Cinism incredibil! Şeful corporaţiei farmaceutice Bayer: “Medicamentele sunt doar pentru pacienţii occidentali care şi le pot permite”! Adică, să moară săracii!!


seful Bayer

Într-un interviu acordat zilele trecute revistei “Bloomberg Businessweek”, şeful corporaţiei farmaceutice Bayer, Marijn Dekkers, a spus că noul medicament împotriva cancerului pe care îl produce corporaţia sa, Nexavar, “nu este pentru indieni, ci doar pentru pacienţii occidentali care şi-l pot permite”! O afirmaţie mai mult decât scandaloasă. Medicamentul, care este eficient în cancerul renal şi cel de ficat, costă aproximativ 69.000 de dolari în India, astfel încât în martie 2012 un tribunal indian a acordat o licenţă unei firme din India pentru a produce medicamentul la un discount de 97%. Bayer a dat în judecată compania Natco Pharma Ltd., dar, în martie 2013, Înalta Curte din Mumbai i-a respins apelul. Şeful lui Bayer a definit această licenţă oferită de un tribunal indian drept un “furt pe faţă” şi apoi a mai adăugat că “Noi nu am dezvoltat acest medicament pentru indieni (…) ci l-am dezvoltat pentru pacienţii occidentali care şi-l pot permite”. 

O afirmaţie mai mult decât cinică, care arată adevărata faţă şi filozofia marilor corporaţii farmaceutice occidentale, pe care nu deagaba şi-au primit porecla de “Big Pharma”. Aceste corporaţii spun că ele se află în afaceri “pentru a salva vieţile oamenilor…” dar, au uitat să mai adauge la urmă şi “…care îşi pot permite”!

După ce controversa a ieşit la suprafaţă în mass-media, şeful lui Bayer şi-a clarificat declaraţia spunând că el a vrut să se refere la “piaţa indiană” şi nu la “indieni”, ca popor. Dar oare mai contează? Pur şi simplu, Marijn Dekkers arată cât de cinici pot fi bogătaşii, proprietarii marilor corporaţii. Asta, după scandalul de anul trecut, “Nestle, “killer”-ul omenirii: şeful corporaţiei Nestle spune că apa nu este un drept al omului şi că produsele naturiste nu sunt deloc bune…“, când şeful lui Nestle afirma că apa nu este un “drept al omului”. Acum, şeful lui Bayer spune cam acelaşi lucru: nici medicamentele nu sunt pentru oricine, ci doar pentru cei care şi le pot permite! Adică, să lăsăm oamenii săraci să moară mai devreme…

Oare şeful Bayer a uitat de legăturile corporaţiei sale cu compania nazistă IG Farben, care folosea muncitori-sclavi în fabricile sale în timpul celui de-al doilea război mondial sau fabrica gazul mortal Zyklon B? Ştiaţi, de exemplu, că prinţul Bernhard al Olandei, cel care a înfiinţat “Grupul Bilderberg” (o grupare francmasonică ocultă) în 1955, a fost ofiţer nazist, dar şi membru în consiliul de administraţie al lui IG Farben, compania-mamă a lui Bayer? Oculta Mondială acţionează prin aceste corporaţii farmaceutice pentru a face profituri uriaşe… şi nu, nu o interesează niciodată de sănătatea oamenilor, ci doar de bani şi putere!

https://www.lovendal.ro/

Acest articol a fost publicat în SANATATE( afacere)., SANATATE(sistem).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.