Vestele Galbene: Vreţi revoluție, o veţi avea!”.


Protestul Vestelor Galbene

După ce boxerul Christophe Dettinger a fost închis ieri, urmând să stea în închisoare cel puțin până pe 13 februarie, rudele acestuia au ameninţat, la ieșirea din sala de judecată, că vor „da foc la toate” şi vor declanşa „un război” în Actul 9 al mişcării Vestelor Galbene.

. Fostul boxer profesionist Christophe Dettinger a fost reținut pe 9 ianuarie, în așteptarea procesului care va avea loc pe 13 februarie, pentru că a atacat doi jandarmi pe 5 ianuarie, în timpul actului 8 al revoltei Vestelor Galbene din Paris, potrivit Sputnik France.

La ieșirea din sala de judecată, rudele sale nu au ezitat să-și exprime furia.

​„Ne vom revolta, veți vedea! Sâmbătă sosim! (…) Spargem totul, dăm foc la toate! Vreţi război, îl veţi avea! Vreţi revoluție, o veţi avea!”, strigă rudele în înregistrarea video postată pe rețelele de socializare.

Videoclipul a făcut furori pe Twitter. Unii și-au exprimat sprijinul faţă de boxerul încarcerat.

În timp ce alții au denunțat agresivitatea limbajului.

În timpul actului 8 al demonstrațiilor Vestelor Galbene din Paris, a avut loc o confruntare între boxer și jandarmi. În capitală, au avut ciocniri între protestatari și polițiști. Potrivit ministrului francez al Afacerilor Interne, în actul 8 s-au adunat la demonstraţii aproximativ 50.000 de persoane în toată Franța, față de 32.000 câţi au ieşit în săptămâna precedentă.

https://ro.sputnik.md

 

Acest articol a fost publicat în EUROPA(vestele galbene). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Vestele Galbene: Vreţi revoluție, o veţi avea!”.

  1. Andi zice:

    Din mai 1968 nu s-au mai văzut asemenea revolte si cu o așa manifestare așa cum a ne-a fist dat sa vedem la Paris începând din Noiembrie 2018. Sociologii și alti specialiști sa analizeze in profunzime care sunt cauzele care au creat asemenea tensiuni in societatea franceza! De ce s-a ajuns pana aici? Ce i-a determinat sa iasă in strada ? De ce au recurs la violenta? Toate acestea regimul Macron dar și alte regimuri din Europa trebuie sa și le explice pentru ca cu aceasta furie nu este de joaca ! Nimeni nu își dorește violente însă de mukte ori la violenta se plătește cu violenta dar calea dialogului trebuie urmată.Este valabilă zicala ca este mai bine sa previi decât sa ajungi in aceasta situație deloc plăcută care poate acea consecințe nefaste pentru orice țara inclusiv in România!

    Apreciază

  2. Citadela zice:

    Sunt surprins ca autoritatile nu i au arestat si pe membrii familiei boxeorului papagal pentru incitare la violenta si amenintare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.