Aproape jumătate dintre ruși consideră că prăbușirea URSS este o rușine – sondaj


Aproape jumătate dintre ruși consideră că prăbușirea URSS este o rușine - sondaj

Tradus de mine cu google…doar 9% din rusi sunt cu religia. Unde e aia cu Rusia ortodoxa? Toata mascarada pe care o face Putin cu ortodoxismul e propaganda pentru contracararea mizeriei din vest. Nu v-am spus mereu ca rusul in doare undeva de beserica si credinta? Ei sunt atei de mai bine de 100 de ani.

tematica URSS, vanduta intr-un magazin de suveniruri din Moscova

Prăbușirea Uniunii Sovietice este considerată un motiv pentru a fi rușinat de 45% dintre ruși, potrivit unui sondaj de opinie recent. Singura opțiune care a obținut un punctaj mai mare este eșecul Rusiei de a eradica sărăcia.

Sondajul efectuat la sfârșitul anului 2018 de către Centrul Levada este cel mai recent studiu sa din ceea ce rușii sunt mândri și rușinați de aproximativ națiunii lor. Decesul URSS a înregistrat o revenire a popularității de la un nivel scăzut de 28% la jumătatea anului 2015 și se situează la un nivel comparabil cu cel de la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000.

Singurul răspuns mai popular este lipsa Rusiei de a eradica sărăcia, care a fost numită ca un motiv pentru a fi rușinat de 61% dintre cei chestionați. Acest răspuns a depășit sondajele lui Levada de zeci de ani.

De asemenea, rușii sunt rușinați de compatrioții săi care se tratează reciproc (37%), eșecul Rusiei de a dobori economia cu puterile occidentale (24%), rezultatul reformelor lui Mikhail Gorbaciov (24%) și domnia lui Joseph Stalin (21% la sută).

Pe partea opusă a identității naționale a rușilor se află calitățile și evenimentele pe care oamenii se mândresc. Învingând Germania nazistă în cel de-al doilea război mondial rămâne singurul lucru pe care rușii îl mândresc (87%). Există și rolul jucat de țară în explorarea spațială – aproximativ jumătate sunt mândri să aparțină unei națiuni de pionierat spațial. Cea de-a treia opțiune cea mai populară este acceptarea Crimeei (regiunea fostă ucraineană separatistă) din nou în Rusia, care este văzută ca un punct de mândrie națională cu 45%.

Mulți oameni sunt, de asemenea, mândri de literatura rusă, știința și priceperea marțială, industrializarea din perioada sovietică și cele mai bune calități ale caracterului rusesc, cum ar fi hotărârea și răbdarea.

un record de 75 la suta a spus ca Rusia este cu siguranta sau cel mai probabil o natiune mare astazi, in timp ce 88 la suta cred ca ar trebui sa fie una. Nu a existat o corelație aparentă între dorința de măreție pentru Rusia și regretul prăbușirii URSS, a remarcat agenția, sugerând că rușii se așteaptă ca o mare națiune să ofere în primul rând justiție și protecție socială.

Șaizeci și doi la sută au spus că rușii sunt un popor extraordinar. Levada a remarcat că aproximativ 80% dintre persoanele chestionate s-au identificat drept ruși.

Istoria națională Când a fost întrebat ce îi face să se simtă conectat la oamenii lor, cei mai mulți respondenți numit (53 la sută), terenuri Rusia (35 la sută), locul de naștere (33 la sută), iar natura pe care ei o numesc propria lor (25 la suta). Simbolurile naționale formale, inclusiv steagul, stema și imnul național, au fost opțiunea cea mai puțin populară (cinci la sută). Interesant este faptul că religia este un factor relativ mic în identitatea națională rusă (nouă procente).

Aici aveti originalul in engleza:

https://www.rt.com/russia/449026-russians-ussr-collapse-shameful/

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(Rusia), RUSIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.