Germania. Verzii progresiști cer ca prostituatele să fie prescrise pacienților pe rețeta medicală și decontate prin asigurările medicale.


Verzii cer prostituate pe bază de rețetă pentru casele de îngrijire medicală

Purtătorul de cuvânt al politicii de îngrijire medicală, Elisabeth Scharfenberg, găsește finanțare pentru asistența sexuală imaginabilă. Verzii doresc să înscrie în campania electorală asistența medicală sexuală. Modelul este Olanda.

Cei care au nevoie de îngrijire ar trebui să fie plătiți pentru prostituate pe bază de rețetă, a spus purtătorul de cuvânt pentru îngrijirii sănătății al Verzilor germani. Cu toate acestea, cerințele trebuie să fie stricte. Conceptul pentru acest tip de îngrijire medicală este Țările de Jos.

Persoanele vulnerabile și grav bolnave ar trebui să-și poată deconta în viitor, asitența sexuală cu prostituate pe baza unei rețete medicale. Acest lucru l-a spus purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al Alianței 90 / Verzii, Elisabeth Scharfenberg, vizavi de întrebările revistei germane „Welt am Sonntag“.

„Finanțarea pentru asistență sexuală este posibilă pentru mine”, a spus Scharfenberg. „Municipalitatea ar putea să ofere consultanță cu privire la ofertele și granturile locale adecvate”, a spus politicianul.

Modelul de referință sunt Țările de Jos: acolo, există, de câțiva ani buni, posibilitatea de a plăti ca pacient, pentru serviciile așa-numitelor asistente sexuale – prostituate certificate.

Persoanele afectate trebuie să dovedească printr-un certificat medical că nu se pot satisface în alt mod și nu pot plăti pentru serviciul însuși.

Titulatura meseriei nu este protejată și standardizată

Asistența sexuală este în prezent o tendință în îngrijirea germană: există tot mai multe prostituate care dau acest nume suplimentar și care își oferă serviciile lor în casele de îngrijire medicală. Spectrul variază de la atingeri delicate la contacte sexuale. Din moment ce titlul de post nu este protejat, există totuși diferențe mari în ceea ce privește calitatea, în ceea ce privește tratamentul persoanelor care practică sexul cu pacienți cu demență.

Conceptul de „asistenți sexuali” și preluarea serviciilor lor de către serviciile publice de sănătate sunt controversate în sectorul îngrijirilor medicale.

Cercetătorul pentru „nursing”, Wilhelm Frieling-Sonnenberg, profesor la Universitatea Nordhausen, descrie conceptul ca fiind „uman”. „În cel mai bun caz este vorba de dorința de a face din nou oamenii funcționali prin reducerea presiunii sexuale: permiteți bătrânilor să elibereze presiunea, atunci sunt mai ușor de îngrijit”.

În schimb, consilierul de îngrijire medicală, Vanessa del Rae, susține că prostituatele sunt o „binecuvântare” pentru rezidenții și îngrijitorii de la domiciliu.

 

(FLUIERUL)

Acest articol a fost publicat în EUROPA(Germania), SOCANT. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.