Cristache: ”Lăsați derapajele anumitor părinți ce au ajuns sau se cred buricul pământului”


Iulian Cristache

Președintele FNAP – Învățământ Preuniversitar a lansat un apel către profesori, specialiști și ministrul educației, prin care solicită să ignore orice derapaje din exterior și să își facă meseria, salvând sistemul de învățământ.

 Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar spune că, la momentul de față, școala românească nu este atacată, ci doar s-a ajuns la saturație.

Și aceasta fiindcă de 30 de ani se tot schimbă miniștri pe bandă rulantă, la fel și regulamentele, apar tot felul de amendamente.

”Din păcate, școala românească nu are puterea de a se autoregenera. Are, totuși, capacitatea de a se autoproteja, adică de a ascunde gunoiul sub preș”, a scris Cristache pe Facebook.

Acesta a explicat că, atunci când a preluat funcția de președinte al FNAP – IP, venind din mediul privat, era 100% convins că, împreună cu sindicatele și elevii, va putea mișca „munții” sistemului.

Nu a fost așa, fiindcă, mai spune Cristache, există o ”reziliență a sistemului la schimbări majore”, astfel încât să nu deranjeze ”șezuturile încălzite de-a lungul timpului”. Interesele elevilor și societății, în ansamblu sunt trecute în plan secund.

Specialiștii, acuzați că ascultă ordine politice

Sursa citată menționează că vede articole ale „specialiștilor” care, de 30 de ani, încălzesc scaunele ministeriale și nu numai, ”încălziți de banii primiți și de ordinele politice”.

”Sigur că nu toţi ştim cu ce se mănâncă acest sistem, dar dumneavoastră, dacă aţi ştiut, ce aţi făcut până acum? L-aţi adus la limita suportabilităţii şi va hliziţi la anumite puncte de vedere, fără să vă vedeţi neputinţa sau zona de confort în care trăiţi de 30 de ani”, a precizat Cristache.

Acesta a adăugat că sistemul de învățământ nu poate fi rupt de societatea din care face parte și care, la rândul său, este produsul școlii românești. În opinia sa, este vorba despre un cerc vicios, greu de întrerupt, motiv pentru care face un apel către profesori, specialiști și miniștri.

Cristache le cere, nici mai mult, nici mai puțin, decât să își facă meseria.

”Lăsaţi derapajele anumitor părinţi care au ajuns sau se cred buricul Pământului! Rolul dumneavoastră este major, dumneavoastră sunteţi cei educaţi, adică cei care îi educa pe ai noștri copii, pe viitorii profesionişti ai societăţii. Fiţi exemple reale ale societății şi acolo unde sunt derapaje, izolaţi-le!”, a menționat Iulian Cristache.

BUCUREȘTI, 10 mart – Sputnik, Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.