Scandalul repatrierii aurului. Consilier BNR: Banca Națională are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului și poate să aleagă unde să o țină. Reacția senatorului PSD Șerban Nicolae


Scandalul repatrierii aurului. Consilier BNR: Banca Națională are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului și poate să aleagă unde să o țină.  Reacția senatorului PSD Șerban Nicolae

Scandalul repatrierii aurului a continuat sâmbătă, printr-un schimb de replici între oficiali ai BNR și inițiatorul legii  privind rezervei aurului din Anglia. Senatorul PSD Șerban Nicolae a avut o reacție dură la adresa lui Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, după ce acesta a afirmat că Banca Națională „are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului”. Senatorul PSD a declarat că rezerva de aur trebuie să rămână în țară și că Vasilescu nu are dreptul să facă asemenea afirmații, scrie evz.ro.
„În privința acestei rezerve de aur, BNR este extrem de transparentă. Toți cei care fac asemenea declarații, dar absolut toți fără excepție, care se referă la netransparentă BNR, și spun că aurul este în pericol, nu citesc. BNR, din 2002, publică cu regularitate toate datele necesare privind rezerva de aur, absolut toate. Văd acum întrebări de genul cine v-a dat voie să scoateți aurul din țară? Banca Națională, potrivit legii, nu trebuie să ceară dreptul nimănui.
Are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului și totodată poate să aleagă unde să o țină, în țară sau în străinătate. Prețul aurului este fluctuant și valoarea celui de la Londra a crescut deopotrivă. Astfel criticii de serviciu au tras concluzia că BNR a mai dus aur acolo. Fals. Nu a mai dus niciun gram de aur în plus față de cele 61 de tone duse până în 2012, că nu a fost transportat tot odată. Nici Ceaușescu nu l-a dus pe tot odată că și el ținea aurul României în străinătate” a spus Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isărescu, într-o emsiune la antena3.ro.
Replica senatorului PSD Nicolae a fost clară: „Rezerva de aur trebuie să stea în țară” a spus Șerban Nicolae, unul dintre cei care au avut inițiativa aducerii aurului în țară.
Liviu Dragnea și senatorul Nicolae au depus la Senat, pentru dezbatere în regim de urgență, un proiect de modificare a Legii privind Statutul Băncii Naționale a României, prin care stabilesc aducerea în țară a rezervelor de aur ale BNR.
Proiectul prevede că BNR urmărește menținerea rezervelor la un nivel adecvat tranzacțiilor externe ale României.
„Dacă există pericolul diminuării rezervelor, până la un nivel care ar periclita tranzacțiile internaționale ale statului, precum și în cazul în care diminuarea s-a produs, Banca Națională a României prezintă Parlamentului și Guvernului, de îndată, un raport privind situația rezervelor și cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere. Raportul va conține recomandările Băncii Naționale a României privind politicile guvernamentale macroeconomice necesare pentru preîntâmpinarea sau remedierea situației”, prevede proiectul legislativ.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA(tezaur). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Scandalul repatrierii aurului. Consilier BNR: Banca Națională are dreptul să administreze rezerva de aur a țării, că nu e a statului și poate să aleagă unde să o țină. Reacția senatorului PSD Șerban Nicolae

  1. CK zice:

    Repatrierea aurului tarii nu e rea,ba dimpotriva,insa nu cu plosnitele atualei guvernari.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.