Londra: Sute de mii de oameni în stradă contra Brexitului – video


Proteste la Londra

Oamenii nu doresc retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, motiv pentru care au manifestat, astăzi, cerând organizarea unui al doilea referendum pro sau contra Brexitului.

. Pe pancardele participanților la protest erau scrise mesaje precum ”Cel mai bun acord este nici un Brexit!” și ”Noi cerem o consultare populară!”

Acesta ar putea fi cel mai mare protest anti-Brexit de până acum, spun organizatorii. De asemenea, ei au precizat că au un motiv întemeiat să creadă că numărul de 700.000 de manifestanți – potrivit organizatorilor – atinsă în cursul unei adunări de același gen în octombrie, a fost depășită.

Susţinătorii menţinerii Marii Britanii în UE au pornit de la Marble Arch de lângă Hyde Park, la amiază, după care s-au îndreptat spre biroul premierului, iar apoi spre parlamentul de la Westminster, informează agerpres.ro.

Сторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона

Trebuie făcută precizarea, deosebit de importantă, că petiția lansată în cursul acestei săptămâni pentru anularea Brexitului a strâns, în numai 3 zile, patru milioane de semnături, după apelul lansat de premierul Theresa May deputaților pentru a ratifica acordul de retragere din Uniunea Europeană.

Premierul britanic a exclus în mai multe rânduri organizarea unui nou referendum pentru sau contra Brexitului. May a considerat că, în acest fel, s-ar agrava divizările și s-ar fragiliza sprijinul democrației.

Potrivit susținătorilor Brexitului, un al doilea referendum ar duce la declanșarea unei crize constituționale majore.

Mai mult, vineri, Theresa May a lăsat să se înțeleagă că ea ar putea să nu supună la vot săptămâna viitoare – pentru a treia oară – acordul privind Brexitul, care a fost deja respins cu o largă majoritate de două ori de Camera Comunelor din ianuarie și până în prezent.

Situația este destul de dificilă pentru May, ziarele Times și Daily Telegraph precizând că presiunile se accentuează asupra premierului britanic pentru ca aceasta să demisioneze.

Сторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона
© REUTERS / KEVIN COOMBS
Сторонники ЕС участвуют в марше «Народное голосование» в центре Лондона

Liderii europeni, care se reuniseră joi şi vineri la Bruxelles, au amânat data Brexitului din 29 martie pentru 22 mai dacă Camera Comunelor ratifică acordul de retragere săptămâna viitoare, sau pentru 12 aprilie în caz contrar.

Vineri, aceștia au atenționat UE că dispune de o ultimă șansă de a părăsi UE în mod ordonat.

BUCUREȘTI, 23 mart – Sputnik, Georgiana Arsene

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în EUROPA(Brexit). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Londra: Sute de mii de oameni în stradă contra Brexitului – video

  1. ionel zice:

    miscarea hastag diez este probabil cea mai toxica infectie a creierelor raspindindu-se cu o contagiozitate dezastruoasa peste tot pamintul…. asemenea molima va avea urmari catastrofale si pierderile de vieti vor depasi lejer pe cele suferite de umanitate in decursul secolului XX….Din pacate laboratoarele criminale ale celor ce conduc in fapt destinele omenirii- nu conducatorii de carton – au ca tel final impunerea rapida a NWW. dar sint mult prea putini oameni care pot discerne in noianul de dezinformare si care pot pune cap la cap informatiile pentru a-si obtine tabloul real al societatii actuale …

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.