Marea Britanie: O agenție de stat sfătuiește spitalele să invite bărbații care se cred femei la controale pentru depistarea cancerului la col uterin (Testul Papanicolau), deși nu au col uterin


Marea Britanie: O agenție de stat sfătuiește spitalele să invite bărbații care se cred femei la controale pentru depistarea cancerului la col uterin (Testul Papanicolau), deși nu au col uterin
Bărbații care se consideră femei – așa numiții transgenderi – sunt invitați să-și facă testele împotriva cancerului la col uterin (Testul Papanicolau), deși nu au acest organ, informează The Sun. În același timp, femeile care se consideră bărbați nu primesc acest test, dar și screeningul împotriva cancerului mamar, deși biologic, lor le sunt destinate.
Informațiile provin dintr-un ghid de 24 de pagini publicat de către Public Health England (o agenție de stat din subordinea Departamentului pentru Sănătate și Servicii Sociale al Marii Britanii), document intitulat „Informații pentru persoanele trans”.
Ghidul explică pe cine „invităm la screening”. Mai precis, o femeie care se consideră bărbat se înregistrează în sistem ca și bărbat, nu va fi chemată la testele de rutină în privința cancerului mamar sau la col uterin. Invers însă, dacă un bărbat care se consideră femeie se înregistrează ca și femeie, el va primi invitații pentru respectivele proceduri, notează The Sun.
Cancerul cervical face peste 900 de victime între femei în fiecare an în Marea Britanie, un număr care ar fi de patru ori mai mare, în lipsa testării.  De asemenea, bărbații care se consideră femei nu vor fi invitați la testele care pot detecta anevrismul aortic abdominal, o afecțiune ce apare peste șase ori mai des la bărbați decât la femei.
Laura Perrins, o activistă pentru drepturile femeilor, consideră măsură aberantă. „Acum am ajuns în punctu în care complicitatea statului la ideologia gender pune în pericol sănătatea femeilor. E un caz absurd de folosire a resurselor statului să inviți bărbații la teste Papanicolau, în timp ce este imoral și periculos să nu inviți femei”, a spus ea pentru Mail on Sunday.
Decizia vine după ce în 2017 Asociația Medicală Britanică și-a sfătuit membrii să nu folosească expresia „femei gravide”, ci „persoane gravide”, pentru a nu-i „jigni” pe transgenderi.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(Anglia), HOMOSEXUALI, SOCANT. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.