Cine credeți că va mai veni în învățământ, să fie carne de tun pentru oricine?


Școala

In curind asa cum nu mai sunt medici si asistente, nici profesori. Vor ajunge sa angajeze pe unii cu 12 clase care a trecut cu nota la limita. Sa vezi atunci distractie…. Daca ministerul nu stie sa-si apere salariatii, sa impuna respectul parintilor si elevilor pentru profesori, viitor cu idioti se va scrie…

Un cadru didactic a reacționat, după ce presa a dezvăluit, ieri, a fost inițiat un proiect legislativ care permite elevilor și părinților să ceară un examen medical complet pentru profesori.

 Ieri, Sputnik relata despre un proiect de lege inițiat de peste 20 de senatori, printre care și Liviu Pop, fost ministru al Educației Naționale.

Noua prevedere legislativă propune mai multe modificări ale Legii Educației. Cea care se referă la examenul medical al cadrelor didactice se află la articolul 234 și prevede că ”orice factor implicat în procesul educațional poate solicita un examen medical complet pentru orice persoană angajată în școală, în cazul în care consideră necesar acest lucru”.

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar astăzi, pe un grup dedicat cadrelor didactice a fost publicată chiar și o scrisoare adresată actualului ministru al Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Acesta spune că ar fi păcat să se cheltuiască resurse pentru evaluarea medical și că, în condițiile în care spitalele sunt pline de microbi, nu ar fi mai bine ca dascălii să primească în avans ajutorul de deces?

”Eu vă propun să ne montați un GPS în vârful capului. Ar fi păcat ca părinții și elevii să nu știe unde sunt în orice moment”, a scris semnatarul scrisorii pe Facebook.

Dascălul spune că ar vrea să vadă toți părinții și elevii că acesta este al treilea sfârșit de săptămână în care muncește și că, în scurt timp, vor avea loc simulările, care vor ține profesorii în școală de dimineață până seară.

Profesorii, obosiți

”O să spuneți că nu se întâmplă în fiecare zi, iar eu aș putea să vă spun că aveți nevoie de profesori odihniți astfel încât să nu ajungem să scriem o literă greșită în caiete și să fim linșați mediatic, cum de altfel se întâmplă, iar dumneavoastră le faceți pe plac tuturor fără să analizați în prealabil situația”, se arată mai departe în epistolă.

Dascălul spune că, până la finalul lui mai, va mai avea un singur weekend liber. El a întrebat-o pe Andronescu în ce țară elevii și părinții acestora mai trimit profesorii la controale medicale.

”Cine credeți că va mai veni în învățământ să fie carne de tun pentru oricine? (…) Uneori chiar îmi doresc să aplicați tot ce spuneți și în 10-15 ani o să aveți doar suplinitori necalificați și imigranți. O să fiți mulțumiți cu ei pentru că aceștia nu vor cere salarii mari”, a precizat sursa citată.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cine credeți că va mai veni în învățământ, să fie carne de tun pentru oricine?

  1. nustiunuvreaunucunoscnuam zice:

    Ei na! parintele suparat e tot un fost elev care nu a nimerit scoala prea des darrr..posibil e ceva patron de magazin nu st de care(cred ca ala de vinde tigari la bucata la elevii din aceeasi scoala)))) sau patronul care in timpul..anului scolar are elevii la munca desi ..normal trebuiau sa fie la scoala darr tot el tipa ca ar angaja dar nu are pe cine…ca elevi nu stiu meserie ca nu as pregatiti .( daca megi la firma oficial si ai spui …am 30 elevi …ai primesti in practica ….sa vezi isterie ) Hai sictir patronilor de parinti!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.