Rusia transferă tehnică militară Venezuelei


Rusia transferă tehnică militară Venezuelei

Un reprezentant al industriei rusești de apărare a afirmat joi că Rusia trimite echipament militar Venezuelei, transmite DPA, citând Interfax.

Viktor Kladov, director pentru cooperare internațională al companiei de stat Rostec, producătoare de armament, a declarat la o expoziție de specialitate din Malaezia că „Venezuela se află într-o situație dificilă. De aceea, este necesar să sprijinim un nivel suficient de pregătire de luptă pentru Venezuela, cu echipament produs în Rusia” și a adăugat că „această activitate este în curs de desfășurare și este, desigur, corectă”, asta și pentru că „Venezuela este partenerul nostru tradițional, de încredere. Menținem colaborarea” – informează Agerpres.

Reprezentantul Rostec a amintit că Rusia construiește în Venezuela o fabrică de pistoale-mitralieră Kalașnikov și un centru de service pentru elicoptere. Firma producătoare Kalașnikov își anunțase deja intenția de a începe anul acesta montajul armelor automate model AK-103 în Venezuela, cu o capacitate anuală de 25 de mii de bucăți.

Rusia sprijină, inclusiv financiar, regimul de la Caracas condus de Nicolas Maduro, președintele ales al Venezuelei, aflat la al doilea mandat, contestat de SUA și statele occidentale din UE.

Săptămâna aceasta, oficiali militari ruși au ajuns în capitala venezueleană, în cadrul unei misiuni despre care atașatul militar venezuelean la Moscova a declarat că este „de cooperare militară și tehnică” și nu „legată de o posibilă desfășurare de operațiuni militare”.

https://www.activenews.ro

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL (la zi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.