Pleșoianu, propunere curajoasă: ”România NU mai are de ce să rămână în această structură”


Liviu Pleșoianu

”Experimentul din România se vrea acum extins – iar KOVESI va fi UNEALTA perfectă în UE așa cum a fost până acum în România!”

. Liviu Pleșoianu pune o întrebare foarte serioasă – care ridică un mare dubiu asupra intențiilor Parlamentului European. Și anume: ”Dacă le poruncesc magistraților să nu o ancheteze pe KOVESI, ce îi vor porunci lui KOVESI dacă o fac Procuror-Șef European?…”

Cu alte cuvinte, intervențiile lui Tajani, Timmermans, Webber etc. prin care s-a cerut explicit întreruperea unei anchete din România – deci s-a intervenit în Justiția unei țări membre – atunci ce vor face având pe mână un instrument precum Parchetul European?

Și, mai ales, ce vor face cu un șef precum Codruța Kovesi, demisă pentru încălcări ale Constituției și pentru tolerarea (sau chiar susținerea) unor fapte abuzive precum cele de la Ploiești, Oradea etc.?…

”Crede cineva zdravăn la cap că Președintele Parlamentului European, candidatul popularilor (PPE) la președinția Comisiei Europene, candidatul socialiștilor (S&D) la președinția Comisiei Europene și președintele ALDE european fac TRAFIC DE INFLUENȚĂ pentru KOVESI pe față, interferează POLITIC în mersul Justiției din România, cer cu maximă NESIMȚIRE oprirea unei anchete fără să știe EXACT ce îi vor cere lui KOVESI să facă dacă reușesc să o pună Procuror-Șef European?!?”, continuă Pleșoianu.

Da, o întrebare care ar trebui pusă cetățenilor Europei occidentale, a căror voce este mai puternică și mai ascultată decât a românilor. Știu oare la ce se expun?… Deoarece ”Experimentul din România se vrea acum extins – iar KOVESI va fi UNEALTA perfectă în UE așa cum a fost până acum în România!”, consideră Pleșoianu.

Deputatul PSD pune o altă problemă corectă… dar inaplicabilă, conform dialecticii istoriei unionale a României: ”Dacă își pun UNEALTA pe tron, România NU mai are de ce să rămână în această structură numită Parchet European!”.

Așa cum comentam, nu cred că vom vedea România făcând un asemenea gest. Sau, cu excepția lui Pleșoianu, Codrin sau Olguța nu văd pe altcineva din PSD făcând un asemenea gest – poate Viorica Dăncilă, poate Șerban Nicolae…

”Cât despre TRAFICANȚII DE INFLUENȚĂ, ei vor trebui să răspundă pentru încălcarea legii și pentru gravele imixtiuni POLITICE în Justiția românească!”, încheie postarea Liviu Pleșoianu, referindu-se la liderii UE suspomeniți, dar și la unii ambasadori.

Și apropo de un discurs mai vechi de-al lui Liviu Pleșoianu și de contextul actual, oare de ce ambasadorul Rusiei nu o fi intervenit și el alături de cei 12 ambasadori? Probabil pentru că Rusia nu ne vrea binele, vor zice unii aberanți din presă sau din politică. Sau poate pentru că, la fel ca Israel, China și alte state care nu au calitatea de ”partenere”, Rusia respectă România – și o dovedește foarte clar în momente ca acesta de acum.

BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik, Dragoș Dumitriu

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI, ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pleșoianu, propunere curajoasă: ”România NU mai are de ce să rămână în această structură”

  1. Ene Constanta zice:

    Vinovati suntem NOI ! acceptam prea multe nelegiuiri…si tacem….tacem…nu stiu pana cand Doamne !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.