Ucigaşul silenţios din casele noastre: contorul inteligent ne distruge sănătatea


“În 07 martie 2017, senatorul Patrick Colbeck a depus mărturie în fața Comitetului pentru Energie și Tehnologie din Michigan cu privire House Bill 4220, amendament care ar permite proprietarilor de locuinţe să renunţe a folosi contoare inteligente fără însă a primi amenzi pentru această decizie. Prin intermediul acestei iniţiative, senatorul speră ca, în cel mai bun caz, să prevină introducerea obligativităţii folosirii contorului inteligent în Michigan, precum se întâmplă deja în majoritatea celorlalte state din SUA.

Pledoaria sa este bazată pe dovezi asupra riscului de amenințare a securității cibernetice pe care acestea îl implică, invadarea vieții private, riscuri asupra sănătăţii, precum şi creșterea costurilor asociată cu utilizarea contorului inteligent. Sen Colbeck este de părere că aceste contoare inteligente „supun la risc atât locuinţele noastre, precum şi națiunea și, sincer vorbind, şi pe unii dintre furnizorii de energie electrică.”

 

În trecut, indicii de pe contoare erau citiţi şi verificaţi de către o persoană. Informațiile erau interpretate și apoi raportate la companiile de gaz și energie pentru a fi emisă o factură de plată. Actualmente majoritatea statelor optează pentru contoare inteligente pentru a înregistra utilizarea resurselor de energie electrică și apă. Contoarele inteligente trimit automat informațiile înregistrate înapoi la furnizor, folosind transmisii RF, de regulă prin intermediul următoarelor metode: pager, radio, reţea de curent, Wi-Fi, internet sau prin satelit.

Întrucât noua tehnologie expune utilizatorii la radiații electromagnetice, unii oameni au înregistrat efecte secundare, cum ar fi:

 

– Crampe la nivelul picioarelor

– Probleme de vedere

– Oboseală cronică

– Ţiuit în urechi

– Probleme cu somnul

– Dureri de cap

– Probleme de învățare

– Probleme cu inima

– Probleme de echilibru

Contoarele inteligente conectează fiecare locuinţă la o rețea digitală. Spre deosebire de contoarele clasice, acest nou sistem permite furnizorilor să controleze de la distanță consumul de energie, oferindu-le posibilitatea de a închide resursele dacă ei consideră că aţi folosit prea multă energie, chiar dacă dvs. sunteți dispus să plătiţi nota de plată pentru consum suplimentar. Există, de asemenea, amenințarea că dacă ar exista o tulburare la rețeaua de electricitate cu care operează sistemul, milioane de utilizatori ar fi debranşaţi de la gaz, apă și electricitate până la remedierea problemei.

Utilizatorii actuali de contoare inteligente au raportat cazuri frecvente de supraîncărcare a facturilor şi numeroase nereguli şi neconcordanţe în legătură cu modul de funcţionare al acestor contoare. Costul unor facturi de plată a explodat după instalarea contoarelor inteligente în ciuda faptului că se foloseşte aceeași cantitate de energie electrică ca înainte de instalarea contorului inteligent. Motivul suprafacturării rămâne de nedesluşit şi, chiar dacă companiile au fost notificate în legătură cu această problemă, despăgubirile către clienți pentru suprafacturare au întârziat să apară. Furnizorii se bazează pe datele raportate de tehnologie şi nu pe relatările clienţilor.

În cazul în care statul dvs. încă vă permite să utilizați contorul analogic, ar trebui să profitaţi de această oportunitate. Contoarele clasice nu prezintă riscuri pentru sănătate şi sunt mai fiabile decât cele inteligente. Daca nu aveţi posibilitatea sa alegeţi singuri ce tip de contor vă instalaţi, asigurați-vă că monitorizaţi voi înşivă consumul pentru a preveni suprafacturarea. Documentaţi consumul și apoi contactaţi telefonic, prin e-mail sau trimiteţi scrisori către compania furnizoare de serivicii de electricitate. Faceţi lobby pe lângă politicieni să respingă introducerea obligativităţii de a utiliza contoarelor inteligente.”[1]

SURSE

  1. https://ortodoxinfo.ro/2017/03/28/ucigasul-silentios-din-casele-noastre-contorul-inteligent-ne-distruge-sanatatea/
  2. Foto: ortodoxinfo.ro

https://www.dir.org.ro

Acest articol a fost publicat în SANATATE ( pericol).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.