Reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’ franceze şi italiene, la San Remo pentru a discuta despre ‘Europa popoarelor’


Circa 20 de ‘veste galbene’ franceze şi italiene, între care unul dintre liderii mişcării din Franţa, Maxime Nicolle, s-au adunat vineri la San Remo (nord-vestul Italiei) pentru a ‘discuta’ despre ‘Europa popoarelor’, potrivit AFP.

‘Am improvizat această reuniune pentru a ne întâlni cu ‘vestele galbene’ italiene’, a spus Maxime Nicolle, alias ‘Fly Rider’, la trei zile după întâlnirea dintre vicepremierul italian Luigi Di Maio, şeful Mişcării 5 stele (M5S, antisistem) şi câţiva reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’ din Franţa, întâlnire aflată la originea unei crize politice şi diplomatice între cele două ţări

Referindu-se la această întâlnire, Maxime Nicolle a lăsat să se înţeleagă că nu a aprobat-o: ‘Nu avem lider, suntem apolitici’. Obiectivul actualei reuniuni, organizată în apropierea palatului unde are loc festivalul de cântece din San Remo, este ‘de a discuta (…) pentru a arăta că italienii şi francezii se înţeleg’, a spus el în continuare: ‘Problemele politice sunt de natură politică, în timp ce relaţiile dintre italieni şi francezi merg foarte bine’, potrivit acestuia.

‘Vrem să declarăm caducă cea de-a Cincea Republică şi să proclamăm o republică a popoarelor pentru ca Europa să nu fie a intereselor financiare, ci a popoarelor’, a mai spus reprezentantul ‘vestelor galbene’ din Franţa.

‘Nu m-am gândit niciodată la asta, dar într-un procent de 99% avem aceleaşi revendicări. În ceea ce priveşte imigraţia, de exemplu, ei (italienii) spun acelaşi lucru: nu imigrantul este problema, ci politicile desfăşurate în aceste ţări şi vânzările de arme. Problema nu este umană, ci financiară’, a adăugat el.

Sâmbătă, Maxime Nicolle urmează să participe la o manifestaţie a ‘vestelor galbene’ la graniţa franco-italiană. (Știre AGERPRES)

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în EUROPA(vestele galbene). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.