Câmpul magnetic al Pământului produce mai multe accidente? Iar un nivel mai scăzut al câmpului duce la apariţia mai multor fenomene paranormale?


Pământul, ca un magnet, este înconjurat de un câmp magnetic. Dar, în loc să fie static şi neschimbător, câmpul geomagnetic al Pământului se află într-un flux continuu. Este lovit de particule solare cu încărcătură foarte mare, prin interacţiuni cu câmpurile magnetice ale altor planete şi prin mişcarea centrului topit al Pământului.

Timp de zeci de ani, înţelepciunea convenţională referitoare la câmpul geomagnetic al Pământului şi comportamentul uman spunea că efectele biomagnetice asupra omului sunt foarte scăzute şi sunt neglijabile în comparaţie cu alţi stimuli fizici din mediu. Această concluzie se baza pe presupunerea rezonabilă conform căreia energia absorbită de organismul uman datorită fluctuaţiilor geomagnetice se află sub „limita termică”. Acest lucru înseamnă că efectele sunt atât de minuscule încât funcţia celulară nu este influenţată sau afectată în niciun fel, deci nu se credea posibilă existenţa unor efecte comportamentale sau psihologice.

Însă cercetările recente sugerează că fluxul electromagnetic şi magnetic care se află mult sub limita termică, dar care urmăreşte anumite şabloane şi frecvenţe complexe afectează formaţiunile biologice, de la celule unitare şi până la psihologia şi comportamentul uman. Un număr mic – dar în creştere – de lucrări sugerează că variaţiile în câmpurile electromagnetice şi geomagnetice de frecvenţă extrem de scăzută afectează anumite forme de comportament uman.

Chiar dacă nu ştim de ce, faptul că aceste câmpuri afectează comportamentul uman este demonstrabil prin examinarea datelor istorice. De pildă, analizele accidentelor. O examinare a momentului în care 362.000 de accidente industriale şi 21.000 de accidente în trafic au avut loc ne arată corelaţii semnificative cu variaţiile câmpurilor geomagnetice. În plus, numeroase studii au descoperit corelaţii între schimbările câmpului geomagnetic planetar şi anumite forme de comportament uman neobişnuit şi anormal.

Un interes deosebit îl prezintă numărul în creştere de lucrări în domeniul parapsihologiei care sugerează că fenomenele paranormale se îmbunătăţesc pe măsură ce fluctuaţiile câmpului geomagnetic descresc. Există deja peste 10 studii care arată că performanţa fenomenelor paranormale este mai bună în zilele când câmpul geomagnetic este foarte redus. Anumiţi cercetători au speculat că această relaţie are loc datorită faptului că, atunci când câmpul geomagnetic este liniştit, atunci şi creierul uman este liniştit.

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(paranormal). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Câmpul magnetic al Pământului produce mai multe accidente? Iar un nivel mai scăzut al câmpului duce la apariţia mai multor fenomene paranormale?

  1. simona zice:

    Exact despre asta am tot scris eu ,dar am imbinat-o cu esoterismul ,poate era mai bine daca ma foloseam doar de fizica cuantica ,dar astea doua merg mana in mana .Pe scurt vibratii mici -camp magnetic mare si tot ce vine din spatiu in combinatie cu ce radiaza Pamantul ,soarele se va transforma atat in hrana pt corpurile tale fluidice ,dar care are si influiente asupra comportamentului uman .De fapt din ce am inteles eu noi trebuie sa invatam sa ne comportam ”bine” atat in vibratiile radiante joase ale Pamantului cat si in cele ridicate ,asta de fapt zic toate religiile ca trebuie sa invatam cand suntem pe Pamant ,durerea e ca toate ,dar toate au fost viciate si adevarul s-a pierdut in negura vremurilor ,chiar si ce gasim azi despre esoterim are aceiasi probleme s-au pierdut multe din cunostinte si din pacate au fost unii care au introdus sau scos pasaje intregi .Acum planeta noastra cunoaste o crestere a vibratiei (asta era 2012 ,sfarsitul axei descendente ,nicidecum sfarsitul lumii ),polul N magnetic are probleme se schimba de la luna ,la luna si de la an ,la an .In viitor au sa inventeze tehnologie care o sa masoare nu doar campurile noastre magnetice sau electromagnetice ci si ce vine din spatiu si chiar au sa vada ca nu tot ce se indreapta pe Pamant accepta Pamantul ci doar ce-i este lui de trebuinta pt a-si sustine viata .Sistemul nostru solar se gaseste acum la marginea universului si a inceput lungul drum spre centrul universului impreuna cu Calea Lactee din care face parte ,se va duce pe un drum ascendent si dupa milioane de ani va face drumul descendent inapoi si iarasi vibratia va scadea cu cat se va apropia de partea de jos .
    Ca sa intelegeti mai bine ,ganditi-va la descoperirile istorice care au fost datate cu 30000-50000de ani in urma si multe altele care depasesc chiar milioane ,da au existat societati umane foarte dezvoltate ,unele cum ar fi ultima chiar mai dezvoltata ca a noastra si ea a disparut asemeni celor inaintase ei pt ca vibratia scadea ,asta a dus la calamitati care in punctul culminant a dus la potop ca mai apoi sa vina era de gheata (ei zic ca a durat 10000 de ani ,si stim sigur ca nu s-a intins pe tot globul si ca la potop nu a murit toata lumea ,au mai ramas pe aici pe colo oameni).Partea proasta este ca in jurul anilor 4500-3000(acum intra in declin Egiptul de fapt cititi Faraonul de Pruss ) ien vibratia a atins punctul cel mai jos al vibratiei pt Pamant si asta a dus la marea migratie atunci celtii au disparut cu adevarat ,ce ne spune istoria ca existau in vremurile dacice astia erau deja corciti ,iar la a doua mare migrare 1-500 en vor disparea cu totul ,la fel s-au intamplat si cu pictii dar si cu alte popoare vechi ale Europei .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.