China, pregătită să investească masiv în economia Republicii Moldova


Forumul de Afaceri Moldova-China

Vedeti ce bine este sa fii sub aripa Rusiei? Daca RM era cu orientare spre vest azi era terminata ca si noi…

Premieră pentru Republica Moldova: 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii autohtone participă la Forumul de Afaceri de la Chișinău.

 Forumul de Afaceri Moldova-China, organizat la Chișinău, a adunat 12 cele mai importante companii din China și 100 de companii locale. În cadrului Forumului a fost promovată oferta investițională a Republicii Moldova și numeroasele facilități de care pot beneficia potențialii investitori chinezi. De asemenea, oamenii de afaceri din China și-au prezentat companiile și sectoarele în care sunt interesați să investească.

„Acest eveniment este o platformă extraordinară și susțin ideea să ne întâlnim, o dată la două luni, și cu alți antreprenori chinezi care sunt interesați să investească în Republica Moldova. Această inițiativă ne va conecta mai mult  și ne va ajuta să muncim împreună și să dezvoltăm afaceri”, a declarat ministrul în exercițiu al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Companiile chineze care au participat la Forumul de Afaceri Moldova-China activează în sectorul industriei farmaceutice și biomedicină, inteligența artificială și tehnologiile lingvistice, industria grea și producerea mașinilor industriale, turism.

„Antreprenorii chinezi, împreună cu partenerii din țările Uniunii Europene, sunt interesați să exploreze oportunitățile de afaceri și posibilitățile de deschidere ale pieței moldovenești, care corespund tendințelor globale actuale, dar și intereselor tuturor părților”, a declarat vicepreședintele Asociației China-Europa pentru Cooperare Tehnico-Economică, Pan Feng.

În Republicii Moldova activează 86 de companii cu capital chinez, capitalul investit fiind în valoare de aproape 6,76 de milioane de lei. După valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, China se clasează pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,31% din volumul comerțului total.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în BASARABIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.