În Biserica Sfântului Mormânt nu poate fi îngropat Iisus


În Biserica Sfântului Mormânt nu poate fi îngropat Iisus.Dacă n-ai ajuns încă la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cunoscută ca locul înmormântării lui Hristos, poți să mai aștepți puțin, până când nu vor mai exista dubii că acolo a fost îngropat Iisus. Există date științifice care contrazic faptele scrise în Noul Testament.

Mormântul în care se crede că Iisus Hristos a fost îngropat este mai nou decât se credea, spun oameni de știință. Testele efectuate pe rămășițele unei peșteri de calcar în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim au fost datate ca fiind din anul 345 era noastra.

Imagine similară

Astfel, peștera, cea mai veche rămășiță arhitecturală, are o vechime de vreo 1.700 de ani. Procesul științific a analizat substanțele chimice din rămășițe, pentru a afla cât timp a trecut de când au fost expuse la lumină. Dovezi arhitecturale anterioare găsite în jurul acesteea, datează doar din perioada Crusader, în urmă cu aproximativ 1.000 de ani.

În timp ce Noul Testament spune că Iisus a murit fie în 30, fie în 33 era noastră, datele istorice sugerează că romanii au găsit și au consacrat mormântul în 326. Data corespunde domniei lui Constantin I, împăratul roman care s-a convertit la creștinism și a declarat această religie ca fiind cea oficială a imperiului. Din acest punct istoric, s-a început construirea de monumente mari pentru Hristos.

Mormântul a fost complet distrus și apoi reconstruit în 1.009, determinând istoricii să se aibă dubii legate de vechimea acestuia. Savanții se îndoiesc că Biserica Mormântului Sfânt este și locul îngropării lui Hristos, mormântul descoperit de romani. Cele mai recente teste științifice, efectuate de Universitatea Tehnică Națională din Atena întăresc acest crez. Tehnica utilizată pentru teste este denumită luminiscență stimulată optic (OSL). Ea determină cât a trecut de când sedimentul de cuarț din probele de mortar ale mormântului au fost expuse la lumină.

Datele colectate de cercetători nu sunt, deci, corelate cu datele găsite din Biblie. Mormântul a fost deschis publicului pentru prima dat secolul trecut, când oamenii de știință au început să restaureze un altar. În timp ce nu există un argument arheologic, care să spună că mormântul aparține lui Iisus din Nazaret, Biserica Sfântului Mormânt este cel mai răspândit și acceptatpunct de reper pentru faptele biblice.

https://terra-misterioasa.blogspot.com/

Reclame
Acest articol a fost publicat în RELIGIE(crestinism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la În Biserica Sfântului Mormânt nu poate fi îngropat Iisus

  1. Pascal Gheorghe zice:

    Speculatie jidaneasca pentru a mai scoate niste bani de la fraieri cu turismul. Daca a fost hulit si rastignit pe cruce de jidani, de ce mai primesc turisti la asa-zisul mormant sfant? Blasfemie. Pana nu vor recunoaste toate minciunile si hotiile pe care le-au facut pe mapamond, aceasta specie jidaneasca nu va avea un pamant al ei. Asa au luat cu japca si zona palestiniana, s-au aciuat mai intai un grup, apoi s-au inmultit, au mai acaparat alte teritorii si acum duc razboaie cu statul Palestinian pentru a le acapara cu totul terenurile ramase. Un popor fara coloana vertebrala. nu are ce cauta aceasta specie printre oameni.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.