Spania are nevoie de 270.000 imigranti pe an pentru a insufleti piata muncii


3917918

Dragi compatrioti, luati aminte: indiferent cine va castiga alegerile, cine va fi presedintele Romaniei, cine va guverna, veti auzi aceasta fraza: Romania are nevoie de sute de mii de imigranti pentru a ocupa locurile de munca ale romanilor care au plecat si ale celor care se pensioneaza. Exista un mic detaliu despre care nu vorbeste nimeni; imigrantii nu au nicio pregatire, nu au calificare, nu pot ocupa posturile lasate libere de medici, infirmiere, profesionisti, care au plecat. Si asta s-a intamplat in toate tarile care au primit masiv imigranti. K.S.

Revenind la Spania, imbatranirea populatiei va cauza o crestere a locurilor de munca care nu coincid cu profilul laboral al spaniolilor. Spania va avea nevoie de sosirea a unor 270.000 imigranti pe an de acum pana in 2050 pentru a putea satsiface necesitatile pietii muncii. Asta se datoreaza faptului ca tara „imbatraneste” si multe din locurile de munca care raman libere nu se pot acoperi cu populatia autohtona.
Ce nu spune propaganda pro-imigratie? Nu spune ca de cand a intrat criza economica in 2008, au plecat cateva milioane de spanioli, 90% dintre ei profesionisti, medici, cercetatori, studii universitare. Alti 76.000 spanioli au plecat in strainatate in 2017 si deja sunt peste 2,5 milioane cei plecati. Regatul Unit, in ciuda Brexit, SUA si Franta sunt tarile unde s-au stabilit spaniolii, conform Institutului National de Statistica (INE). Dintre cei care au plecat, au varsta intre 16 – 64 ani. La 1 ianuarie 2018, numarul spaniolilor care traiesc in strainatate era de 2.482.808, care reprezinta o crestere de 3,2% fata de anul anterior, 76.197 persoane in plus.

rumi

Despre nevoia Spaniei a vorbit secretara de la Starea Imigratiei, socialista Consuelo Rumí, in forumul Banca Interamericana a Dezvoltarii, Migratiei si Oraselor, unde a aparat faptul ca ar fi o „eroare grava” sa consideram imigratia ca o amenintare si nu ca o oportunitate pentru societate.

„Piata muncii va avea nevoie, cu toata siguranta, de un complement migratoriu, o intrare de profiluri laborale care nu vor putea fi acoperite cu persoanele care exista aici”, a spus responsabila cu Migratia in sectoare precum tehnologic si informatic.

Alrededor de 200 inmigrantes saltan la valla fronteriza de Ceuta

Si aici sosesc tehnicienii si informaticienii

Intre alte masuri, Rumí a explicat ca Spania va usura obtinerea vizelor pentru fiii si nepotii spaniolilor care traiesc in Argentina – tara cu cel mai mare numar de emigranti spanioli – care se va pune in practica de la 1 aprilie, pentru a putea veni si munci in Spania.

A amintit ca Guvernul socialist a aprobat un Plan de Reintoarcere pentru a „recupera talentul nostru” si a facilita regresul spaniolilor care doresc in fata posibilitatilor de munca in sectoarele mentionate mai sus.
„In fata absentei lucratorilor specializati , raspunsul nu poate fi ca firmele, companiile, sa schimbe tara; trebuie sa fie ele cele care gasesc sprijin in Spania si sa ramana, sa plateasca impozite si sa dea de lucru”, a spus Rumi, care a insistat ca trebuie „sa promoveze caile de intrare ale lucratorilor calificati, oferind autorizatii rapide impreuna cu un statut migratoriu stabil si fiabil”.

A lamentat ca scopul imigratiei s-a convertit intr-o sursa de tensiune in Comunitatea Internationala, si de asemenea in Europa intre statele membre.

„Tensiunea migratorie dupa razboiul din Siria a facilitat aparitia miscarilor populiste care pun imigrantul in centrul tuturor problemelor”, a spus Rumí, care a opinat ca este „inacceptabil din punct de vedere moral si indecent din punct de vedere politic sa acuzam imigrantii de relele societatii”.

Conform responsabilei cu Imigratia, „este necesar, evident, sa contam cu un solid control al frontierelor, dar nu sa ne centram eforturile in incercarea de a opri imigratia, ci in a crea conditii pentru a o converti intr-o oportunitate si pentru ca a emigra sa fie o optiune si nu o necesitate” pentru a trai.

Ninos-refugiados-ACNUR-Zattari-Jordania_EDIIMA20160204_0298_19

Copii sirieni in tabara in Iordania

Rumí a apelat in acest forum international sa nu se uite ca peste 80.000 de persoane au fugit de razboi si sunt instalati in tabere de refugiati din Iordania de mai multi ani, si a cerut Uniunii Europene sa continue cu politicile de reasezare ale acestor refugiati in tari europene.

„Aceasta imigratie legala este in mod clar pozitiva pentru tara noastra si pentru continent, pentru ca Europa imbatraneste si Spania imbatraneste”.

patera

Cu privire la imigrantii care vin pe mare in pateras, a semnalat ca „pentru a lupta impotriva imigratiei ilegale, Guvernul are convenii de colaborare cu Maroc si cu alte tari incluse in Planul Africa.

„Trebuie sa facilitam sosirea persoanelor in situatie legala; se poate veni in acest mod si evita riscurile in patera, unde se beneficiaza numai mafia”.

https://www.eldiario.es/sociedad/Espana-necesita-migrantes-demanda-laboral_0_879812465.html

https://www.elmundo.es/espana/2018/03/20/5ab0ff78ca474113548b4632.html

https://karensmithdotblog.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în EUROPA(imigranti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Spania are nevoie de 270.000 imigranti pe an pentru a insufleti piata muncii

  1. Ene Constanta zice:

    De ce faceti acest lucru ? De ce nu va ganditi sa asigurati spaniolilor conditii demne de viata si de munca si sa nu doreasca nimeni sa mai plece ? .Intrebarea este valabila pentru toate tarile unde se intampla astfel de lucruri . Mi-ar place sa ne spuna cineva adevarul …Poate il vom afla vreodata ….

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.