Dăncilă s-a ținut de promisiune – a reușit să negocieze și e gata cea mai importantă lege!


Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici

O caracteristica este conform Guvernului, accentul pus pe investiții, dar și ”susţinerea a trei piloni principali: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice”.

 Acum puțin timp s-a anunțat mare veste – Guvernul a aprobat proiectul bugetului de stat pe 2019. Asta înseamnă, în primul rând, că s-a reușit finalizarea negocierilor în cadrul Coaliției, dar și cu unele dintre principale ramuri și cu unele instituții pe care se bazează actualul proiect.

În primul rând ANAF, căruia îi revine o sarcină grea – o contribuție de 30%, față de 28 în 2018.

O caracteristica noului Buget este conform Guvernului, accentul pus pe investiții, dar și ”susţinerea a trei piloni principali: sănătatea, educaţia şi investiţiile publice”.

Alte zone, din păcate bugetivore și controversate sunt contribuțiile internaționale – în primul rând acel 2% pentru ”Apărare” – de fapt, o bună parte din bani merg către marile companii americane.

”Am luat în calcul alocări bugetare care vor onora obligaţiile asumate de România în faţa partenerilor externi, cum ar fi 2% din PIB pentru Apărare, ceea ce asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relaţia cu partenerii NATO”, a spsu Dăncilă.

De asemenea, Bugetul asigură și sumele necesare în acest an organizării acţiunilor Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene, a precizat premierul.

Tot în ședința de azi, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2019, precum și proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul exercițiului fiscal-bugetar pe anul 2019 şi Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2019-2021.

Vom reveni cu alte detalii, dată fiind importanța maximă a legii Bugetului – dar și discuțiile care vor apărea în perioada imediat următoare.

BUCUREȘTI, 8 feb – Sputnik, Evan Răutu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în POLITICA (PSD). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.