Gabriela Dobrescu-Cum a fost inventat Isus Cristos


De 2000 de ani s-au scris milioane de pagini despre acesta figura “sfanta” care a schimbat istoria omenirii. Isus Cristos este personajul cel mai cunoscut si iubit de oamenii care apartin cultelor crestine dar si celor musulmane. Religiile nu ar putea exista daca nu ar avea  la baza figura si faptele lui, care sunt descrise in Biblie ca minuni si miracole pe care le-a facut in scurta sa viata pamanteana. Ca de fiecare data nu am sa scriu despre ceea ce biserica repeta de 2000 de ani ca ar fi fapte reale, ci am sa incep cu ceea ce nu se vorbeste despre aceste lucruri.

Singura carte in care avem cele mai multe detalii ale vietii si faptelor lui Isus, este Biblia si evangheliile apocrife de care biserica nu tine cont. In afara lor, nici un alt manuscris istoric al acelor vremuri nu vorbeste nici macar in treacat despre acest personaj controversat al cultelor religioase. Acest lucru este straniu pentru ca faima lui ar fi trebuit sa fie atat de mare incat si pietrele ar trebui sa aiba un semn al trecerii lui prin lumea pamanteana.

Cu toate acestea, nu exista asa ceva deoarece acest Isus biblic este o inventie a bisericii catolice Romane, nicidecum un personaj care a existat vreodata pe pamant asa cum ne este descris de evangheliile biblice. Dar, sa o luam de la capat si sa trecem prin pieptene toate basmele acestea cu care se tine adormita lumea. Cu ajutorul acestor basme omul a fost indepartat pas cu pas de cunoasterea sa spirituala.

O sa incepem cu locul nasterii sale care a devenit unul dintre cele mai importante puncte de pelerinaj al credinciosilor care nu au habar de adevarata fata a multor lucruri cu care biserica si religia ii tine prizonierii propriei lor nestiinte. Toata lumea crestina stie ca Nazaret este satul in care s-a nascut Isus si ca acolo a trait familia “sfanta”. In realitate, Nazaret ca asezare, ca sat sau oras care a existat in timpurile in care se preconizeaza ca ar fi trait Isus, nu a existat. Nu există nici o descoperire arheologică, documente sau hărți, nici orice alta sursa istorica scrisa  care sa se refere la Nazaret, mai inainte de secolul III d.Hr. Deci, Nazaretul din punct de vedere geografic si fizic a aparut pe pamant dupa moartea lui Isus.

Mentiunea existentei lui apare doar în literatura neotestamentara  deoarece nici Vechiul Testament, nici istoricii evrei contemporani cu acest  Isus (ca Filone Alessandrino și Giuseppe Flavius), nici Talmudul, nici istoricii romani nu au amintit vreodata de acest oraș. Nu il cunosc deloc! Giuseppe Flavius, care a fost comandantul general al trupelor  evreiesti in Galileea  în timpul dramaticelor războaie din  anii 66/70, a  furnizat in scrierile sale descrieri detaliate ale fiecărui oraș din regiune dar nu a mentionat deloc existenta Nazaretului. Giuseppe Flavius, desi are un nume roman, a fost cel mai mare istoric al evreilor, care a descris cu lux de amanunte in „Razboaie iudee” toate locurile, teritoriile, oamenii, obiceiurile si razboaiele palestinienilor cu romanii. Pentru care motiv a uitat sa ne descrie faptele, minunile si orasul nasterii lui Cristos??

Nazaretul descris de Biblie nu are nici o asemanare sau caracteristica identica cu cel de astazi, pentru ca Nazaretul actualul, se afla construit in adancitura dintre dealurile moi din Galileea.

nazaret azi

In Biblie insa, orasul Nazaret in care se naste Isus este construit pe un munte care are pe partea opusa o prapastie adanca. Luca 4/16-30 “Când au auzit acest lucru, toti cei din sinagogă s-au umplut de mânie;  s-au sculat, l-au dus afară din oras, și l-au dus până în varful muntelui pe care orașul lor a fost construit, ca să-L arunce jos în prăpastie. Dar el trecu prin mijlocul lor și a plecat “

Gamla bazilica si prapastia

De fapt,  Evangheliile vorbesc insistent de un munte si de un oras care se gaseste pe un munte, ca fiind locul in care a trait Isus: “Nu poate fi ascuns un oraș care se gaseste asezat pe un munte” (Matei 5/14). De retinut, în acest sens, este si un pas din Evanghelia copta a lui  Toma: “… Isus a spus, “Nici un oraș construit pe un deal înalt și fortificat nu pot fi cucerit, nici ascuns … “” (Vang. coptă Thomas, 31-32). Pe de alta parte, Evangheliile vorbesc si de locurile frecventate cel mai mult de Isus.

Gamla panorama f aproape

Cele trei orase, Betsaida, Capernaum  si Corazim, care reprezintă în mod evident locurile unde Isus se gasea de cele mai multe ori, demonstreaza o asidua frecventare a versantului de nord și nord-est al laculul Tiberiade, mai ales ca apostolii săi erau  din Betsaida. Era acolo locul unde Isus a realizat “cel mai mare număr de minuni.”  Impotriva acelor orașe a inceput sa predice, manat de  furie,  blesteme întunecate. Nu s-a infuriat împotriva oraselor Nazaret, Cana sau Magdala care erau, conform Bibliei, locurile cele mai importrante din Galileea centrala, ci impotriva celor pe care le frecventa zilnic. Accesul natural al Nazaretului la lac este imposibil ținând cont de distanța considerabilă care exista intre ele, asa cum se vede in harta de mai jos.

gamala, mappa

Deci, atunci cand au facut descrierile orasului lui Isus in Biblie, romanii povesteau de fapt despre o alta asezare, care nu avea nici in clin nici in maneca cu Nazaretul pe care l-au edificat 3 secole mai tarziu in partea meridionala a Palestinei. Orasul descris atat de precis in Biblie se gasea in apropierea lacului Tiberiade numit si Marea Galileii. Acesta era aproape de orasele frecventate de Isus si era construit pe o culme muntoasa care avea o parte lina si una abrupta care continua cu o prapastie ametitoare. Era un oras destul de mare, populat de mestesugari, olari, tamplari, asa cum era Iosif, tatal lui Isus si avea o sinagoga destul de mare si de importanta, unde veneau oameni din toate partile.

Gamla panorama de departe

Descoperirea orasului despre care romanii scriu in Biblie ca a fost patria natala a acestui Isus al lor, a fost facuta de doi italieni care, nu aveau habar unul de altul, dar care au dedicat ani buni de truda si multi bani din buzunarele proprii pentru a deconspira minciunile bisericii. Numele lor este David Donnini si Alessio De Angeli. Ei demonstreaza ca descrierile biblice ale locului natal al lui Isus nu au nici cea mai mica legatura cu Nazaretul existent astazi care are alta pozitionare, alte forme de relief si nici un fel de religve ale epocii in care se presupune ca ar fi trait Isus.

Astfel, ei au descris in niste studii extrem de ample si documentate descoperirile lor, spre disperarea si furia fara margini a bisericii catolice. Au fost primii oameni care au demonstrat ca Nazaretul biblic, era de fapt orasul Gamala. Deci orasul dupa care s-au inspirat romanii ca sa creeze Nazaretul ca loc al nasterii lui Isus, este Gamala, a carei pozitionare o puteti vedea in harta de mai sus.  Acest oras era situat pe cocoasa imensa a unei coline inalte cat un munte, care avea pe partea opusa o prăpastie. Acolo in varf, se gasesc resturile unei asezari mari de mestesugari si ale unei sinagogi ale carei superbe ramasite  pot fi vazute si astazi.

Gamla ruine  Gamla pavaj

gamala ziduri  gamala bazilica si muntele

 Desigur, trebuie sa fi existat un motiv destul de bine intemeiat, din moment ce evanghelistii au ascuns orice legatura dintre Isus biblic si orasul montan Gamala. Acesta a fost motivul pentru care au nascocit resedinta lui intr-un loc fictiv ca Nazaretul. Din aceasta cauza au utilizat termeni geografici diferiti pentru a masca sensurile nedorite, care sunt comune in redactarea Evangheliei. De exemplu, adjectivele  Cananeu și Galilean, care sunt în general intelese ca indicatii geografice, erau de fapt expresii utilizate in ebraica si latina, pentru a indica miscarea de rezistenta a zelotilor, gherilierilor si yahwistilor. Acestia au luptat impotriva romanilor pentru a restabili un Mesia demn pe tronul Israelului si un preot vrednic în fruntea templului. In al doilea rand, Gamala a fost un oras bine cunoscut de romani ca patria  zeloților, unde s-au născut figuri proeminente ale luptei  mesianice, ca Ezechia, ucis de Irod în persoană si fiului său Iuda, numit Iuda Galileanul, fondatorul miscarii zelote. In al treilea rand, Gamala era cunoscut romanilor ca fatidicul oras fortificat de pe munte de care toti isi aminteau ca de unul dintre cele mai blestemate locuri ale activitatii lor politice și militare din Palestina.

In timpul  războiului din anii  66/70 Gamala a fost asediat de legiunile lui Vespasian și, după lungi  și dificile luni, în care insasi viitorul imparat a participat la lupte, a fost cucerita. Acestui  fapt, i-a urmat episodul dramatic de sinucidere in masă a locuitorilor orasului. Acesta era un comportament tipic al zelotilor, care si-au pus capat zilelor aruncandu-se in varfurile propriilor sabii sau aruncandu-se in prapastii, pentru a nu ajunge prizonieri in mainile invadatorilor. Editorii  Evangheliilor au ascuns intentionat orice posibila legătura între Isusul lor inventat și impresionanta miscare zelota.

Cele doua orase importante ale vietii lui Isus, Nazaret, locul nasterii sale si  Betleem, cel al resedintei, au fost introduse in mod artificial de către evanghelisti in povestea biblica. Intentia lor era de a picta un Isus Hristos teologic, foarte indepartat de personajul care, în timpul domniei lui Tiberius, a trait cu adevarat in tara martirizata a Palestinei.”

Sunt multe dovezi care subliniaza fara umbra de dubiu ca orasul Gamala a fost locul inspiratiei romanilor pentru a-si construi povestea existentei lui Isus pe plaiurile Palestinei, dar eu am sa vorbesc doar despre cele mai importante. In Evanghelia după Luca avem un detaliu interesant: “În acele zile, (adica imediat dupa nasterea lui Isus) Maria a plecat in călătorie  catre  munte si a ajuns in graba orasul lui Iuda” (Luca 1: 39). În primul secol nu este atestată existența nici unui oras  “al lui Iuda” situat pe un munte. Deci, care era acest “munte”, pe care Maria ar trebuit să il ajunga  “în grabă”, pentru a ajunge in “orasul lui Iuda”?

Singurul oras  de pe munte, unde Maria se putea duce in graba era orasul Gamala care era resedinta lui Iuda Galileanul, capul zelotilor. Un alt aspect important care a fost folosit de romani ca sa creioneze cat mai puternic pe acest Isus al lor, este legat tot de figura lui Iuda Galileanul, care pentru romani, a fost cel mai aprig si neinfricat dusman al lor. Pe de alta parte, curajul si darzenia lui a dat zelotilor putere pentru a lupta cu mainile aproape goale impotriva hoardelor legiunilor romane inarmate pana in dinti. Alaturi de el au fost intotdeauna fii sai Ioan, Simon, Iacov, Iuda și Iosif, care in povestea biblica devin fratii lui Isus. In povestea biblica bravul Iuda Galileanul devine Iuda Escariota, Isus devine fiul stafiei, iar copii lui Iuda devin fratii lui Isus.

Cei doi cercetatori italieni fac si niste calcule, deloc de neglijat, pe langa alte dovezi excelente si de necontestat, care dovedesc ca singurul oras care a inspirat romanii in scrierea povestii lui Isus a fost Gamala. Astfel, din Evanghelia lui Marcu aflam că Isus pleca in fiecare zi din Nazaret catre lacul Tiberiade, intorcandu-se apoi catre seara. Cum reusea sa faca acest lucru mergand pe picioare 40 de km dus si intors, cat este distanta dintre Nazaret si Marea Galileii? Dar de la punctul sudic al lacului pana in orasele mentionate mai avea alti 40-50 de km de facut. Practic, în fiecare zi Isus, ar fi trebuit să parcurga pe jos cam 160 km. Facand un mic calcul, ar rezulta că într-un an, Isus, ar fi parcurs nu mai puțin de 58.400 km, care corespund aproximativ cu o data si jumatate inconjurul Pământului,  iar  în zece ani ar fi parcurs traseul Terra-Luna dus si intors.

Si totusi… de unde au scornit romanii numele de Nazaret?? Ei nu ar fi putut face aceasta asociere intre Nazaret si Isus Cristos daca un sambure de adevar nu ar fi existat. Numele Nazaret are la baza radacina NZR care inseamna „adevar”, iar Isus inventat stim ca este numit „Adevarul”, ”Calea” si „Lumina”. Un  text apocrif gnostic, intitulat  „Evanghelia lui Filip”, descoperit secolul trecut la  Naj Hammadi in Egipt spune: “Apostolii care au fost inaintea noastra l-au numit: „Isus  Nazareno Cristo”, ”Nazara” si „Adevărul “. Deci atunci a fost numit “Nazareno” si  “Acela al adevarului” … “(Vang. de Philip, punctul 47).

Termenul Nazarineanul  este de obicei înțeles ca locuitor al orasului Nazaretiar expresia  Isus din Nazaret  înseamnăîn mod automat,  Isus care s-a nascut in orasul Nazaret saupe scurtIsus din Nazaret. În versiunile grecești ale Evangheliilor canonice citim IhsouV sau NazoraioV (Iesous sau Nazoraios), care sunt o transcriere in greaca din ebraica  antica a  termenului Yehoshua ha notzrì  sau din  aramaică a termenului Yeshu nazorai.  Faptul este, căîn trecutnici  una dintre aceste expresii nu au avut  vreo legătură cu orasul Nazaretși nu au indicat în nici un fel nationalitatea sau originea lui Isus in acele locuri.

Traducerea corecta a expresiei ebraice „Yehoshua ha notzrì” sau a celei aramaice „ Yeshu nazorai inseamna Isus Nazireul sau Nazireanul nicidecum Isus din Nazaret. Acest lucru este extrem de important pentru ca este primul pas care s-a facut pentru creionarea personajului biblic intitulat Isus din Nazaret. Nazireatul era un comportament pe care puteai sa il ai toata viata sau doar o perioada de timp bine determinata, care este foarte clar definit in Biblie, in Numerele 6/1-21:” Vorbeşte fiilor lui Israel şi zi către ei: Dacă bărbat sau femeie va hotărî să dea făgăduinţă de nazireu, ca să se afierosească nazireu Domnului, Să se ferească de vin şi de sicheră; oţet de vin şi oţet de sicheră să nu bea şi nimic din cele făcute din struguri să nu bea; nici struguri proaspeţi sau uscaţi să nu mănânce. În toate zilele, cât va fi nazireu, să nu mănânce, nici să bea vreo băutură făcută din struguri, de la sâmbure până la pielită. În toate zilele făgăduinţei sale de nazireu să nu treacă brici pe capul său; până la împlinirea zilelor, câte a afierosit Domnului, este sfânt şi trebuie să crească părul pe capul lui. În toate zilele, pentru care s-a afierosit pe sine să fie nazireul Domnului, să nu se apropie de trup mort: Când va muri tatăl său, sau mama sa, sau fratele său, sau sora sa, să nu se spurce prin atingerea de ei, pentru că afierosirea lui Dumnezeu este pe capul lui. În toate zilele cât va fi nazireu, este sfântul Domnului.”

In alte paragrafe se specifica ca un nazireu nu trebuie sa aiba nici un contact cu impurități printre care  sangele, nu numai mortii. De asemenea nazireii erau vegetarieni sau vegani si nu se atingeau pe toata perioada nazireatului de carne sau peste. Cei mai celebri nazirei au fost Samson și profetul Samuel, care a sărbătorit ungerea regală a lui David.

Deci, pana la construirea orasului Nazaret, Isus biblic, nu era un locuitor al Nazaretului, ci un nazirean. In realiatate, nazireii sunt oameni care au lasat societatea bolnava, retragandu-se departe pentru a medita, pentru a intelege adevarul si pentru a invata sa isi recapete puterile pierdute. Nazireii si gnosticii nu aveau legaturi cu religile, care de alfel nici nu existau in acea vreme, ci cu invatamintele antice, cele care contineu adevarul si care au fost apoi transformate in evanghelii. Din acest motiv, asa cum vom vedea, ei erau considerati cei care merg pe calea adevarului si a luminii care inseamna viata eterna. Acesta este motivul pentru care romanii au dorit sa creioneze un Isus curat, asa cum erau acei oameni din comportamentul si stiinta carora s-au inspirat sa-l creeze. Cand au construit orasul Nazaret, au schimbat cateva paragrafe biblice in care el apare cu noul sau nume „Isus din Nazaret”, facand in acest fel, ca orasul sa devina o adevarata mina de aur pentru biserica.

Cand au descris in Biblie cum se distrau romanii cand Isus a picat in mainile lor, se specifica cum il bateau iar pe rani ii turnau otet si cum in pletele lui lungi au pus o coroana de spini. De ce au recurs la aceste descrieri care astazi impresioneaza milioane de natangi?? Pentru ca in acest fel batjocoreau in eternitate nazireii, oamenii care aveau cele mai mari cunostinte despre cunosterea interioara si despre puterile omului.

Tot nazirean a fost si Ioan Botezatorul, asa cum ne spune evanghelia lui Luca 1/15”Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură ameţitoare şi încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt.” Faptul ca Isus a fost creat dupa modelul unui Naziereu il spune de zeci de ori Biblia, care, asa cum am vazut, contine amestecaturi atat de bine puse la punct, incat iti trebuie un ochi ager ca al condorului ca sa le remarci pe toate. Faptele apostolilor: 2/22” Bărbaţi israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea: Pe Iisus Nazarineanul, bărbat adeverit între voi de Dumnezeu, prin puteri, prin minuni şi prin semne pe care le-a făcut prin El Dumnezeu în mijlocul vostru, precum şi voi ştiţi” Faptele apostolilor 3/6”Iar Petru a zis: Argint şi aur nu am; dar ce am, aceea îţi dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te şi umblă. Faptele apostolilor: 4/10”Cunoscut să vă fie vouă tuturor, şi la tot poporul Israel, că în numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, pe Care voi L-aţi răstignit, dar pe Care Dumnezeu L-a înviat din morţi, întru Acela stă acesta sănătos înaintea voastră!” In aproape tot Noul Testament Isus este numit Nazireul sau Nazarineanul. Cautati!!

Un alt aspect interesant se refera la familia lui Isus si la nasterea sa care pentru biserica sunt adevarate miracole ceresti pe care nu le poate explica, mai cu seama ca de 2000 de ani tese in jurul acestora o aura de mister si misticism fara egal. In unele evanghelii apocrife Maria apare ca un fel de om-inger care sta intr-o manastire, iar ingerii domnului vin si o hranesc cu o licoare miraculoasa, in altele apare copilaria lui Isus, iar in altele viata Mariei. Stati linistiti!! Toate aceste fapte ireale au fost intocmite cu grija la cateva secole departare de presupusa viata si moarte a lui Isus. Panza acesta de paianjen a fost tesuta in timp si continua si astazi sa fie din ce in ce mai deasa si mai neinteleasa.

In realitate Biblia este plina de povestiti in care sunt zugravite nasteri la fel de misterioase ca cea a lui Isus, care s-au produs prin vointa domnului. El stia intotdeauna cand se va naste fatul, ce sex va avea si motivul pentru care fusese conceput, pentru ca toti acesti „nascuti  din spirit” aveau misiuni importante de indeplinit. Femei care au conceput copii si au nascut la varste tinere sau extrem de inaintate prin vointa Spiritului sau  a Sfatului Duh au fost Sara, sotia lui Avram si mama lui Iacob, sotia lui Manoah, mama lui Samson, Elisabeta, mama lui Ion Botezatorul, Maria, mama lui Isus. La toate venea prima data un inger care era mesager al domnului. Acesta le anunta ca vor deveni mame, le spunea sexul viitorului copil, perioada cand acestea vor naste si ce vor face acesti copii cand vor devin majori.

Oare vreunul dintre acesti credinciosi s-o fi intrebat vreodata, macar asa in treacat, cum este posibil ca un spirit sa vina asa tiptil, sa sufle peste burta unei femei de 90 de ani si brusc, acesta sa ramana insarcinata? Sau cum este posibil ca o lumina sa vina din cer si sa insamanteze pantecul unor muritoare? Pe langa aceste ineptii fara egal, cu Maria povestea intrece orice limita a logicii si bunului simt pentru ca ea naste pe Isus si ramane fecioara, dar mai mult decat atat, da nastere  fratilor  si surorilor lui Isus si chiar si dupa aceaste nasteri ramane virgina. Cu alte cuvinte se pare ca si Iosif sufla peste burta ei noaptea ca ea sa ramana insarcinata cu viitori lui copii. Manuscrisele antice abunda de astfel de povestiri in care o mama virgina da nastre la copii doriti de zei, cu mult inainte de povestea acestui Isus biblic. Iata cateva dintre cele mai cunoscute fecioare cu prunci.

dee con bambini.png

Nuuu. Treziti-va! Ingerul le anunta ce au decis zeii, care veneau apoi si le implantau cate un ovul fecundat, al carui sex se stia deja de la inceput, iar la nastre li se facea cate o cezariana. Nu exista la nivel fizic o astfel de „minune” facuta de nici un spirit, indiferent cat ar fi el de smecher si de atotputernic. Cand a inventat aceste enormitati, biserica s-a intrecut pe ea insasi in dementa si cretinism.

Miracolele facute de Isus sunt de fapt un mod ingenios cu care biserica tine lumea indepartata de propriile puteri .  Eu am sa va prezint “miracolele” acestea ale vindecarii pe care el le facea, dintr-o alta viziune, pe care nu o puteti vedea datorita modului eronat in care invatatura antica este prezentata de biserica in cartea lor. Rolul bisericii a fost acela de a face omul sa nu mai aiba incredere in el si in fortele sale. Mosii si stramosii nostri stiau totul, fara sa faca vreo scoala speciala sau fara sa astepte vreo stafie sau naluca care sa le spuna ce trebuie facut.

Am sa enumar cateva dintre aceste miracole, rezumandu-ma doar la o singura evanghelie, pentru ca ar fi o irosire de timp sa repet acelasi lucru, cum fac textele bisericesti, povestind totul in 4 stiluri un pic diferite. Voi incepe cu paragrafele in care se produc tot felul de vindecari miraculoase a diferitelor persoane, care sufera de boli destul de grave, pe care majoritatea le au din nastere. Faptul ca acestia au fost nascuti cu aceste boli, este un motiv care trebuie sa te convinga si mai mult ca totul este un miracol, deoarece astfel de maladii, in 99% din cazuri, nu se pot vindeca. Cu toate acestea, acesti oameni orbi sau ologi, reuseau sa vada sau sa se ridice si sa mearga pe picioarele lor. Toate aceste pasaje, au o caracteristica comuna pe care eu am colorat-o in rosu, ca sa va fie mai usor sa o urmariti, iar pasajului i-am atribuit un numar.

1 Matei 8/1-3”Si coborându-Se El din munte, mulţimi multe au mers după El. Şi iată un lepros, apropiindu-se, I se închina, zicând: Doamne, dacă voieşti, poţi să mă curăţeşti. Şi Iisus, întinzând mâna, S-a atins de el, zicând: Voiesc, curăţeşte-te. Şi îndată s-a curăţit lepra lui.”

2 Matei 8/5-6, 8, 13” Pe când intra în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaş, rugându-L, Şi zicând: Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, chinuindu-se cumplit…… Dar sutaşul, răspunzând, I-a zis: Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperişul meu,ci numai zi cu cuvântul şi se va vindeca sluga mea…… Şi a zis Iisus sutaşului: Du-te, fie ţie după cum ai crezut. Şi s-a însănătoşit sluga lui în ceasul acela.”

3 Matei 9/2” Şi iată, I-au adus un slăbănog zăcând pe pat. Şi Iisus, văzând credinţa lor, a zis slăbănogului: Îndrăzneşte, fiule! Iertate sunt păcatele tale!……”

4 Matei 20/22” Şi iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă; Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Şi s-a tămăduit femeia din ceasul acela.”

5 Matei 9/27-29 “Plecând Iisus de acolo, doi orbi se ţineau după El strigând şi zicând: Miluieşte-ne pe noi, Fiule al lui David. După ce a intrat în casă, au venit la El orbii şi Iisus i-a întrebat: Credeţi că pot să fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credinţa voastră, fie vouă!”

6 Matei 14/35-36” Şi, cunoscându-L, oamenii locului aceluia au trimis în tot acel ţinut şi au adus la El pe toţi bolnavii. Si-L rugau ca numai să se atingă de poala hainei Lui; şi câţi se atingeau se vindecau.

7 Matei 15/22,28 “Şi iată o femeie cananeiancă, din acele ţinuturi, ieşind striga, zicând: Miluieşte-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon…. Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti. Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela.

Dupa cum cred ca ati remarcat, toti acest oameni au fost vindecati nu pentru ca Isus avea puterea de a face acest lucru, ci pentru ca ei credeu cu adevarat ca vindecarea lor este posibila. Credinta inseamna sa nu ai niciodata nici un dubiu ca poti sa faci ceva, iar in acel moment orice este posibil. Ca sa faca omul sa isi uite puterea si sa aiba dubii asupra ei, biserica ii invata ca a avea credinta inseamna sa crezi in altul, nicidecum in tine. Astfel, crezand in dumne-zeu, tu poti sa fii vindecat datorita bunavointei lui. In acest fel, omul, care poate sa faca totul singur, se milogeste la nalucile pe care le doare direct in bascheti de durerile lui.

De exemplu la punctul

1 Omul se vindeca numai pentru ca el crede ca daca Isus vrea, acest lucru este posibil “dacă voieşti, poţi să mă curăţeşti”.

2 Persona crede ca rostirea unui cuvant afirmativ al lui Isus ii poate vindeca sluga bolnava ”numai zi cu cuvântul şi se va vindeca sluga mea, dar Isus specifica:”fie ţie după cum ai crezut

3 Insanatosirea se face datorita credintei acelor oameni ca acest lucru este posibil “văzând credinţa lor”, Isus ii asigura ca sunt vindecati

4 Femeia era convinsa ca numai daca ii atinge haina se va insanatosi, dar Isus specifica iarasi ” fiică, credinţa ta te-a mântuit”.

5 Orbii sunt convinsi ca el poate sa ii vindece, de aceea Isus ii intreaba” Credeţi că pot să fac Eu aceasta?”, dupa care, adauga si de acesta data “După credinţa voastră, fie vouă!”.

6 Toata gloata era convinsa ca “numai să se atingă de poala hainei Lui; şi câţi se atingeau se vindecau.”.

7 Vindecarea se produce datorita credintei acelei femei ca acest lucru este posibil” : O, femeie, mare este credinţa ta.”

Ce inseamna aceste lucuri? Ca trebuie sa crezi in Isus ca sa te vindeci, asa cum spune biserica? Nuuu. De fapt insusi Isus afirma de fiecare data: “credinta ta te-a vindecat”. Cu alte cuvinte nu Isus reuseste sa vindece acele persoane, ci credinta ca vindecarea lor este posibila. A avea credinta nu inseamna ca trebuie sa crezi in cineva care vine si face ceva pentru tine. A avea credinta inseamna ca tu ai incredere, credinta nestramutata ca poti sa faci ceva pentru tine, indiferent cat ar pare de imposibil acel lucru.

Astazi, acest mod miraculos de a reusi sa te vindeci se numeste efectul placebo si se refera la faptul ca daca tu esti convins ca te poti vindeca singur, acest lucru se intampla fara nici o preoblema indiferent cat de complicata ar pare acea boala. Din acesta cauza este important ca toti sa aiba imense dubii ca aceste lucruri se pot intampla, fiindca atunci ar dispare de azi pe maine dumnezeu si toate concernele farmaceutice.

Un alt exemplu elogvent se refera la acele locuri bisericesti care au devenit super cunoscute datorita “minunilor” care se pretrec acolo.  Astfel, biserica aduce cate un ciolan botezat “moaste”, sau vreo bucata de stofa cu care imbraca o mumie, sau inventeaza o poveste cu o icoana care plange sau aparitia vrenui semn pe perete, iar multimii ii spune ca toate sunt facatoare de minuni. Cum in aceste locuri super aglomerate subconstientul colectiv lucreaza bine datorita credintei multimii ca acolo totul este posibil, toti se duc ca oile, din dorinta de a-si rezolva cate o problema.

Realitatea este ca omul neputincios care nu mai are nici o speranta, incepe sa creada cu atata tarie ca in acel loc el va reusi sa isi revina, incat cand ajunge acolo acest lucru se intampla. Multi spun ca atunci cand au avut pe cineva bolnav, acesta s-a facut bine deoarece toti cei prezenti s-au rugat pentru el. Desigur, si acest lucru este posibil dar nu pentru ca rugaciunea si statul in 4 labe au infaptuit minunea, ci datorita schimbarii vibratiei pe care adunarea a impus-o asupra pacientului.

Credinta si vointa sunt cele mai tari arme ale puterii ascunse a omului, de care biserica a reusit sa il indeparteze deoarece le-a inlocuit cu credinta in staful lor de naluci, iar vointa le-a anhilat-o spunandu-le ca sunt fiinte slabe, bune de nimic. Din acesta cauza, trebuie sa crezi in altul care vine sa iti rezolvi problemele, dandu-i voie sa intre in viata ta. In acest fel, fortele obscure, deghizate in ingeri, dumnezei si serafimi, pot sa intervina in viata ta pentru ca tu, fara sa stii, le dai permisiunea sa o faca. Din acesta cauza aceste entitati se joaca cu omul cum vor, deoarece el fara sa stie, le permite sa intervina in viata lui.

Matei 17/20” Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.” Acum ati inteles ca a avea credinta in tine nu in dumnezeu sau alte stafii, inseamna ca poti sa faci orice, chiar sa muti si un munte?

Alte fapte pe care le-a facut acest Isus se refera la exorcizarea demonilor. Acesta este un subiect pentru care sunt super pregatita, mai cu seama ca de mai bine de un deceniu este obiecul meu de practica si studiu. Despre indemoniati este greu sa vorbesti astazi ca nu prea ai cu cine. Daca vorbesti cu turma credinciosilor, esti ars. Datorita nestiintei si misticismului cu care sunt obisnuiti de mii de ani, ei imprima celui care ii asculta o frica care ii face pielea de gaina, pe sira spinarii incepe sa colinde unde reci, iar mainile si picioarele ii raman paralizate. Oriunde se intoarce vede draci, demoni si umbre. Daca vorbesti cu omul de stiinta, e si mai al dracu. El incepe sa iti insire o gramada de boli ca schizofrenia, personalitate multipla, accese de nebunie sau somnambulism. Toate aceste lucruri erau cunoscute de lumea antica care avea imediat leac pentru ele. De fapt, cand am inteles ce sunt aceste lucruri am felicitat-o in gand pe bunica mea care nu stia explicatia acestor fenomene dar ea stia leacul. Toate au avut in antichitate un leac bine definit, care astazi s-a pierdut pentru eternitate.

Eu o sa analizez exorcizarile care sunt prezente in Biblie, deoarece biserica nu le putea ignora, mai cu seama ca in acele timpuri omul era mult mai constient si mai evoluat in cunoasterea de sine decat cel de astazi. Eu am vazut extrem de multe persoane indemoniate, maltratate de aceste spirite si as vrea sa specific ca toate au cateva trasaturi comune. Prima ar fi ca nu are importanta daca esti director, ministru, doctor, muncitor sau femeie de servici, oricare din ei poate sa sufere un astfel de atac. In momentul crizei toti sunt de nerecunoscut. Fata li se schimonoseste, scot urlete animalice, se tarasc pe jos, isi rup hainele de pe ei, te privesc, dar nu te vad, vorbesc, injura, spun lucruri pe care nu le intelegi, de multe ori vorbesc limbi antice, te scuipa, te ameninta, se lauda ca sunt tari, iti amintesc ca nu esti bun de nimic, iar persoana respectiva  capata mai multa putere. Toate aceste lucuri se intampla cand niciunul dintre cei prezenti nu are habar de puterea lor, in afara popii, care desi crede ca rezolva problema, totul ramane ca la inceput. Dar sa vedem de ce Isus reusea sa ii alunge.

Matei 8/28-31” Şi trecând El dincolo, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizaţi, care ieşeau din morminte, foarte cumpliţi, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. Şi iată, au început să strige şi să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti? Departe de ei era o turmă mare de porci, păscând. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoţi afară, trimite-ne în turma de porci.”

In acest paragraf, persoanele posedate sunt descrise exact in momentul  in care apar crizele deoarece demonii il vad pe Isus. Desi acesta nu le face nimic, sunt infricosati, deoarece afirma:” Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti? “ Aceste entitati recunosc sufletul treaz pe care il are omul cu cunoastere de sine. Daca acea persoana nu are cunostinte de sine, ea nu este periculoasa pentru ei, dar o persoana care stie totul, asa cum este descris Isus, le impunea teama. Demonul are frica de suflet pentru ca un singur suflu de al lui il duce la pieire, dar cum in el nu exista rau, prefera sa le ordone sa plece. Inutil sa adaug ca partea cu porcii este o alta gaselnita bisericeasca ca sa scoata si mai mult in evidenta faptul ca porcii sunt animale necurate.

Matei 9/32-34” Şi plecând ei, iată au adus la El un om mut, având demon. Şi fiind scos demonul, mutul a grăit. Iar mulţimile se minunau zicând: Niciodată nu s-a arătat aşa în Israel. Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni.”

Acest paragraf este important pentru ca scoate in evident faptul ca aceste entitati produc in corpul uman disfunctii, care dispar imediat ce corpul este eliberat de acestea.

Matei 12/22,24,43-45,” Atunci au adus la El pe un demonizat, orb şi mut, şi l-a vindecat, încât cel orb şi mut vorbea şi vedea…..Fariseii însă, auzind, ziceau: Acesta nu scoate pe demoni decât cu Beelzebul, căpetenia demonilor….când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. Aşa va fi şi cu acest neam viclean.”

In aceste randuri ne este povestit in cateva cuvinte,  faptul ca de multe ori orbirea si mutenia pot fi cauzate de entitati care traiesc in corpul omului respectiv, dar si un alt aspect interesant. In momentul in care cineva alunga aceste entitati din corp, daca nu este atent, ele se reintorc de fiecare data tot mai multe, iar atunci starea lui se poate inrautati extrem de mult. Din acesta cauza, este bine sa faci acest lucru singur ca sa inveti sa ii alungi din nou daca vin, dar si sa poti sa te controlezi mereu. Astazi sunt o gramada de autotehnici pentru a reusi.

Marcu1/21,23,” Şi venind în Capernaum şi îndată intrând sâmbăta în sinagogă, îi învăţa. Şi era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare, Zicând: Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te ştim cine eşti: Sfântul lui Dumnezeu. Şi Iisus l-a certat, zicând: Taci şi ieşi din el. Şi scuturându-l duhul cel necurat şi strigând cu glas mare, a ieşit din el. Şi s-au spăimântat toţi, încât se întrebau între ei, zicând: Ce este aceasta? O învăţătură nouă şi cu putere; că şi duhurilor necurate le porunceşte, şi I se supun.

In acest verset din nou entitatea recunoaste puterea sufletutlui care ii face rau. Din aceasta cauza prefera sa plece singur, bombanind, decat sa fie prajit.

Matei 17/15-16, 18-20” Şi zicând: Doamne, miluieşte pe fiul meu că este lunatic şi pătimeşte rău, căci adesea cade în foc şi adesea în apă. Şi l-am dus la ucenicii Tăi şi n-au putut să-l vindece…. Şi Iisus l-a certat şi demonul a ieşit din el şi copilul s-a vindecat din ceasul acela. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut să-l scoatem?  Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă.

Si de acesta data credinta ca poti sa faci aceste lucruri este importanta pentru a reusi sa izbandesti. Acesti apostoli erau persoane care stiau cu ce anume au de a face, dar cu toate acestea nu au reusit pentru ca in momentul in care au inteles ca entitatea respectiva este diferita de celelalte le-a fost teama, iar puterea lor a scazut din lipsa credintei.

Toata puterea acestui Isus statea in cunostintele fara limite pe care le avea despre cunosterea sa interioara, la fel ca Zalmoxe, omul dupa care a fost copiata figura lui. Zalmoxe era recunoscut in toata lumea pentru aceste invataminte ale sale, astfel incat Herodot spune despre el: “ Voi medicii greci nu puteti sa vindecati omul la fel de bine cum fac getii, oamenii lui Zalmoxe. Ei inainte de a vindeca corpul vindeca sufletul, pentru ca daca sufletul este bolnav, corpul nu va putea fi vindecat.” (e ceva aproximativ, nu citatul original pe care nu l-am gasit repede.). De alfel si in Evanghelii se afirma ca elita din acea vreme se temea de el si de invatatura sa: Marcu 11/18” Şi au auzit arhiereii şi cărturarii. Şi căutau cum să-L piardă. Căci se temeau de El, pentru că toată mulţimea era uimită de învăţătura Lui.” Despre acest subiect sunt atat de multe de spus ca as putea sa scriu o carte cu cateva sute de pagini, dar ma opresc aici pentru ca altceva trebuie sa intelegem.

Alte minuni care sunt puse in carca lui Isus, ar fi inmultirea painilor si a pestilor, transformarea apei in vin, potolirea furtunii, pescuirea miraculoasa,  mersul pe apa, invierea lui Lazar si a tanarului din Nain, schimbarea la fata, moneda din gura pestelui, vindecarea leprosilor, smochinul uscat si vindecarea urechii slujitorului.  Am sa incerc sa spun cateva cuvinte despre fiecare dintre ele., dupa care vom trece mai departe sa vedem ce ne spun adevarate invataturi pe care biserica le-a transformat in acest gunoi care a intunecat mintile omului de 2000 de ani.

Gabriela Dobrescu

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(crestinism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Gabriela Dobrescu-Cum a fost inventat Isus Cristos

  1. Gheorghe I. Ungureanu zice:

    Nu trebuie să piardă nimeni vremea scriind pozitiv despre isusul care nu este ”controversat”, căci el nu a fost niciodată o persoană, ci este doar un personaj inventat la anul 465; deci există în basnele evreiești de 1.554 de ani, aceștia fiind anii celei mai mari decăderi a Omenirii… Absolut nimeni din perioada la care se referă ”viața” personajului, nu l-a remarcat; un singur text, atribuit lui Lucullus, s-a stabilit de multă vreme că este inventat.
    7 martie 102 e.d.
    Prof. Gheorghe I. Ungureanu

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.