Mircea Badea, curaj total față de liderii Europei – îi acuză, dar uită un aspect grav


Mircea Badea

Mircea Badea a atins subiectul imixtiunii europene, a avut curajul să puncteze acest aspect, ocolit de presă din servilism ”pro-occidental” – dar uită că lângă el se află un caz mult mai grav decât al lui Adrian Năstase.

”Să nu supralicităm”, a atras atenția Mircea Badea referindu-se la euforia și festivismul manifestate la preluarea oficială a Consiliului Uniunii Europene.

”Noi românii avem comportament de provinciali, supralicităm asemenea evenimente”, a spus Badea. ”E importantă președinția? Este! Dar nu trimiți rachete pe Lună. Nu colonizezi spațiul”

Mircea Badea face un comentariu foarte corect: ”Să nu bagatelizăm, e important, dar să nu supralicităm. Haideți să fim normali”. Nu e neurochirurgie, spune apreciatul realizator TV, folosind una dintre comparațiile sale preferate.

”E foarte complicat? Nu chiar, au făcut-o și alții, o să o mai facă și alții”, spune Badea.

Apoi, realizatorul emisiunii ”În gura presei” a trecut la personajele sale favorite din conducerea Europei – Juncker și Timmermans.

”Dacă Juncker e mare demnitar european, ne-om descurca și noi, dacă el poate de atâta timp”, spune ironic realizatorul Antena 3. ”Dacă Timmermans poate… că nu e chiar Einstein”.

Dar, interesant este că Mircea Badea a punctat  o problemă pe care nimeni nu a avut curajul să o abordeze: implicarea liderilor europeni în campania de distrugere a clasei politice românești – realizatorul TV făcând referire la cazul cel mai celebru – al condamnării lui Adrian Năstase.

”Fără probe, ca să fie dat un exemplu”, amintește corect Mircea Badea, care îi reproșează lui Năstase că a acceptat invitația la manifestare. Cum să accepți să fii alături de cei care te-au băgat la pușcărie, întreabă nemulțumit realizatorul Antena 3.

Mircea Badea a dezvoltat destul de puțin subiectul, nici nu era locul și momentul, dar important este că a avut curajul să puncteze acest aspect, ocolit din servilism ”pro-occidental”.

Ceea ce uită Mircea Badea este că lângă el se află un caz și mai grav de imixtiune occidentală decât cel al lui Adrian Năstase – cazul Dan Voiculescu. Pe scurt, istoria e cam așa: Dan Voiculescu a fost creierul înființării și realizării Uniunii Social Liberale, dar și al suspendării lui Băsescu.

Vedetele Antena 3, în frunte cu Mircea Badea, au participat la mitinguri de protest și au susținut referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Ei bine, datorită lucidului Dan Voiculescu (nu ”cârlanului” Ponta sau lui ”Dormeo” Crin!) referendumul a reușit… dar datorită (intervenției) americanilor (ambasadei și Departamentului de Stat) și a unor state UE demersul a fost neutralizat.

Rezultatul intervenției ”partenerilor”? Tot pe scurt: Băsescu a rămas președinte, profesorul Voiculescu a ajuns la pușcărie după o mizerie judiciară, Dragnea a fost condamnat la fel de absurd, sediul Antena 3 confiscat, dar… Antena 3 e tot pro americană! Cum s-ar zice, nu acceptă doar invitația la Ateneu – ci să și cânte în deschidere! Uită Mircea Badea toate astea? Cred că nu…

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.