Germania vrea să-i facă pe toți cetățenii donatori de organe


Germania vrea să-i facă pe toți cetățenii donatori de organe

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a prezentat luni un proiect de lege prin care se dorește stimularea transplanturilor de organe, prin revizuirea sistemului actual de donare de organe, scrie dw.com.
Reforma a declanșat o dezbatere aprinsă în Germania, unde oamenii se înscriau până acum în registru în mod voluntar și unde rata donării de organe este scăzută.
Proiectul de lege înaintat de guvern i-ar face însă în mod automat pe toți germanii donatori de organe, chiar dacă le va acorda opțiunea de a spune înainte că nu doresc acest lucru.
Susținătorii reformei  spun că reforma va contribui la stimularea donărilor de organe, în timp ce criticii proiectului consideră că sistemul ar trebui să rămână pe bază de voluntariat.
Practic, proiectul de lege ar inversa situația actuală, în care doritorii sunt cei care se înregistrează pe listele respective. Ministrul Jens Spahn, membru al formațiunii CDU, a cancelarului Merkel, a declarat la Berlin că are de gând să demareze o amplă campanie de informare prin care fiecare cetățean ar primi documentele informative de trei ori. ”Aceasta nu presupune nicio obligativitate”, menționează Spahn în proiectul de lege.
Există însă îndoieli că proiectul de lege va trece în parlament, susține conservatorul Georg Nüßlein. „Nu există încă garanția unei majorități”, a declarat acesta, „dimpotrivă”. În plus, a apărut și o altă propunere, din partea ecologiștilor, aceea ca fiecare adult să decidă, în momentul obținerii cărții de identitate, dacă dorește să devină donator. Această decizie ar putea fi revocată oricând. Urmează ca Bundestagul să voteze cu privire la noua lege a donării de organe.
Acest articol a fost publicat în EUROPA(Germania), SANATATE(donatori).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Germania vrea să-i facă pe toți cetățenii donatori de organe

  1. Ene Constanta zice:

    Ce va mai trece prin cap ? ce vreti de fapt sa faceti ? ce se ascunde in spatele acestei hotarari ? cine stie…dar eu banuiesc…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.