„Anti-natalismul”, curentul ideologic care câștigă adepți: Copiii își dau părinții în judecată pentru că i-au adus pe lume FĂRĂ CONSIMȚĂMÂNTUL lor


„Anti-natalismul”, curentul ideologic care câștigă adepți: Copiii își dau părinții în judecată pentru că i-au adus pe lume FĂRĂ CONSIMȚĂMÂNTUL lor

Un tânăr indian a decis să-și dea în judecată părinții pentru că l-au născut fără consimțământul lui.  „Anti-natalistul” Raphael Samuel se află în fruntea unei mișcări sociale noi care începe să câșige teren.
„Îmi iubescc părinții”, insistă Samuel, „dar m-au avut pentru bucuria și plăcerea lor”.
Tânărul care trăiește în Mumbai spune că viața lui a fost „uimitoare”, nu a fost forțat să facă anumite lucruri, și cu siguranță, nici el nu vrea să oblige pe cineva.
„Anti-natalismul” – o alegere conștientă, influențată moral de respingerea reproducerii – pare să se prindă tot mai mult în India, existând deja grupuri pe Facebook și întâlniri în viața reală între cei care se alătură acestei mișcări care se pronuță împotriva nașterilor. Și care are legătură cu așa numita Mișcarea de Exterminare Umană Voluntară, un curent vechi de zeci de ani,  care, pe scurt, pretinde că lumea ar fi un loc mai bun dacă oamenii nu ar procrea și ar muri. Fenomenul a atras numeroase cupluri indiene fără copii, care susțin că au fost pedepsite prin hotărâre judecătorească, și chiar persecutați în comunitățile și familiile lor, pentru alegerea de a nu avea descendenți.
Sunt voci care dau vina pe politica guvernului indian pentru creșterea „anti-natalismului”, India fiind a doua țară cu cea mai mare populație din lume. Iar autoritățile au încurajat cuplurile tinere să se oprească la doi copii și chiar au primit stimulente dacă aleg să nu se reproducă.
„Anti-nataliștii” – care au ca lozincă „Stop Making Babies”,  intenționează să organizeze prima conferință națională, duminică. Ei spun că doresc să creeze o organizație la nivel național care să răspândească conștiința despre viața fără copii.
Acest articol a fost publicat în SOCANT. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.