O nouă ciudățenie a naturii: Bărbatul ASEXUAL devenit co-părinte alături de un cuplu heterosexual


O nouă ciudățenie a naturii: Bărbatul ASEXUAL devenit co-părinte alături de un cuplu heterosexual

Într-o lume care idolatrizează sexul iar teoria genului face ravagii, asexualul este și el o ciudățenie a naturii. Un bărbat „asexual” care nu a făcut sex timp de aproape un deceniu a ajuns să crească un copil, după ce s-a mutat împreună cu un cuplu heterosexual. David Jay a devenit și el „co-părinte” al fiicei lor.
Potrivit daily mail.co.uk, David Jay, în vârstă de 36 de ani, nu se bucură de atracție sexuală și nu vrea să să aibă relații sexuale cu nimeni. Nici cu Zeke Hausfather și Avary Kent, părinții unei fetițe de 18 luni, alături de care el trăiește în San Francisco, devenind un al treilea părinte.
Fetița este copilul biologic al lui Zeke și Avary, dar îl spune lui David „tati”, motiv pentru care David Jay încearcă acum pe căi legale să o adopte pe micuță.  „N-am crezut niciodată că voi putea să formez o familie ca asexual. Mă bucur să fiu tată alături de co-părinții mei”, spune bărbatul.
De fapt, chiar cei doi l-ar fi rugat,în 2015, „să aibă un copil cu ei”.
„Mi-au spus că se gândesc să aibă un copil și m-au întrebat dacă mi-ar plăcea să am acest copil cu ei. Am plâns și am fost cu adevărat onorat. Am vorbit despre ce ar însemna asta: o sumă egală de bani pentru educație și pentru schimbarea scutecelor.
Când Avary a născut, în august 2017, atât Zeke, cât și David au intrat în rolul de tată pentru a o ajuta pe tânăra mămică. Acum, cei trei co-părinți spun, pe o singură voce, că acest model de „familie” este unul de succes.
Asexualitatea, diferită de tulburarea apetitului sexual scăzut, prin aceea că subiecții nu o consideră o problemă sau o formă de incapacitate, nu a fost încă studiată suficient pentru a lămuri toate neclaritățile din jurul ei. Încă nu se știe dacă este ceva ce o persoană experimentează temporar, sau dacă este o afecțiune permanentă. Termenul, ca atare, a fost folosit prima dată în 2001. Astăzi există o organizație, Asexual Visibility and Education Network, care activează ca o platformă online menită să ajute persoanele asexuale să își gestioneze optim nevoile emoționale.
Statutul de persoană asexuală rămâne la fel de controversat ca și cele în care tot mai mulți indivizi ajung să se considere de sex neutru.
Reclame
Acest articol a fost publicat în SEX - FAMILIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O nouă ciudățenie a naturii: Bărbatul ASEXUAL devenit co-părinte alături de un cuplu heterosexual

  1. Citadela zice:

    Atita timp cit copilul nu sufera, nu-i rau sa mai ai si un fel de bona in jurul tau, un prieten al familiei care nu prezinta nici un pericol. Singuratatea, alienarea, lipsa familiei, a rudelor, de care suferim cu totii in est si vest, este cea mai hidoasa forma de depopulare impusa prin mecanismele lor viclene si orice comunitate formata cit de mica este binevenita. Nu va grabiti sa alungati oamenii din jurul vostru!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.