România vrea să-și dezvolte relațiile economice cu regiunea Kursk, Rusia


Vizita ambasadorului României în regiunea Kursk

Ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, a efectuat o vizită oficială în regiunea Kursk unde a discutat despre oportunitățile de dezvoltare a relațiilor economice româno-ruse.

Ambasadorul României la Moscova a efectuat o vizită în Kursk, unde a avut o întrevedere cu conducerea regiunii.

Guvernatorul interimar, Roman Starovoit a salutat călduros oaspetele român și a subliniat că cooperarea între regiunea Kursk și România cunosc o dezvoltare dinamică. Schimbul de mărfuri între regiunea rusă și România a crescut în anul 2018 de patru ori față de 2017, ajungând la 2 milioane de dolari.

Totuși, ambele părți au căzut de acord că acest indicator este unul mic și există un potențial enorm pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale. Inclusiv, este nevoie de o promovare a produselor întreprinderilor din Kursk pe piața românească și de oferirea oportunităților mediului de afaceri din România de a-și identifica parteneri în această zonă a Rusiei.

“Regiunea Kursk este deschisă pentru dezvoltarea tuturor formelor de cooperare, inclusiv pentru producția comună a unor mărfuri solicitate pe mai multe piețe și de creare a unor mijloace de producție de tehnologie înaltă comune, administrația regiunii fiind gata să contribuie la acest lucru”, a subliniat guvernatorul Roman Starovoit.

O platformă pentru discutarea perspectivelor de colaborare și încheiere a unor acorduri de parteneriat ar putea deveni Forumul Economic Rus Central din iunie 2019 și Iarmarocul Korenskaya din Kurs. Starovoit a invitat o delegație din România să participe la aceste evenimente importante.

Ambasadorul României a asigura că va participa la forum și iarmarocul regional. În cadrul vizitei oficiale din Kurs, diplomatul intenționează să viziteze și un șir de întreprinderi regionale.

“A fost timpuri în care eram mai apropiați, însă astăzi trebuie să ne găsim din nou unul pe altul, să identificăm potențialul existent în ambele părți pentru a le conjugăm”, a declarat Vasile Soare într-un interviu oferit postului de televiziune „Seim”.

Este cea de-a treia vizită oficială a diplomatului român în această regiune.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-RUSIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la România vrea să-și dezvolte relațiile economice cu regiunea Kursk, Rusia

  1. nicu cohen zice:

    De cind astept vestea asta ! Speranta noastra de mai bine este sa imbunatatim relatiile cu Rusia , nu cu criminalii UE &NATO & USA .

    Apreciază

  2. Catalin Didica zice:

    Nici cu Rusia nu e bine dar poate exista o alianta daca ne vor da inapoi teritoriile si vor accepta reunirea noastra cu fratii nostrii de peste Prut. Mi-as dori asa dar fara PSD la putere. Aia trebuie sa cada si ei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.