Viitorul sună bine? Femeile transgender, care s-au născut bărbați, ar putea naște datorită transplantului de uter.


Chirurgii britanici, primii din lume care vor să facă asta, spun că este ETIC

Viitorul sună bine? Femeile transgender, care s-au născut  bărbați, ar putea naște datorită transplantului de uter. Chirurgii britanici, primii din lume care vor să facă asta, spun că este ETIC

Chirurgii britanici ar putea fi primii din lume care să transplanteze un uter într-o femeie transgender care s-a născut bărbat.
Experții în domentiu, care analizează dacă procedura este posibilă pentru cei care și-au schimbat sexul, devenind din bărbați femei, sunt convinși că o astfel de intervenție nu este doar fezabilă din punct de vedere medical, ci și justificată din punct de vedere etic, scrie Daily Mail.
Echipa de chirurgi de la Colegiul Imperial din Londra și Universitatea Oxford au primit aprobarea etică din partea Serviciului Național de Sănătate (NHS) pentru 15 transplanturi de uter pentru femei infertile, care urmează să se facă în următoarele săptămâni.
Transplantul de uter, al cărui cost se ridică la 50.000 de lire sterline, a fost dezvoltat pentru a permite femeilor să poarte în pântece un copil dacă s-au născut fără uter sau au rămas fără el în urma unor intervenții. Aproximativ 15.000 de femei din Marea Britanie ar putea beneficia de astfel de transplanturi.
Problemele sociale și de ordin etic ale unor astfel de intervenții au devenit clare recent, după ce un bărbat transgender, (născut femeie) care anul trecut a adus pe lume un copil, a declanșat o acțiune în instanță, cerând ca în certificatul de naștere al copilului să fie identificat ca tată, și nu ca mamă.
Experții subliniază faptul că, probabil, va mai dura câțiva ani pentru ca procedura pentru femeile transgender să se poată efectua, dar sunt optimiști și susțin că pot depăși diferențele fizice-cheie între structura corporală masculină și cea feminină pentru ca transplantul să reușească.
Activiștii transgen afirmă că femeile transgender ar trebui să aibă același drept de a purta un copil în pântecele lor ca și o femeie. Însă există și voci pentru care o astfel de intervenție nu ar trebui să se facă în cazul celor care se nasc bărbați și devin femei. „Nu este vorba despre drepturile transgenderilor, ci despre o noțiune complet distorsionată cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat o femeie”, spune  Julie Bindel, care iniția a susținut ideea de maternitate pentru femeile transgender.
În plus, pentru ca un astfel de transplant să se poată face în cazul transgenderilor va trebui ca legislația din Marea Britanie să fie modificată.
Actualmente, transferul de embrioni într-o persoană care nu s-a născut femeie este ilegal în baza Legii privind Fertilizarea și Embriologia umană, din 1990.
Iar orice medic care ar face un transplant de uter unei femei transgender riscă amenda sau închisoare de până la zece ani.
Primul copil din lume care s-a născut dintr-un uter transplantat de la o femeie decedată a avut loc în Brazilia, în 2017
Acest articol a fost publicat în HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Viitorul sună bine? Femeile transgender, care s-au născut bărbați, ar putea naște datorită transplantului de uter.

  1. Ene Constanta zice:

    Doamne ce le mai trece prin minte ! Fratilor nu aveti alte lucruri mai importante de facut ? va plictisiti ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.