EXECUTIA FAMILIEI ADAMESCU – Raport Exploziv Al Fostului Sef MI6 Despre Dosarele Cu Care DNA I-A Rezolvat Pe Dan Si Alexander Adamescu


Raport exploziv al fostului sef MI6 despre dosarele cu care DNA i-a rezolvat pe Dan si Alexander Adamescu

„Urmarirea penala are o motivatie politica… Decizia a fost luata la cel mai inalt nivel politic… Ponta i-a ordonat lui Kovesi sa-i urmareasca pe Dan Adamescu si pe fiul sau, instruind SRI sa ofere toata asistenta necesara… Descinderile SRI erau menite sa intimideze martorii

Apar noi informatii incendiare legate de executia care ar fi fost pusa la cale de catre Directia Nationala Anticoruptie – pe vremea cand era condusa de Laura Kovesi (foto 1 dreapta) – impotriva oamenilor de afaceri Dan si Alexander Adamescu, cel dintai decedat in inchisoare.

Jurnalistul Andrei Badin a publicat duminica, 3 martie 2019, pe propriul site, Flux24.ro, un fragment din raportul intocmit de catre SC Strategy (SCS), firma privata de spionaj detinuta de britanicii John Scarlett (fost director al serviciului de informatii MI6) si Alexander Carlile (fost membru al Camerei Lorzilor din Parlamentul de la Londra). Ne referim la acelasi raport despre care a vorbit recent ziaristul Ion Cristoiu, acesta afirmand ca exista in Romania „o confederatie de state paralele care se bat intre ele”pentru putere (click aici pentru a citi).

Cristoiu a luat atitudine in contextul in care pe 16 februarie site-ul britanic The Guardian a scris ca SC Strategy ar fi obtinut informatii secrete din interiorul Guvernului Romaniei legate de negocieri diplomatice si de activitatea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Raportul SCS, recent desecretizat, a fost folosit de familia lui Alexander Adamescu, in incercarea de a dovedi in instanta faptul ca fiul lui Dan Adamescu ar fi fost victima unei executii judiciare din partea DNA.

Ponta, Kovesi, Toba si Bizadea

De data aceasta, Andrei Badin publica un facsimil din raportul mentionat, care arata cum ordinul privind fabricarea dosarelor impotriva lui Adamescu senior si junior ar fi fost dat in 2014 catre DNA si SRI chiar de premierul de atunci, Victor Ponta (foto 1 stanga). In ciuda faptului ca fragmentul citat de Badin nu face aceasta precizare, contextul este arhicunoscut: Romania Libera – ziarul familiei Adamescu – se afla in prima linie a publicatiilor ostile puterii PSD din acel moment.

La discutia dintre Ponta si Kovesi ar fi participat seful Politiei de la acea vreme, Petre Toba (cel care avea sa devina ministru de Interne in guvernul Dacian Ciolos), precum si colonelul SRI Cristian Bizadea (foto 2), actual adjunct al directorului SRI Eduard Hellvig. Intr-un punct de vedere remis Flux24.ro, purtatorul de cuvant al Serviciului, Ovidiu Marincea, a declarat ca referirea la Bizadea din raport este inexacta, acesta nedetinand functia de adjunct in 2013, cand era doar maior. Cu toate acestea, este de remarcat faptul ca Marincea nu neaga fondul aspectelor semnalate in raportul SCS.

Insa partea cea mai dura din fragmentul citat de Badin se refera la detaliile privind implicarea SRI in distrugerea familiei Adamescu. Mai precis, potrivit raportului SCS, Serviciul Roman de Informatii ar fi facut presiuni socante asupra unor martori, amenintandu-i inclusiv cu inchisoarea pe viata pentru pretinse fapte de spionaj – totul pentru ca ofiterii de informatii sa obtina de la acestia denunturi impotriva familiei Adamescu:

Ambii martori au fost detinuti de ofiterii SRI in descinderi destinate sa ii intimideze si sa ii sperie, folosind o forta disproportionata. In timpul ambelor detentii, cativa ofiteri SRI in civil erau insotiti de echipe de militari SWAT inarmati (…) In loc sa fie dusi la un procuror DNA, pentru audiere, ambii martori au fost dusi la sediul SRI Bucuresti si au fost inchisi in celulele temporare de detentie SRI, folosite pentru a retine si a interoga suspectii de spionaj si terorism. (…) Ofiterii SRI i-au amenintat pe amandoi martorii cu condamnari pe viata pentru acuzatii de spionaj, spunand ca daca nu vor coopera, echipele de criminalistica din SRI vor descinde in spatiile de resedinta si vor gasi ‘chestiuni incriminatoare, cum ar fi dovezile ca ati colectat informatii pentru serviciile de informatii din Ungaria’”.

Iata fragmentul tradus de Andrei Badin:

Rezultatul unor anchete sensibile. Confirmarea motivatiei politice

77. Va rugam sa consultati anexa surselor la sfarsitul acestui raport. Doua surse (sursa A si Sursa B), ambele avand cunostinte profunde si intelegand structura DNA, si o sursa cu acces la Secretariatul Permanent al Cabinetului de Ministri (sursa C) au confirmat, in mod confidential, ca urmarirea penala a DA (n.r. Dan Adamescu) si AA (n.r. Alexander Adamescu) are o motivatie politica.

78. S-a semnalat ca acuzatiile privind presupusele mite ale judecatorilor Elena Roventa si Ion Stanciu (n.r. pe baza carora a fost condamnat Dan Adamescu) se bazeaza pe dovezi falsificate (a se vedea paragrafele 90-98 de mai jos).

79. Aceasta informatie a fost confirmata si de un oficial foarte bine plasat, care are cunostinte si experienta directa in cazul DNA in ceea ce priveste DA / AA (Sursa D).

80. Sursele mentionate mai sus au indicat ca exista aspecte politice ale situatiei care indica lipsa de impartialitate si pun la indoiala motivatiile procurorilor romani cu privire la ambii inculpati:

– Toate aceste surse confirma faptul ca decizia de urmarire penala a DA / AA a fost luata in decembrie 2013 la cel mai inalt nivel politic si nu a fost rezultatul descoperirii unei informatii sau unui pont.

– In decembrie 2013 a avut loc o intalnire obisnuita, bisaptamanala ,la jumatatea lunii, pe marginea chestiunilor de securitate nationala organizata, la cabinetul premierului, prezidata de premierul Victor Ponta (care a fost in functie in perioada 2012-2015) si la care au participat:

– Petre Toba, sef al politiei nationale pe atunci (mai tarziu ministru de interne);

– procurorul-sef al DNA, Laura Kovesi;

– Directorul general adjunct al SRI, Cristian Bizadea (supravegheaza criminalitatea economica, contra-terorismul si ramurile analitice). Exista patru directori generali adjuncti in serviciu: Bizadea supravegheaza criminalitatea economica, combaterea terorismului si ramura analitica.

– Premierul Ponta a declarat ca a primit ‘informatii de incredere de la SRI (confirmate la intalnire de Bizadea) si de la straini’

Grup de lucru format

86. Sursele A, B & D au mai aratat ca, la reuniunea de mai sus din decembrie 2013, Ponta a dat ordine orale directe lui Kovesi cu privire la DNA, pentru a-i urmari pe DA si pe fiul sau si a instruit SRI sa ofere toata asistenta necesara.

87. Aceleasi surse au raportat ca, inainte de Craciunul din 2013, atat DNA, cat si SRI au format grupuri de lucru pentru a se ocupa de DA. Acest lucru a fost raportat ca fiind facut inainte ca orice informatii sau dovezi sa iasa la lumina pentru a justifica chiar o proba preliminara a DA.

88. La ordinul premierului, doua organe de aplicare a legii initiaza o operatiune pentru a gasi ceva pentru urmarirea penala a unei familii care “a iritat” administratia.

Acuzatii falsificate

89. Sursele A, B & D dezvaluie ca acuzatiile au fost falsificate.

90. Cazul de urmarire penala s-a bazat, in primul rand, pe marturii date de doi martori, Onut Daniel, care lucra pentru una dintre societatile de investitii ale DA, si mai tarziu George Dumitru. Am fost informati ca domnul Dumitru s-a sinucis imediat dupa ce a semnat o declaratie de martor impotriva DA si AA.

91. Sursele A, B & D au raportat ca ambii martori au fost detinuti de ofiterii SRI in descinderi destinate sa ii intimideze si sa ii sperie, folosind o forta disproportionata. In timpul ambelor detentii, cativa ofiteri SRI in civil erau insotiti de echipe de militari SWAT inarmati.

92. Aceste surse au raportat ca, in loc sa fie dusi la un procuror de investigatii al DNA, pentru audiere, ambii martori au fost dusi la sediul SRI Bucuresti si au fost inchisi in celulele temporare de detentie SRI, folosite pentru a aretine si a interoga suspectii de spionaj si terorism. Acest lucru este in totalitate impotriva procedurii stabilite privind cazurile de criminalitate economica / frauda.

93. Ofiterii SRI i-au amenintat pe amandoi martorii cu condamnari pe viata pentru acuzatii de spionaj, spunand ca, daca nu vor coopera, echipele de criminalistica din SRI vor descinde in spatiile de resedinta si vor gasi ‘chestiuni incriminatoare, cum ar fi dovezile ca ati colectat informatii pentru serviciile de informatii din Ungaria’.

Sursa: https://www.luju.ro/

https://www.stiri-extreme.ro/

Acest articol a fost publicat în DEZVALUIRI, ROMANIA-JUSTITIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.