Andronescu, declarație șoc: ”Clasa pregătitoare devine clasa I”


Ecaterina Andronescu

Pe dementa asta nu se gaseste nimeni sa o distruga? Are ordin de afara sa termine viiitorul poporului geto dac (roman). Sa se ajunga ca in vest unde copii nu mai sunt ai parintilor ci al statului!

Ministrul Educației Naționale a anunțat o serie de propuneri care vizează modificarea structurii sistemului de învățământ – nimic nu va mai fi la fel.

 În urmă cu scurt timp, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a propus schimbarea structurii sistemului de învățământ.

Prima modificare va fi redenumirea clasei pregătitoare, care se va numi clasa întâi.

”Clasa întâi este aici ceea ce este azi clasa pregătitoare. Asta pentru că în mentalul colectiv a intrat din păcate cu clasa zero. Ceea ce este total greșit, cum să fie un copil clasa zero?”, a motivat demnitarul propunerea de redenumire a clasei pregătitoare, potrivit edupedu.ro.

Potrivit schemei prezentate de Ecaterina Andronescu, nu va mai exista o clasă pregătitoare, elevii intrând direct de la grădiniță în clasa întâi la vârsta de 6 ani.

Clasele din ciclul primar clasic vor fi I-III, urmând ca la clasa a IV-a elevii să aibă în continuare învățător, dar și profesori.

Andronescu spune că la clasa a 5-a vor fi introduși profesori la limbile străine. Problema este că elevii fac limbi străine cu profesor încă de la clasa pregătitoare.

Evaluările Naționale noi sunt propuse să aibă loc la clasa a treia – actuala clasă a doua și la clasa a patra – actuala clasă a cincea. La acest moment, Evaluările Naționale au loc în clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Clasa a IX-a trece la gimnaziu, prin redenumirea claselor, iar o altă noutate ar fi apariția unui consilier de carieră în schema de la clasele VII-IX.

Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a va deveni Evaluarea Națională de la clasa a IX-a.

Cui folosesc aceste schimbări?

Andronescu a precizat că elevii care nu fac față la Evaluarea Națională ar putea face un an suplimentar care nu înseamnă neapărat un an de repetenție, ci presupune să nu lase pe nimeni să treacă mai departe de acest nivel fără competențele necesare.

La o primă vedere – și la mai multe, desigur – propunerile ministrului Educației vin să răstoarne un sistem și așa plin cu problem. Care este însă scopul acestor schimbări, în condițiile în care, în decursul acestei luni, a fost introdusă simularea examenelor atât pentru elevii de clasa a șaptea, cât și pentru cei de clasa a unsprezecea, dacă structura învățământului se va schimba din temelii?

De ce Andronescu a ieșit azi cu aceste propuneri extrem de controversate, în ziua în care se afișează rezultatele și notele de la simulare bac 2019? Cât de gravă este situația de la nivelul liceelor dacă trebuie să apeleze la asemenea artificii?

În ceea ce privește clasa pregătitoare, nu poate fi comparată sub nici o formă cu clasa întâi. Se pune apoi problema – ce se va face cu clasele special amenajate pentru pregătitoare? Cu adaptarea programei școlare care va deveni supraîncărcată?

Iată numai câteva întrebări ce pot constitui argumente la ceea ce spuneam mai sus și anume că se generează un scandal pentru a se ascunde o situație gravă.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik, Georgiana Arsene.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Andronescu, declarație șoc: ”Clasa pregătitoare devine clasa I”

 1. Ene Constanta zice:

  Ce fel de profesor esti doamna Andronescu ? Iti faci de rusine generatia din care apartii…desi au fost profesori minunati ! ai nevoie de bani ? sunt banii mai importanti decat formarea noilor generatii ? Ai grija doamna Andronescu …in viata totul se plateste….Dumnezeu nu doarme….

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Toti administratorii conduc dupa un manual. In momentul in care pleaca unul din ei, urmatorul care asteapta la rind ii ia din mina manualul cu instructiuni si continua exact aceeasi linie impusa planetar. N-ai voie sa sufli in front!
   TOTI SUNT DOAR IMPLEMENTATORI AI MANUALULUI

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Constanta,
    Vorbesti de Dumnezeu cu o uriasa armata de oameni cinici care nu cred in NIMIC! iti dai seama cit de tare se amuza ei pe seama celor ca tine care amintesti de lucruri sfinte?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.