Sunt capabile animalele sa aiba cunoastere de sine?


Un studiu publicat recent în revista Current Zoology sugerează că orice animal care este capabil să simuleze un comportament și să conceapă ideea de viitor are conștiință de sine.

Conștiința este, în general, descrisă ca fiind o caracteristică strict umană, însă acest studiu efectuat de cercetătorii Universității din Warwik, Marea Britanie, susține că această caracteristică este prezentă la mai multe animale, informează independent.co.uk.

„Perspectiva pe care ne-o dă acest studiu este că animalele care sunt capabile să simuleze acțiunile lor viitoare trebuie să fie capabile să distingă între acțiunile imaginate și cele care sunt traite în prezent”, a declarat unul dintre autorii studiului, profesorul Thomas Hills.

„Studiul ne ajută să răspundem la o întrebare foarte veche: sunt capabile animalele să aibă cunoaștere de sine? Primul nostru obiectiv a fost să interpretăm cele mai recente dovezi din științele neuronale, confom cărora animalele se pot proiecta în viitor. Ceea ce am concluzionat este că, pentru a face acest lucru, ele trebuie să aibă conștiință și, prin urmare, oamenii nu sunt singurele vietăți capabile de auto-conștientizare”, a adăugat profesorul.

Afirmațiile sunt destul de șocante, întrucât pretind să răspundă uneia dintre cele mai importante probleme metafizice, însă, cu toate astea, nu descriu felul în care animalele percep experiența lor de viață și cu siguranță că nivelul lor de conștientizare nu se ridică la cel caracteristic oamenilor, așa încât rezultatele studiului au de-a face în continuare cu obiecțiile scepticilor.​

https://www.dir.org.ro/

Acest articol a fost publicat în MINUNATELE NECUVANTATOARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Sunt capabile animalele sa aiba cunoastere de sine?

  1. nicu cohen zice:

    Animalele au constiinta la fel ca omul , poate chiar mai mult . Omul uneori este un demon setos de sange din placere , simptom care nu se manifesta la animale .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.