Cum a vrut infractorul TEODOSIE să distrugă viața unui preot


 

Efectiv, Teodosie a vrut să distrugă viața preotului Traian Chircu și a familiei acestuia, propunându-i patriarhului Daniel: „împreună, îl putem ajuta spre a primi un tratament adecvat.”
Viața duhovnicească a preotului Traian Chircu din Mangalia a fost un adevărat calvar sub „binecuvântarea” criminală a netrebnicului și nevrednicului Teodosie de la Tomis, unul dintre cei mai detestați ierarhi din istoria ortodoxiei românești, un individ al cărui nume trebuie șters din evidențele  B.O.R.
În fapt, infractorul Teodosie, în nemernicia și nimicnicia caracterului său infam, îi consideră pe cei mai mulți dintre slujitorii săi, mai ales pe cei care nu i se apleacă cu „darul‟ sau să-i lingă labele și poalele, ca pe niște slugi nedemne și ca pe niște nimicuri.
Este extrem de cunoscut faptul că arghirofilul Teodosie nu privește și tratează un preot ca pe un slujitor al Domnului, ci ca pe un sclav personal, util numai pentru a-i umple buzunarele cu cât mai mulți lei și euro.

Ura și dorința de răzbunare ale acestui individ laș s-au revărsat din plin nu numai asupra preotului Traian Chircu, ci și peste familia acestuia, intensitatea presiunilor ierarhului aducându-l pe preot în pragul unei asemenea disperări, încât, la un moment dat, a solicitat să fie eutanasiat (vezi aici).

O scrisoare plină de ură și dorință de răzbunare la adresa unui preot, semnată de TEODOSIE al Tomisului, un ierarh netrebnic și nevrednic, schingiuitor de suflete și destine omenșeti, complice și la schilodirea arhitecturii orașului Constanța.
O scrisoare plină de ură și dorință de răzbunare la adresa unui preot, semnată de TEODOSIE al Tomisului, un ierarh netrebnic și nevrednic, schingiuitor de suflete și destine omenești, complice și la schilodirea arhitecturii orașului Constanța.
Cu scrisoarea nr. 1892 din 23 iunie 2011, simoniacul Teodosie se adresa Cancelariei Sfântului Sinod, personal lui Daniel Ciobotea – patriarhul B.O.R., într-o tentativă mârșavă și disperată de a-l anihila total și definitiv pe preotul Traian Chircu.
Din lecturarea scrisorii halucinante, veți constata cu ușurință că, speculând în mod ordinar înaltul rang pe care îl deține în cadrul Sinodului B.O.R., șpagoveanul Teodosie exagerează proporțiile conflictului provocat chiar de el și afirmă că preotul „este un caz patologic”, propunându-i lui Daniel ca, împreună, să „îl putem ajuta spre a primi un tratament adecvat”.
915„M-a șantaj mediatic și m-a denigrat în public”
Către, 
Cancelaria Sfântului Sinod, 
PREAFERICITE PĂRINTE PATRIARH,
„În urma discuției telefonice avute cu privire la posibilitatea de reabilitare a fostului preot Chircu Traian, Vă aduc la cunoștință următoarele:
Fostul preot Chircu Traian a fost pedepsit conform sentinței Consistoriului Eparhiei Tomis nr. 7 în data de 11.06.2009 cu pedeapsa caterisirii.
Față de această stare el a avut posibilitatea de a se adresa instanțelor superioare de judecată bisericească (Sfântul Sinod, Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei) pentru eventuala sa reabilitare, lucru pe care l-a și făcut.
Fără a aștepta un răspuns, o sentință, o rejudecare definitivă, dânsul a inițiat la adresa mea, fostul ierarh, un șantaj mediatic și a procedat la denigrarea în public, cu o intensitate fără precedent, care a oripilat o țară întreagă.
În eparhie, ecoul acestor acțiuni și consecințele nefaste în relația cu credincioșii sunt incomensurabile.

56Atât eu, ca ierarh, cât și colaboratorii mei de la Centrul Eparhial, am fost târâți în cercetări și proceduri juridice specifice Departamentului Național Anticorupție de notorietate publică (pleonasm[1] grosolan și impardonabil, tovarășe individ-infractor-colaborator al Securității cu două doctorate și posesor alOrdinului Național Steaua României în grad de Cavaler „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală” – nota redacției), dar fără un rezultat pozitiv pentru el.

În Rezoluția din 3 mai 2011, din Dosarul nr. 115/ P/ 2009 (în care sunt acuzat împreună cu 2 comandori și 3 preoți), procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale față de toți cei acuzați de Chircu Traian, menționând în dispozitivul Rezoluției următoarele:
 «Din analiza materialului probator administrat în cauză nu rezultă săvârșirea vreunei fapte de corupție de către înalți prelați ai B.O.R. ori militari cu grade superioare în Marina Militară.
De asemenea, nu se confirmă exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu de către cei împotriva cărora petentul a formulat plângerea.
Profund nemulțumit și considerând o mare nedreptate faptul că i s-a retras binecuvântarea de a funcționa ca preot militar și că a fost exclus din rândurile preoților, această stare de spirit a petentului s-a răsfrânt asupra modului în care a descris faptele, conferindu-le conotații penale.».”
Teodosie, când adulmecă lei și euro!
Teodosie, când adulmecă lei și euro!
„A declarat greva foamei și a inițiat un circ mediatic”
„În paralel cu această lipsă de respect și conisderație față de autoritatea bisericească a declanșat protestul public prin greva foamei în fața Catedralei Patriarhiei, pe motiv că i s-a făcut o nedreptate și nu își mai poate întreține familia.
A inițiat un circ mediatic fără precedent, alternând acuzele și amenințările cu cererile ipocrite de iertare sau angajamentele de supunere.
În ciuda atitudinii sale anticanonice și lipsite de pocăință, la insistențele Preafericirii Voastre, i-am oferit posibilitatea încadrării într-un post de cântăreț bisericesc și oportunitatea ajutorării familiei sale, după efectuarea unei anchete sociale prealabile impusă de regulamentele bisericești în vigoare.
Ambele soluții au fost respinse categoric și socotite a fi batjocoritoare.
În lipsa unei alte sentințe civile decât cea de caterisire, ce alte soluții potrivite i-am fi putut oferi?!”
13„Trebuie să ne gândim la sprijinul credincioșilor de rând, nu la bunăstarea unui fost preot”

„Caterisirea reprezintă, în accepțiunea noastră, o pedeapsă și nu un merit, cu atât mai mult cu cât motivul principal a fost delapidarea (270.000 lei), iar situația economică a familiei sale nu reflecta la momentul respectiv necesitatea unui ajutor.

Probabil că acesta este motivul pentru care a refuzat efectuarea anchetei sociale în cadrul familiei sale.

Totuși, gândul nostru trebuie să fie la sprijinul credincioșilor de rând și nu la bunăstarea unui fost preot.”

16„A cerut să fie eutanasiat”

„Preafericirea Voastră, aveți dorința părintească de a fi milostiv și uman față de o persoană care a făcut foarte mult rău Bisericii Ortodoxe, dar răul acesta ar fi sporit în momentul în care ar fi reabilitat.

Preoții și credincioșii din eparhie, ctitorii lăcașului de cult delapidat și superiorii militari ai fostului preot Chircu Traian sunt deja îngroziți de această posibilitate, cu atât mai mult cu cât nu s-a sfiit să anunțe atât verbal, cât și în scris (a se vedea adresa anexată în copie și răspunsul ce i s-a dat) dorința de a fi eutanasiat, în prezența poate chiar și cu binecuvântarea noastră ca modalitate extremă de șantaj în vederea repunerii sale în slujirea preoțească și absolvirea de răspundere pentru prejudiciile create.”
„Preotul Chircu este un caz patologic și, împreună, îl putem ajuta spre a primi un tratament adecvat”
„De asemenea, Vă aduc la cunoștință că fostul preot Chircu Traian este cercetat în continuare de organele de cercetare penală pentru infracțiunile săvârșite.
Considerăm, după cum i-am adus și lui la cunoștință, că fie și numai acest ultim gând al sinuciderii îl face inapt de misiunea preoțească.
Fostul preot Chircu Traian este astfel un caz patologic și împreună îl putem ajuta spre a primi un tratament adecvat.”
Teodosie către Daniel: „Fostul preot Chircu Traian este un caz patologic și împreună îl putem ajuta spre a primi un tratament adecvat.”
Teodosie către Daniel: „Fostul preot Chircu Traian este un caz patologic și împreună îl putem ajuta spre a primi un tratament adecvat.”
„Când este la mijloc demnitatea Bisericii Ortodoxe de la țărmul Mării Negre”
„Până la definitivarea rejudecării sale de către Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei ne arătăm în continuarea disponibilitatea de a-l ajuta atât pe el, cât și pe ceilalți membri ai familiei sale, oferindu-i ceea ce putem în mod concret un post de cântăreț bisericesc, pe care alți foști preoți aflați într-o situație similar lui nu l-au refuzat (Năstase Daniel, fost preot la Mircea Vodă, actual cântăreț la Medgidia, Savin Iulian, fost preot la Pietreni, actualmente ajută la strană la Mănăstirea Deleni) și suntem convinși că Preafercirea Voastră sunteți bun, milostiv, dar și drept, mai ales atunci când este la mijloc demnitatea Bisericii Ortodoxe de la țărmul Mării Negre.
Cu frățească dragoste întru Hristos Domnul.
†TEODOSIE, ARHIEPISCOPUL TOMISULUI.
„Rezoluția Patriarhului †Daniel, 23.06.2011: 
„La Consistoriul Mitropolitan, pentru un răspuns la scrisoarea petentului Chircu Traian.“
Preotul Traian Chircu.
Preotul Traian Chircu.
Nota redacției: Potrivit site-ului Arhiepiscopiei Tomisului (vezi aici), preotul Traian Chircu a fost judecat şi caterisit de Consistoriul eparhial al instituției (Sentința nr. 7 din 11 iunie 2009), fiind acuzat de: ♦ gestionarea incorectă, în interes propriu, a unităţii bisericeşti în care a slujit, producând daune financiare în sumă de 272.440,06 lei; ♦ calomnierea şi acuze neîntemeiate la adresa clerului şi a organelor superioare bisericeşti; ♦ îndeplinirea cu rea credinţă a îndatoririlor impuse de legiuirile bisericeşti; ♦ îndeletnicirea cu afaceri potrivnice chemării preoţeşti; ♦ neascultarea de autorităţile bisericeşti.
Traian Chircu s-a adresat instanței (dosar nr. 2684/ 118/ 2017) și, recent, pe 07 decembrie 2018, Curtea de Apel Constanța (vezi aici) a decis ca Arhiepiscopia Tomisului să-i plătească suma de 15.000 de lei daune morale(decizia poate fi atacată cu recurs în 30 de zile de la comunicare), urmarea faptului că „Peștera de tâlhari” l-a cuprins (în anul 2016) în lista preoţilor caterisiţi.
În prezent, după ce, în anul 2012, Mitropolia Munteniei și Dobrogei a casat sentința de caterisire a Arhiepiscopiei Tomisului,  Traian Chircu este repus în drepturi și slujește în cadrul clerului militar din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.
Adresa nr. 3/ 10.01.2012 a Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei către M.Ap.N., prin care se comunica hotărârea de casare a sentinței de caterisire a Arhiepiscopiei Tomisului.
Adresa nr. 3/ 10.01.2012 a Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei către M.Ap.N., prin care se comunica hotărârea de casare a sentinței de caterisire a Arhiepiscopiei Tomisului.

IMG_0003Alte articole pe aceeași temă:

04 iunie 2009  IPS Teodosie sare la gâtul preotului Chircu (https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/ips-teodosie-sare-la-gatul-preotului-chircu-91558-256165.html).

31 august 2009 – Preotul Chircu, în greva foamei în fața Patriarhiei (https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/preotul-chircu-in-greva-foamei-in-fata-patriarhiei-31667-261530.html).

01 septembrie 2009  O altă premieră marca IPS Teodosie. Preotul Chircu va dormi sub cerul liber, în fața Patriarhiei(https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/o-alta-premiera-marca-ips-teodosie-preotul-chircu-va-dormi-sub-cerul-liber-in-fata-patriarhiei-29963-261587.html).

02 septembrie 2009  „Dacă nu mi se recunosc drepturile, cer moartea prin înfometare” (https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/preotul-chircu-daca-nu-mi-se-recunosc-drepturile-cer-moartea-prin-infometare-galerie-foto-91685-261679.html).

19 iulie 2010  Preotul Chircu la (re)judecata cu Teodosie (https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/preotul-chircu-la-rejudecata-cu-teodosie-69172-293157.html).

16 ianuarie 2011 – Preotul Traian Chircu din Mangalia ameninţă cu greva foamei în faţa CSM-ului (https://adevarul.ro/locale/constanta/preotul-traian-chircu-mangalia-ameninta-greva-foamei-fata-csm-ului-1_50ad2d6f7c42d5a663902d42/index.html)

27 iunie 2013  Lupta pentru biserica din Mangalia. Cum s-a încheiat procesul dintre preotul Chircu și arhiepiscopul Tomisului(https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/deschidere-editie/lupta-pentru-biserica-din-mangalia-cum-s-a-incheiat-procesul-dintre-preotul-chircu-si-arhiepiscopul-tomisului-galerie-foto-461039.html).

07 august 2013  Preotul militar Traian Chiorcu a ajuns la capătul puterilor. „Înaltul Teodosie va trebui să-și asume infracțiunea de genocid împotriva mea și a familiei mele”. (https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/preotul-militar-traian-chircu-a-ajuns-la-capatul-puterilor-inaltul-teodosie-va-trebui-sa-si-asume-infractiunea-de-genocid-impotriva-mea-si-a-familiei-mele-documente-465960.html).

09 decembrie 2013 – Arhiepiscopia Tomisului, executată silit de justiţie. De sărbători, ÎPS Teodosie trebuie să dea înapoi donaţia unor enoriaşi, cu dobândă(http://www.atitudineaonline.ro/De_sarbatori_IPS_Teodosie_trebuie_sa_dea_inapoi_donatia_unor_enoriasi_cu_dobanda_26010.html).
17 noiembrie 2016 – Teodosie a prejudiciat Armata cu cel puțin 25 miliarde lei! De ce tace Armata? (http://rezistenta.ro/teodosie-a-prejudiciat-armata-cu-cel-putin-25-miliarde-lei-de-ce-tace-armata/).
27 aprilie 2017 – Netrebnicul TEODOSIE, cercetat într-un nou dosar penal (http://rezistenta.ro/netrebnicul-teodosie-cercetat-intr-un-nou-dosar-penal/).

[1] http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/cele-mai-frecvente-pleonasme-limba-romana-explicatia-specialistilor-greselile-lumea-1_56d7190b5ab6550cb86a91eb/index.html

http://rezistenta.ro

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(preoti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.