Atac năucitor la sistemul bancar: ”crimă economică, a ruinat mii de familii și firme”!


Trader John Santiago, center, works on the floor of the New York Stock Exchange

”Opt bănci din România s-au înțeles să țină țara în sub-dezvoltare economică, acest mecanism a ruinat mii de familii și mii de firme”

”Îmi asum răspunderea pentru ce spun acum”, a declarat senatorul Daniel Zamfir, cel care, de ani de zile, încearcă să pună capăt ”cămătăriei” de care s-ar face vinovat sistemul bancar din România.

Prezent în emisiunea freneticului jurnalist Tudor Barbu (B1 Tv) a lansat o acuzație gravă la adresa unui mecanism din care ar face parte atât băncile, cât și Consiliul Concurenței.

Conform senatorului ALDE, președintele Consiliului Concurenței ar fi protejat un ”mecanism de manipulare al ROBOR-ului” care ar fi afectat persoanele fizice și firmele care au credite. ”Eu nu mă joc cu lucrurile astea”, l-a asigurat Zamfir pe Tudor Barbu.

”Acest mecanism este tolerat de Consiliul Concurenței prin președintele său care este în mare cârdășie cu sistemul bancar – el protejează acest sistem”, a spus Zamfir, subliniind că ”Acest mecanism de manipulare a ROBOR-uli a ruinat mii de familii și mii de firme din România”.

Mai mult, Zamfir consideră că ”toți știau bine ce fac”.

”Vă spun foarte clar – și îmi asum răspunderea pentru ce spun acum – că ceea ce au făcut oamenii ăștia este crimă economică”, a declarat răspicat senatorul Zamfir, care consideră că  ”trebuie să luăm măsuri”.

Cei care au făcut acest lucru trebuie să răspundă, a declarat Zamfir, precizând și că ”am adunat documente și vă promit că le voi pune la dispoziția publicului”.

”Nu mai devreme de anul trecut, în raportul BNR se sugera faptul că opt bănci din România s-au înțeles să țină țara în sub-dezvoltare economică – asta s-a întâmplat în România”, a declarat senatorul, anunțând că îl invită din nou pe guvernatorul Mugur Isărescu la Comisia economică a Senatului.

Senatorul a repetat că, în curând, va prezenta probele care susțin acuzațiile sale – iar principala garanție este chiar activitatea sa de până acum.

”Toate lucrurile pe care le-am făcut, de la legea dării în plată până la legile anti-cămătărie, sunt rodul unor serioase analize”, a încheiat senatorul.

Este de așteptat ca BNR și/sau Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, să vină cu replici sau explicații în legătură cu acuzațiile cunoscutului om politic.

https://ro.sputnik.md/

Reclame
Acest articol a fost publicat în BANCI-FMI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.