„Bravos naţiune ! Halal să-ţi fie !” – Incă o instituţie-parazit a statului român


IPVNRMI

Într-un recent articol, jurnalistul Ion Cristoiu menţiona: „Comemorarea unei Revoluții al cărei Personaj principal e declarat criminal pentru ceea ce a făcut în timpul « Revoluției » nu e singura schizofrenie din aceste zile”. Nu-l putem contrazice, pentru că, o altă ispravă din aceeaşi categorie, înscrisă la capăt de an în Jurnalul de bord al Parlamentului României, îi dă dreptate: Cadoul anului pentru „casa regală” a Republicii România – o sinecură de un milion de euro pe an, Palatul Elisabeta în folosinţă gratuită, un director şi 20 de servitori plătiți din banii contribuabilului român!

După eşecul unei inițiative nefinalizate, proiectul de lege reinventat de actualul șef al S.I.E., privind statutul „casei regale” (fără rege – n.r.), a trecut pe furiş prin Senatul României, cu 71 de voturi – pentru, 5 – împotrivă şi 15 abţineri. Potrivit actului normativ care urmează să fie promulgat, va lua ființă „Institutul pentru promovarea valorilor naţionale «regele Mihai I»” (I.P.V.N.-R.M.I), ca instituție publică de interes național (nu se precizează în ce constă – n.r.). Făcătura va funcționa în Palatul Elisabeta, dat în folosință gratuită I.P.V.N.-R.M.I de către Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.). Bugetul anual nu poate fi mai mic de 4.000.000 de lei, adică aproximativ 850.000 de euro și va fi suportat din bugetul Senatului (mai pe şleau spus, din buzunarul contribuabilului pe care nu l-a întrebat nimeni dacă vrea asemenea bazaconie parazită – n.r.)[1].

Institutul va fi condus de un director (cu număr de mandate nelimitat, poate chiar pe viaţă – n.r.), numit de Senat după nominalizarea de către casa regală a Republicii România, conform criteriilor doar de ea ştiute. Organigrama cuprinde, pe lângă director, încă 20 de slugi oficiale.

„În principal, faţă de forma adoptată în mod tacit la Cameră, noua găselniţă este regândită ca instituţie publică de interes naţional şi nu ca autoritate administrativăAct Abdicare Mihai 1947 autonomă cu personalitate juridică sub control parlamentar, cum a fost propusă de iniţiatori. Sub aspectul regimului juridic al sediului care este alocat acestui institut, respectiv Palatul Elisabeta, acesta rămâne proprietatea privată a statului român în administrarea R.A.-A.P.P.S. fiind alocat cu titlu gratuit pentru desfăşurarea activităţii noului institut. Proprietatea şi dreptul de administrare rămân cum au fost reglementate până în prezent, ele fiind asigurate pentru realizarea scopului (nu foarte explicit şi uşor de improvizat n.r.). De asemenea, o altă modificare substanţială are în vedere modalitatea de desemnare a directorului institutului, care, ca funcţionalitate, este în coordonarea Senatului. În această formă de institut naţional cu personalitate juridică, plenul Senatului este cel competent să numească directorul institutului, care va colabora pentru realizarea proiectelor şi programelor institutului cu un consiliu de onoare (?) desemnat potrivit principiilor enunţate în amendamente”[2].

Pentru a pune bomboana pe coliva pomenii de la finele anului, Preşedintele Comisiei juridice a Senatului României nu s-a sfiit să declare : „Este nevoie de această instituţie în scopul promovării valorilor naţionale”. O fi uitat domn preşedinte că Mihai-Viteză a abdicat în ’47? Dacă a rămas corijent la Istoria Românilor sau nu a ştiut niciodată, îl invit să privească imaginea alăturată… spune multe. Proiectul noii zăpăceli naţionale a fost iniţiat de parlamentarii P.S.D. şi ALDE, noua instituţie-parazit adaugându-se altor două comandaturi Gestapo-N.K.V.D.-iste : I.N.S.H.R.-E.W. şi C.N.C.D. Acestea – plătite tot de la bugetul statului, adică de „prostime” – taie, re-condamnă şi spânzură „pe cine vrea muşchii lor”, după cheful celor care le conduc. Vreţi dovada? Nu cu mult timp în urmă, directorul uneia dintre comandaturile numite afirma: „oricare cetăţean român care nu este ţăran dar poartă costum naţional românesc poate fi considerat legionar!”.

„Bravos naţiune ! Halal să-ţi fie !”

Grafica – I.M.


1] adaptare după https://www.comisarul.ro/articol/info-starpiturile-margareta-si-duda-primesc-cadou-_977231.html?fbclid=IwAR1DkddIqEp-mAjQ0w0nwfCB_MT8DxvdQnOPqehVRSRcVn8XDZB4UoZyUqY  – 26.12.2018
[2] precizarea senatoarei P.N.L., Iulia Scântei.

http://www.art-emis.ro

Acest articol a fost publicat în MONARHIE (de azi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la „Bravos naţiune ! Halal să-ţi fie !” – Incă o instituţie-parazit a statului român

  1. Rudy zice:

    Mai mare Rușine naționala nu cred ca exista in aceasta țara unde unii trepadusi care nu au muncit vreodată la privat ci au subt de la stat vor sa ne mai mulgă BUGETUL STATULUI.
    ATÂT O SA LE SPUNEM REGELE MIHAI A MURIT !ȘI PUNCT!
    GATA.SUNTEM SĂTUI DE ATÂȚIA PARAZIȚI CA ȚI-E ȘI SCÂRBĂ ! VIM VENI LA PUTERE ȘI-I VOM NATURA PE ACEȘTI NEISPRĂVIȚI CARE TAIE FRUNZE LA CÂINI! BAI NENOROCIȚILOR NY VA AJUNGE CÂT V-AȚI BĂTUT JOC DE ROMANI ȘI ȚARA?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.