Ingrid Mocanu o zdrobește pe Kovesi: ”Cei mai mincinoși procurori ai țării


Ingrid Mocanu

”Să mințim mult, că dacă tot nu ne contrazice nimeni ne cred fraierii – este o minciună sfruntată, eu am fost unul dintre avocați”

 ”Să mințim mult, că dacă tot nu ne contrazice nimeni ne cred fraierii”, și-a adnotat Ingrid Mocanu propria intervenție televizată despre ultima declarație a Laurei Kovesi, pe care o caracterizează drept ”Unul dintre cei mai mincinoși procurori ai țării… Zeița Slujirea”.

Ingrid Mocanu aduce o mărturie prin care o zdrobește pe Laura Kovesi – și folosim acest termen deoarece cunoscuta juristă include și un comentariu de specialitate prin care desființează reclamațiile fostei șefe a DNA.

Concret, după audierea de 5 ore de la Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, Kovesi a spus că ”au năvălit peste ea aproximativ zece avocați”.

”Știți că a ieșit doamna Kovesi și a spus că dintr-o dată, în timp ce domnia sa stătea într-un birou și își citea dosarul, au năvălit vreo 10 avocați peste dânsa și dintr-o dată a fost făcută suspectă cu cei 10 avocați care au întrerupt-o din citirea dosarului”, a  amintit Ingrid Mocanu declarație dată de Kovesi după audierea de 5 ore de la Secție pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Vreau să vă dau o informație din interior, care nu se știa până acum, a declarat Ingrid Mocanu la Antena 3. ”Este o minciună sfruntată, eu am fost unul dintre avocați”, a spus Ingrid Mocanu.

”Noi am fost duși într-o primă fază așa cum se procedează în toată lumea, în încăperea unde urmează să se deruleze actul de procedură pentru care am fost convocați”, a relatat Ingrid Mocanu, care spune că ”nici nu știam despre ce dosar e vorba – ni s-a spus că se efectuează acte în dosarul 21”.

Ingrid Mocanu a dat detaliile procedurii – ”Ne-am prezentat șapte sau opt avocați, ne-am așezat pe scaune, în spatele mesei în care a fost chemată”.

Dar, interesant, nu ”avocații au năvălit”, ci Kovesi a apărut după intrarea avocaților – un detaliu poate mai puțin important juridic, dar care arată diferența între ceea ce a spus procuroarea și mărturia care o contrazice.

”Domnia sa a întârziat puțin pentru motive obiective și a intrat în timp ce noi toți eram așezați pe scaune în spatele domniei sale”, spune Ingrid Mocanu, ”Deci nu a năvălit nimeni peste dânsa”.

Și în privința procedurii, chestiune nu stă cum așa cum a criticat Kovesi.

”A fost citată verbal, există și această posibilitate”, precizează Ingrid Mocanu. ”I-au fost explicate motivele pentru care s-a recurs la această procedură urgentă de citare și i-a fost citită acuzația, într-adevăr, o singură dată”.

Dar, întreabă Ingrid Mocanu, ”de câte ori ar trebui citită?”. De fapt, această întrebarea este o provocare pentru Laura Codruța Kovesi, care, dacă nu va răspunde, va confirma butada cunoscutei juriste: ”Să mințim mult, că dacă tot nu ne contrazice nimeni ne cred fraierii”.

O politică pe care, după câte s-a văzut, figurile marcante ale ”statului paralel” o folosesc din plin și cu succes, bazându-se pe talibanismul evident al susținătorilor lor.

BUCUREȘTI, 11 mart – Sputnik, Evan Răutu.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-JUSTITIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.