“Vestele Galbene” CANADIENE îl amenință pe premierul Justin Trudeau, un cunoscut promotor al neomarxismului cultural


Întrebat despre ameninţările proferate pe forumuri ale ”vestelor galbene”, premierul canadian Justin Trudeau şi-a îndemnat joi compatrioţii ”să se asculte unii pe alţii”, promiţând că ”va răspunde temerilor lor”, informează vineri AFP. Aflat de marţi în vizită în vestul canadian, liderul liberal a fost întâmpinat de mai multe ori de manifestanţi ce purtau faimoasele veste galbene fluorescente, devenite simbolul frondei sociale care agită Franţa de două luni şi care s-a propagat deja în alte ţări.

Mai multe grupuri de “veste galbene” au fost formate în ultimele zile în Canada, pe Facebook, unul dintre acestea numărând peste 100.000 de membri, cu afirmaţii virulente împotriva lui Trudeau, atât pentru taxa la emisiile de gaze pe care a impus-o guvernul său, cât şi pentru susţinerea acordată de el multiculturalismului şi imigraţiei. Unii dintre membrii acestor grupuri l-au ameninţat deschis cu acte de violenţă pe premierul Trudeau şi chiar au lansat apeluri la uciderea lui

Întrebat cu privire la aceste ameninţări, Trudeau a amintit că în Canada “oamenii sunt încurajaţi să vorbească deschis, să-şi exprime opiniile şi îngrijorările”. “Aceasta este una dintre forţele democraţiei noastre”, a subliniat el. “Dacă oamenii sunt în dezacord cu ce fac sau pun întrebări în legătură cu acţiunile guvernului, eu vreau să pot să-i ascult. Vreau să pot face schimb de opinii cu ei şi să discut pentru a vedea cum am putea avansa împreună”, a pledat el, afirmând că vrea să “răspundă temerilor lor, preocupărilor lor, îngrijorărilor lor”.

“Având o ţară atât de diversificată precum Canada (…), este important să ne ascultăm unii pe alţii cu atenţie, pentru că este singura modalitate de a elabora soluţii care să ne ţină uniţi şi să ne îndrepte în direcţia bună”, a mai declarat premierul canadian, în timpul unei conferinţe de presă în Columbia Britanică.

Afirmaţiile sale survin în contextul în care grupuri de “veste galbene” au îndemnat la un weeekend de mobilizare pe întreg teritoriul Canadei, în 12 şi 13 ianuarie, evocând un “act I”, cu referire la vocabularul adoptat de manifestanţii francezi. În condiţiile în care în Canada există destul de puţine sensuri giratorii, locurile de predilecţie ale “vestelor galbene” franceze pentru a bloca circulaţia, şi dat fiind că este foarte frig în ianuarie în această ţară, manifestanţii canadieni sunt îndemnaţi să se reunească în popularele cafenele Tim Hortons: ţara numără aproape 4.000 de asemenea cafenele. (Știre AGERPRES)

http://www.cunoastelumea.ro

Acest articol a fost publicat în CANADA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.