Așa arată Marea Britanie de azi: O școală elimină lecțiile pro-LGBT în urma protestelor părinților, o alta începe să predea cursuri de prim ajutor pentru elevii înjunghiați


Așa arată Marea Britanie de azi: O școală elimină lecțiile pro-LGBT în urma protestelor părinților, o alta începe să predea cursuri de prim ajutor pentru elevii înjunghiați

Două informații publicate la distanță de o zi de presa presa britanică surprind perfect imaginea Marii Britanii, țara în care elevii află la cursurile de educație sexuală că și băieții pot avea menstruație.
The Daily Mail,  4 martie: ”Lecțiile anti-homofobie în școala primară AXES au fost suspendate după protestele părinților musulmani care au retras 600 de copii de la ore.
Școala primară Parkfield din Birmingham a fost nevoită să abandoneze cursurile anti-homofobie în urma protestelor părinților musulmani. Lecțiile numite „No Outsiders” au fost eliminate din programă până după Paște, perioadă în care va avea loc o „consultare” cu părinții.
Unul dintre profesorii școlii,  Andrew Moffat, a fost promotorul acestor lecții menite sa răspândească toleranța față de cuplurile de același sex și de alte minorități. Mulți părinți, in majoritate musulmani, s-au revoltat, spunând că homosexualitatea contravine religiei lor, în timp ce alții s-au plâns că copiii sunt prea mici pentru a învăța despre astfel de probleme.
Daily Mail, 5 martie: ”Elevii trebuie să învețe cum să trateze rănile provocat de cuțite: lecții privind acordarea de prim ajutor sunt planificate pe fondul creșterii numărului adolescenților înjunghiați”.
Elevii învață cum să trateze răni provocate de înjunghiere pe fondul unei explozii  a criminalității în Marea Britanie. Copiii vor învăța cum să ofere primul ajutor și cum să vorbească cu serviciile de urgență după un atac cu arme albe, în cadrul lecțiilor organizate de organizația de caritate StreetDoctors.
În lecții de până la o oră și jumătate elevii vor folosi recuzită vizuală pentru a vedea ce se întâmplă cu o persoană înjunghiată și  cum se aplică presiunea la o rană de cuțit.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(Anglia). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.