de diferente credo, como a hindúes, cristianos ortodoxos, … y musulmanes. a spalat si sarutat picioarele persoanele de diferite credinte, hindusi, crestini ortodocsi, … si musulmani. Aceasta traditie isi are originea cand Iisus a spalat picioarele discipolilor sai in timpul ultimei cine. Este un gect profund de umilinta al Papei, dar acest gest ar putea fi rau interpretat in lumea musulmana, ca un gest de slabiciune si inclusiv supunere a crestinilor in fata islamului (nu degeaba islam inseamna „Supunere”).

Rezumand, pur si simplu Papa a pupat picioarele musulmanilor.

… si asupra refigiatilor?

Desi acest lucru ar putea ramane intr-o simpla anecdota, in fata crizei actuale a refugiatilor, Papa Francis el Papa Francisco ha animado a los alcaldes europeos a acoger todo tipo de emigrantes o refugiados i-a incurajat pe primarii europeni sa primeasca tot felul de migranti sau refugiati. Ca si cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, intr-un interviu dat in 2015, el a pledat pentru „primirea refugiatilor asa cum vin consiredand valul de imigranti fructul „unui sistem socio-economic rau si nedrept”. El Papa también juzgó que “Europa necesita a los inmigrantes para no envejecer, Papa a considerat, de asemenea, ca „Europa are nevoie de imigranti ca sa nu imbatraneasca, deoarece tarile europene cu rate scazute ale natalitatii, cum ar fi Italia, Portugalia si Spania, au spatii goale. Cand exista un spatiu gol, oamenii cauta sa-l umple.”

Acum pana si Biserica cere imigratie pentru a creste natalitatea. „Nu ar fi mai bine sa incurajeze crestinii europeni sa aiba copii”?

christians-pro-immigration-2.jpg

Chiar daca excludem musulmanii si islamul, inseamna ca orice imigrant catolic pentru simplul fapt ca este catolic poate veni in Europa? Hay más de 2.000 millones de cristianos en el mundo Exista peste 2.000 milioane de crestini in lume, ii lasam pe toti sa intre? Crestinsmul este o mostenire istorica si morala a Europei, dar mentinand la infinit mesajul caritatii si primirii, va sfarsi prin a distruge crestinismul, tocmai pentru ca este prea bun si tolerant. In acelasi mod cum catolicii profund crediciosi il urmeaza pe Papa (asa cum urmeaza intotdeauna Biserica de la Roma). Cu ei, vom trece de la cedarea suveranitatii noastre la Bruxelles, la cedarea ei Romei.

Si daca religiile se inteleg?

Dupa atentados de Charlie Hebdo atentatele islamiste de la Charlie Hebdo, Papa a condamnat cu fermitate atentatul oribil, spunand ca e o aberatie sa ucizi in numele lui Dumnezeu. Fara indoiala, putin mai tarziu a adaugat ca “si insulta a mi madre puede llevarse un puñetazo“ „daca o insulta pe mama mea poate primi un pumn”.
Pentru asta eu zic: problema fundamentalistilor religiosi nu este ca nu se inteleg, cel mai periculos este sa se inteleaga, pentru ca daca se intampla asta in final ajungem la delicte de ofensa la adresa lui Allah sau a Fecioarei Maria.

De ce ar putea crestinii sprijini imigratia?

Opiniile in favoarea imigratiei nu se limiteaza la Papa, caci, in mod surprinzator, foarte multi catolici occidentali se intalnesc intre cei mai infocati adepti ai politicii de primire a refugiatilor si a frontierelor deschise. Daca multi credeam ca datorita dorintei de a proteja credinta lor de islamizarea Europei, catolicii vor fi cei mai mari detractori ai imigratiei musulmane, nu puteam sa ne inselam mai mult. Cu toata faima de traditionali si conservatori (cei de stanga ar zice de dreapta si inclusiv fascisti), oricat ar parea de incoerent multi catolici sprijina imigratia.

christians-pro-immigration

“Imigrantii sunt si ei fiii lui Dumnezeu”

Explicatia teologica ar fi ca datorita faptului ca crestinismul este o “religión universal” „religie universala”, asta ne obliga sa ajutam toate fiintele umane din lume, inclusiv dusmanii nostri (al celebrului ama a tus enemigos iubeste-ti dusmanii). Dar ar putea exista vreun alt motiv mai „putin spiritual”?

Actualmente bisericile di Spania si Occident se golesc de credinciosi si multa lume nu merge la slujba, fiind asta mai vizibil la noile generatii. De aceea, imigratia crestina (in special din America Latina si Europa de Est) ar putea fi folosita pentru a umple bisericile goale. Asta ar face ca Biserica sa sprijine imigratia (crestina) pentru a avea mai multi credinciosi, chiar daca ar fi in detrimentul Europei prin cresterea delincventei si crearea ghetourilor.

… Si ce spune Dalai Lama?

dalai-lama-alemania-no-puede-convertirse-en-un-pais-arabe1

Intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung in 2016, el Dalai Lama afirmó lo siguiente Dalai Lama a afirmat asupra intrarii masive de refugiati in Germania si restul Europei:
“Europa a primit prea multi refugiati, de exemplu Germania nu se poate converti intr-o tara araba. Germania este Germania.” – Dalai Lama

Tenzin Gyatso, cel de-al paisprezecelea Dalai Lama si liderul spiritual al budismului tibetan, a adaugat ca primirea a mai mult de un milion de refugiati de catre Germania implica nu numai dificultati practice, ci si morale. Obiectivul ar trebui sa fie acela ca imigrantii sa se intoarca si sa ajute la reconstruirea tarilor lor.

In timp ce Papa, capul Bisericii Catolice, ne indeamna sa primim refugiati cu o credinta straina si cel mai adesea ostila crestinismului, Dalai Lama, budist, ne avertizeaza de pericoleel imigratiei masive. Pana si o persoana de alta religie, cultura si etnie diferita ne avertizeaza despre pericolul imigratiei masive. 
Acesta este motivul pentru care budismul este o religie mai buna pentru europeni decat crestinismul?

Sursa: elmundo.es – El Dalai Lama advierte: “Alemania no puede convertirse en un país árabe”
wikiquote – Dalai Lama – Germany cannot become a Arab country 

Reflectie

Extrema dreapta, Alt-Right, deja au pus o porecla acestui nou crestinism: Cucktianity, de la cuvintele cuckold si christianity. Cuckold este numit sotul unei femei adultere, folosindu-se in sensul unei persoane care lucreaza pentru scopuri straine, asa cum cucul isi pune ouale in cuib strain. Un alt termen utilizat azi este cuckservative, pentru „dreapta” actuala.

In acelasi mod in care actuala confruntare nu este intre cei de stanga si dreapta, putem spune in mod analog ca nu este vorba despre crestini impotriva ateilor. Distinctia se gaseste intre nationalisti si globalisti. Multi dintre noi s-ar gandi ca daca consideram ca Islamul este „necredincios” crestinilor, acestia ar fi primii care se opun imigratiei islamice, dar, din pacate, se pare ca nu este asa. Speram ca in curand se vor trezi din bunatatea lor teologica pentru a evita o noua rastignire.

¿Ayuda realmente el cristianismo a Europa?

https://karensmithdotblog.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în EUROPA, RELIGIE(crestinism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la In realitate, crestinismul ajuta Europei?

  1. Citadela zice:

    Nu-i deajuns sa le speli si sa le pupi picioarele refugiatilor DIN POZA, papa trebuia sa bea si apa cu care au fost spalate.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.